img-6360

Vrouwen

Aanvullende eisen KNVB blokkeert livestreams Feyenoord Vrouwen

Rinus

De thuiswedstrijden van Feyenoord Vrouwen werden vorig seizoen op Youtube uitgezonden. Sinds dit seizoen is de livestream in de huidige vorm door de KNVB verboden. 
 
De KNVB stelt nieuwe eisen aan de kwaliteit van de livestreams, waardoor het voor Feyenoord niet meer mogelijk is om deze aan te bieden. De voetbalbond stelt dat de livestreams dezelfde kwaliteit moeten hebben als de Tv-beelden. Dat betekent meerdere camera’s in hoge kwaliteit en verbeterde regie, wat op dit moment niet te realiseren valt. Waarom de KNVB de regelgeving heeft gewijzigd is niet duidelijk.

Voor clubs die de investering niet kunnen dragen, betekent het een medium minder om vrouwenvoetbal aan te bieden en in populariteit te laten groeien. Met gemiddeld ruim duizend kijkers, werden de livestreams van Feyenoord Vrouwen op vrijdagavond goed bekeken. 

Delen

Reacties

Belachelijk van de (K)NVB. Hebben ze niks beters te doen. Zwalkend beleid. Ik vond het al vreemd dat ik niets zag.
Al krijg ik betaald dan hoef ik die meuk nog niet te zien. Lijkt nergens op
Ongelofelijk. Wat een stel idioterie.
Een klein stemmetje zegt: "tja, ze willen het allemaal zo gelijk mogelijk hebben toch?"

Maar daarna is het enige wat ik me af kan vragen: waar slaat dit op? Nu is er helemaal niks en als ze het zo wel aan mensen kunnen laten zien is er niks mis mee toch? Zoals wel vaker snap ik echt de ballen van de KNVB.
In de huidige fase van het vrouwenvoetbal is het volgens mij belangrijk om het voor een groot publiek toegankelijk te maken, zonde dat ze het nu zo beperken. Het is ook niet zo dat die streams dramatisch waren ofzo
Dan moet je het gelijkstellen aan het amateurvoetbal.