feyenoord-pec-zwolle-3-1-vriendschappelijk-jim-breeman-sports-photography-46

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

Danilo: "Het is pas het begin en we kijken uit naar de toekomst"

Stan

Afgelopen zaterdag speelde Feyenoord op het sportcomplex van VV Smitshoek de eerste wedstrijd van het seizoen. Eredivisie-promovendus PEC Zwolle werd in de hitte met 3-1 verslagen. Danilo, die tekende voor de openingstreffer in de oefenwedstrijd, stond na het duel voor de camera van Feyenoord Media. 

Danilo kijkt tevreden terug op het gewonnen oefenduel tegen de Zwollenaren. "Het was goed. Wel heel warm, vandaag. Het was fijn om weer 45 minuten te spelen. Om te benen warm te houden en te bewegen. We zijn pas 2 dagen terug, maar 45 minuten spelen is altijd goed."

De oefenwedstrijd werd in Barendrecht onder tropische omstandigheden afgewerkt. Als Braziliaan is het een factor waar Danilo weinig moeite mee heeft. "Het geeft Brazilian-vibes hier. Het is heel fijn dat het in Nederland ook zomer kan zijn en het zo warm kan worden. Daar moeten we klaar voor zijn. Als het heel koud is moeten we spelen en als het heel warm is moeten we spelen."

De spits van Feyenoorder leek er in ieder geval klaar voor, getuige zijn doelpunt in de eerste helft. Na een mooie hoge bal van Pedersen, nam Danilo de bal knap mee en tekende hij voor het eerste Feyenoord-doelpunt van het nieuwe seizoen. "Marcus gaf een goede bal. Ik deed een loopactie," probeert de aanvaller in het Nederlands te beschrijven. "Het is een mix van Nederlands en Engels", zegt hij lachend, waarna hij verder gaat. "Ik maakte een goede loopactie, hij gaf een goede voorzet. Gelukkig kon ik het afmaken."

Dat Feyenoord met een aantal nieuwe gezichten aan de voorbereiding begon verandert volgens Danilo weinig aan de chemie in het team. "We hebben wat nieuwe spelers erbij. Het is anders dan vorig jaar, maar het is altijd goed om goede speler om je heen te hebben. We hebben een goed team. Het spelen met Javairo Dilrosun en Igor Paixao gaat makkelijk, in de aanval hadden we al een connectie. De meeste spelers die in de basis begonnen, waren er vorig jaar ook al. Dus dat was prima voor ons. Het is pas het begin natuurlijk en we kijken uit naar de toekomst."

Delen

Reacties

Is echt prima 2e spits/pinchhitter. Vooral omdat hij een heel ander type is dan Gimenez. Al komt hij wel te kort voor de CL. De loting zal erg belangrijk zijn. Uit Real (of zo) verlies je sowieso, maar voor een thuiswedstrijd tegen het team uit poule 3 of 4 heb je Gimenez er graag bij. En doe als laatste pot maar thuis tegen het team uit pot 2. Die zijn dan waarschijnlijk al door.
Is een andere spits dan Jimenez maar zeker van grote waarde.
Goeie mentaliteit deze jongen. En lijkt blij te zijn/ zijn rol als stand-in Santi te accepteren zonder gas terug te nemen. Belangrijk voor het team!