Willem van Hanegem Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

“Dat Feyenoord van AZ won, vond ik vooral zijn verdienste"

Van de redactie

Willem van Hanegem zou het niet vreemd vinden wanneer Mats Wieffer een uitnodiging voor het Nederlands elftal zou ontvangen. Dat vertelt de oer-Feyenoorder in Algemeen Dagblad.

Van Hanegem vindt dat er onterecht weinig over Wieffer wordt gesproken. “Als een nieuwe speler bij Ajax een paar wedstrijden meedoet, struikelen ze op televisie over elkaar om zo’n jongen aan Oranje te linken. Over Mats Wieffer hoor je die geluiden totaal niet, maar als je in korte tijd al zo bepalend kan zijn bij de koploper van de eredivisie, zou een uitnodiging vanuit Zeist helemaal niet gek zijn.” 

De Kromme ziet in Wieffer een speler die meer te bieden heeft dan Marten de Roon, die doorgaans voor Oranje wordt geselecteerd. “Iedereen weet dat ik Marten de Roon van Atalanta een prima speler vind, maar Wieffer is mobieler en kan aan de bal nog meer brengen”. Van Hanegem vond Wieffer tegen AZ de kar trekken op het middenveld. “Dat Feyenoord van AZ won, vond ik ook vooral zijn verdienste. Want aan Quinten Timber als kompaan had hij erg weinig. Javairô Dilrosun vind ik een goede speler, maar toch meer op de flank dan als diepste middenvelder."

Het Feyenoordicoon is positief over Geertruida en Pedersen en denkt dat Gernot Trauner geduld moet hebben wanneer hij weer beschikbaar is. “Gernot Trauner is bijna weer fit en dat is een geweldige verdediger. Toch denk ik dat het nog even zal duren voor hij weer basisspeler is. Dat hij nog geduld moet hebben, komt ook door Marcus Pedersen. Dat is gewoon een belangrijke speler met de energie die hij brengt aan de zijkant. Dus waarom Lutsharel Geertruida naar rechts en Pedersen eruit? Onzin zou ik dat vinden. Dat zeg ik niet omdat hij een keer scoorde, Pedersen verdient het om te blijven spelen.”

Delen

Reacties

Ben het volledig met Willem eens.
Wat dacht je er eerst effe over om Mats gewoon lekker dit jaar Feyenoord blessure vrij Feyenoord kampioen te maken dit seizoen.
Even al zijn focus en energie daarin te stoppen we hebben nog een heel druk programma Europees voetbal de beker nog .
Nee hoe goed ik wieffer ook vind even nog geen oranje voor hem.
Maar terecht dat hij zeker daarna zeker een plaats verdient om voor het Nederlands elftal uit te komen .

Maar FEYENOORD boven alles 🔥
Ik voel tegen Ajax een 5-2-3 aankomen.
Bijlow
Geertruida-Trauner-Hancko
Pedersen-Hartman
Wieffer-Kokcu
Dilrosun-Ginenez-Paixao

Denk je dat dit haalbaar is @1908?
Ik voel een "vooral uitgaan van jezelf" aankomen
Waarom zou je dat in vredesnaam doen?
Ga maar weer slapen, Rick.
Je ziet aan Berlin dat het kan werken, en Feyenoord heeft zeker voorin meer kwaliteit
Ja, leuk.
Maar Slot past zijn filosofie nooit aan de tegenstanders aan, ook niet als het "hunnie" betreft.
En dan 'provocerende pressing' spelen, zeker? Nee, beste Rick1988, Die Gedanken sind Frei, zoals onze oosterburen wel zeggen (en zingen), maar dat gaat onze Arne niet doen. En terecht!
Feyenoord gaat onder zijn leiding altijd, dus ook tegen Ajax uit, van zichzelf uit dus 4-3-3 (+keeper). Sowieso is het omgooien van de veldbezetting van waaruit je gewend bent te spelen meestal vragen om problemen.
Ik voel tegen Ajax een 5-2-3 aankomen.
Bijlow
Geertruida-Trauner-Hancko
Pedersen-Hartman
Wieffer-Kokcu
Dilrosun-Ginenez-Paixao

Denk je dat dit haalbaar is @1908?
Willem heeft hier gelijk. Wieffer en Timber moeten er samen voor zorgen, dat er altijd 1 van hen aanspeelbaar is voor onze verdedigers. Kokcu biedt zich constant aan, maar zijn vervanger Timber liep zich te verstoppen zodat onze opbouw geregeld in de soep liep. Ik zag Wieffer kwaad worden. Na 35 minuten herpakte Wieffer zich, en nam Feyenoord het initiatief.
Die Taylor stond ook zo in Oranje na paar wedstrijden bij Ajax, Willem heeft wel een punt. Maar laat Wieffer lekker heel blijven, hij is belangrijk voor ons. Oranje komt vanzelf.