img-9260

Jim Breeman Sports Photography

Vrouwen

Danique Ypema: “Uiteindelijk is punten pakken het belangrijkste”

Rinus

Feyenoord V1 is de competitie begonnen met 6 punten uit de eerste 2 wedstrijden. Het spel was voor verbetering vatbaar, maar met hard werken en goed verdedigen werd de overwinning over de streep getrokken. "Uiteindelijk is punten pakken het belangrijkste", vertelt nieuwkomer Danique Ypema bij Feyenoord TV. 

“We speelden zeker in de beginfase goed maar daarna zakt het wat weg. We hebben geluk dat de scheidsrechter net voor onze goal een foutje maakt anders ligt de bal bij ons in het mandje. In het veld had ik geen idee dat het eigenlijk geen buitenspel was. Later hoorde ik wel dat het meer dan een meter scheelde, soms moet het gewoon even meezitten”, aldus Ypema.
 
Feyenoord-watcher Rory de Groot was zeer complimenteus over de vernieuwde achterlinie van Feyenoord: “Op Brandau na zijn het allemaal nieuwe speelsters maar wel met ervaring en dat stralen ze uit. Ondanks dat ze de hele tweede helft onder druk stonden geven ze weinig kansen weg en zat een goal van Fortuna er gewoon niet in. Na het eerste zeer sterke kwartier van Feyenoord kantelde de wedstrijd. Van Diemen (Fortuna Sittard) ging steeds meer doorschuiven en dat werd niet opgepakt. De doorschuivende van Diemen werd niet opgepakt waardoor er veel dreiging kwam van Fortuna, daar zit nog wel ruimte voor verbetering”.

Danique Ypema, die opgroeide in Bergschenhoek, kwam dit seizoen over van FC Twente, de kampioen van Nederland. Nadat de verdediger haar basisplaats verloor heeft ze bewust de keuze gemaakt voor Feyenoord. Het verschil tussen Feyenoord en Twente is volgens haar wel merkbaar. "Bij Twente ligt het niveau nog een stap hoger, het verschil tussen jarenlange ontwikkeling en de opstartfase waar Feyenoord nog in zit". Met een bredere selectie en de ervaring die er nu bij is gekomen bekijkt Ypema het wedstrijd voor wedstrijd met als doel om zo lang mogelijk mee te blijven doen om de bovenste plekken.

Delen

Reacties

Nog geen reacties