yv2023521yv2023521a1a05929

VK Sportphoto

Nieuws

Wieffer: "Dat had ik zelf wel wat beter kunnen doen"

Ference

Ook Mats Wieffer kwam voor de camera's bij ESPN na de gewonnen wedstrijd in en tegen Emmen. Hij was kritisch op zichzelf, maar had genoeg reden om alsnog blij te zijn. Een mooie week werd namelijk afgesloten met drie punten. 

Wieffer had nog meer reden om blij te zijn vandaag. Zijn oude teamgenoten bij Excelsior zijn namelijk officieel verzekerd van nog een jaar eredivisie: "Ja dat is natuurlijk mooi, ik gun het mijn oude club. Laatste weken nog even een tandje erbij, uiteindelijk gewonnen en iedereen blij denk ik." 

Al snel ging het over de wedstrijd in Emmen: "Ik denk opzich dat we goed spelen eerste kwartier, dat we goed druk erop hadden en dat ze er niet uit kwamen. Dan één keer kom je één-tegen-één, dat is toch een beetje wennen voor mij ook soms. Aan de ene kant wilde ik stappen, aan de andere kant wilde ik meelopen, toen gaf hij die bal. Dat had ik zelf wel wat beter kunnen doen, maar uiteindelijk denk ik wel dat we verdiend hebben gewonnen vandaag."

Wieffer ziet dat zijn ploeg een bepaalde onverstoorbaarheid laat zien: "Het maakt niet uit wat er gebeurd, ik denk dat we hetzelfde blijven doen. Ik denk dat dat het belangrijkste is binnen ons team. Of we nou 1-0 achter komen, we blijven hetzelfde doen. Dan zie je langzamerhand richting het einde van de wedstrijd dat we wel wat fitter zijn en het alsnog over de streep trekken."

Wieffer heeft genoten van de afgelopen week: "Ja heel mooi, je weet hoe het allemaal kan zijn omdat ik dat in 2017 ook heb gezien. Maar als je er dan staat, op de coolsingel, dan is het toch wel heel indrukwekkend." Wieffer had op het veld geen moeite om toch de concentratie te vinden: "Ik denk als je eenmaal op het veld staat, wil je altijd winnen. Als er een paar niet hun best doen, denk ik dat dat ook irriteert als je de hele tijd achter de bal aan loopt. Dus ik denk gewoon dat als we hetzelfde blijven doen, dan is iedereen blij. En dat hebben we vandaag gedaan, ondanks dat hij er misschien iets eerder in kon. We hebben gewonnen en dat is het belangrijkste. 

Tot slot werd Wieffer gevraagd naar zijn plannen op Ibiza: "Ik ben er nog nooit geweest, ik zou er best wel naar toe willen. We hebben al een paar leuke dagen gehad en dat gaan we nu afsluiten met zijn allen." In tegenstelling tot de rest, hoeft Wieffer zich geen zorgen te maken over de wedstrijd van zondag. Wieffer pakte zijn vijfde gele kaart van het seizoen en is daarmee geschorst. "Ja het was vrij licht volgens mij, maar als hij valt kan je hem krijgen. Ik had liever gespeeld, maar als je volgende week meeneemt in gedachten kan ik hem beter nu krijgen. Ik ben dus klaar ja."  

Delen

Reacties

Nog geen reacties