danilo

Foto: VK Sportsphoto

Nieuws

Danilo: "Ik heb niet voor niets vier seizoenen getekend"

Van de redactie

Danilo Pereira da Silva is al enkele weken Feyenoorder. In gesprek met Voetbal International vertelt de Braziliaan over zijn eerste weken bij Feyenoord, trainer Arne Slot en zijn nieuwe thuisstad, Rotterdam.

"Ik ben nu waar ik wil zijn, bij een topclub. Daar zat ik al, want ajax is een grote club, maar het maakt nogal verschil of je speelt óf dat je een bijrol vervult. Ik merk aan alles dat men blij is dat ik hier ben. Nou, dat gevoel zorgt ervoor dat ik dat ook ben," begint de 23-jarige aanvaller. "Vanaf de eerste minuut wist ik: dit is nu mijn thuis. Dat komt niet alleen doordat iedereen bij Feyenoord me zo goed heeft opgevangen, het is de stad die me doet denken aan waar ik ben geboren: São Paulo. Al die hoogbouw, de drukte, de architectuur. In Amsterdam had ik het ook wel naar mijn zin, maar Rotterdam voelt echt als een nieuwe start."

De Braziliaan is erg te spreken over zijn nieuwe coach Arne Slot: "Wat ik echt fijn vind, is dat hij me enorm veel één-op-één feedback geeft. Open en direct. Ik kan het erg goed met hem vinden. Hij is constant met me bezig. Steeds gaat het over wat beter moet, alles tot in details. Een stapje naar links of naar rechts kan het verschil maken. Details, details. Slot ontgaat niks."

Danilo vertelt dat ze hem in Twente nog wel zullen herrineren, in het seizoen 2020-2021 werd hij er clubtopscorer met 17 doelpunten in 33 duels: "Ik wil dat met Feyenoord ook beleven, geen top half jaar, maar een langere tijd. Ik heb niet voor niets voor vier seizoenen getekend. Als ik bij een club mezelf kan zijn, ben ik gelukkig. Als ik lach, komen de goals en het voetbal vanzelf. In Enschede had ik dat gevoel en vloog alles wat ik aanraakte in het doel. Niet eerder had ik dat zo meegemaakt."

"Maar na de winterstop stokte de productie en gingen we ook als ploeg minder goed spelen. Omdat het mijn eerste jaar was op het hoogste niveau, ga je nadenken. Hoe kon dat? De druk van volle stadions kon het niet zijn, daar genoot ik juist zo van. Ik kwam er al snel achter dat het aan de tegenstanders lag. Die wisten opeens wie Danilo was. Ze dachten: 'Hij heeft voor de winter twee keer tegen ons gescoord, we gaan even wat anders doen.' Je merkt hoe je opeens scherper wordt verdedigd, altijd rugdekking krijgt, hoe de ruimtes kleiner worden gemaakt. Het was aan mij een antwoord daarop te vinden. Leren en groeien, dat is wat ik heb gedaan. Ik heb mijn antwoorden klaar."

Danilo moet als spits van Feyenoord aan de bak, nu Feyenoord met het vertrek van Guus Til, Bryan Linssen, Luis Sinisterra en Cyriel Dessers vijftig goals kwijtraakte. "Dat is waar ik van hou. Druk zorgt ervoor dat ik harder werk, harder train, dat ik gemotiveerd ben. Dan komen de goals vanzelf. Erin geloven, daarmee begint alles. Toen ik bij Twente kwam, zei ik dat ik kampioen wilde worden. Iedereen lachte me uit. Ik wist ook wel dat het bijna onmogelijk was, maar ik wilde alleen zeggen dat ik het hoogste nastreef. Nu zeg ik hetzelfde als toen, en dit keer een stuk overtuigende. Feyenoord is een grote club, met een grote aanhang, een geweldig stadion, veel supporters en goede spelers. Moet ik dan zeggen dat ik er niet in geloof dat we kampioen kunnen worden?"

Delen

Reacties

Die geen woorden maar daden reacties zijn zo lekker makkelijk. Het is toch logisch dat hij als nieuwe aanwinst interviews moet geven in aanloop naar het seizoen. Vorige pot vond ik hem echt een goeie indruk maken, hopen dat hij het door kan trekken. Succes vriend!
Maar kan die ook met een sinaasappel hooghouden?
Kijk, hij kent de stad. Dat is een voordeel.
Klinkt altijd zeer positief over Feyenoord en Rotterdam. Leuk ventje laat m maar zichzelf bewijzen!
Geen woorden maar daden!

Laat je voeten spreken