Jim Breeman Sports Photography Willem van Hanegem en Rinus Israel.

Nieuws

"Dat Feyenoord zomaar even van Celtic en Ajax wint, moet ik nog zien"

Van de redactie

Willem van Hanegem zag Feyenoord dit weekeind een ruime overwinning boeken op Heerenveen, maar waakt voor teveel euforie. “Dat Feyenoord zomaar even van Celtic en Ajax wint, moet ik echt nog zien”, zo vertelt hij in Algemeen Dagblad.

“Feyenoord liet tegen Heerenveen wel écht voetbal zien. Het eerste halfuur was genieten en dat zeg ik niet zo vaak. Luka Ivanusec is zo’n slimme speler, Igor Paixão wordt steeds beter. Die zou ik tegen Celtic ook op rechts laten spelen”. Voor de nog in te vullen spitspositie tegen de Schotten tipte Van Hanegem afgelopen week Yankuba Minteh. “Minteh is altijd aanspeelbaar, beweeglijk en zeker niet lui als de tegenstander de bal heeft. Dat kan dus prima”, aldus ‘de Kromme’.

Celtic
Van Hanegem hoopt dat Feyenoord tegen Celtic hetzelfde niveau kan halen als tegen de Friezen, al zal dat niet eenvoudig zijn. “Zo speel je gewoon niet wekelijks. Mensen riepen dat die Friezen een keer een doodschop uit hadden moeten delen. Maar als je overal net te laat bent en dat was zo, dan ziet het er heel beroerd uit. Feyenoord deed het gewoon prima.” Volgens Van Hanegem kunnen de Rotterdammers tegen Celtic meer weerstand verwachten. “Ik heb die Japanners Kyogo, Hatate en Maeda van Celtic een paar keer aan het werk gezien. En de Koreaan Yang. Geloof me, dat zijn geen koekenbakkers. Integendeel.”

De Klassieker
Van Hanegem is wel benieuwd hoe Feyenoord zal omgaan met de favorietenrol komende week. Niet alleen tegen Celtic, maar ook zondag in de Klassieker tegen Ajax. “De laatste dertig keer dat Feyenoord naar de Arena moest, rekende vrijwel niemand op een goed resultaat voor de Rotterdammers”, zo vertelt de Feyenoordlegende. “Vorig seizoen was die 2-3 winst toen dik verdiend, maar niemand zal vergeten zijn dat keeper Timon Wellenreuther toen een cruciale redding verrichte bij de stand 2-2. Anders had Ajax ook die wedstrijd gewoon weer gewonnen. Dat Ajax zondag ook zomaar over de knie wordt gelegd door Feyenoord, daar ben ik dus helemaal nog niet zo zeker van.”

Delen

Reacties

Zondag de wedstrijd los zand tegen Feyenoord. Als ze nu daar niet winnen kunnen ze psv vast felicitaties sturen.
Wij hebben een goed ingespeeld team, hebben scorend vermogen, klasse spelers die als international ook scoren en hun mannetje staan, hebben zelfvertrouwen en spelvreugde, Het Legioen als twaalfde man, een fantastische trainer. Arrogant moeten wij niet worden en goed opletten voor onderschatting maar een beetje zelfvertrouwen mogen wij nu toch wel hebben. Celtic wordt een lastige wedstrijd maar 020 is geen team, heeft geen zelfvertrouwen. Op elk linie hebben wij betere spelers. Dat gaat echt wel goedkomen.
Van Hanegem heeft gelijk waar het de om mogelijke onderschatting van Celtic gaat. Verder is het weer zo'n typisch zuur Van Hanegem-verhaal.
Nadat de man met de erfenis van Wim Jansen volkomen onverwachts kampioen geworden was, ging Feyenoord onder zijn leiding steeds beroerder voetballen omdat hij er als trainer-coach eigenlijk niet zoveel van kon. Zijn geheugen voor wedstrijdsituaties was fenomenaal en als speler was hij gruwelijk goed maar dat zijn andere kwaliteiten.
Desondanks blijft de man de act spelen van iemand die het allemaal heel goed weet en mag hij daarbij graag het succes van anderen 'bagatelliseren. De zon niet in het water kunnen zien schijnen, heet dat. Een vorm van kleingeestigheid, vind ik.
Lange tekst complete bs, jij bent weer een supporter die blijkbaar mentaal niet goed zit op het moment. V hanegem schrijft gewoon de realiteit. Feyenoord staat 4e, heeft 3 ploegen voor zicht met 4p voorsprong. Voor Ajax is het zondag de laatste kans voorlopig om niet al 10p achter te staan op psv. En celtic is ook niet onder de indruk van Feyenoord daar celtic zelf ook vaak kampioen is en meer mee doet in de cl dan Feyenoord. Dus realistisch en bescheiden blijven.
Ik kan je weer eens niet volgen beste baardmans. Ik geef juist aan dat ik het realsime van WvH waardeer maar dat ik de een beetje zure comentaren er om heen zo misplaatst vind omdat de een harnekkige gewoonte is van een man die blijk heeft gegeven over geen enkel greintje zelfkritiek te beschikken. Dat onderbouw ik met als voorbeeld zijn steeds zwakkere functioneren als trainer-coach bij Feyenoord. (N.B. Wim Jansen wilde niet voor niets met hem verder!). Ik had als voorbeeld ook zijn beschamende afgang als trainer-coach bij FC Utrecht kunnen noemen. Of van recenter datum zijn zwakzinnige act als sidekick van Harrie Mens.
Dat soort zaken maken dat ik wel klaar ben met opmerkingen als "Het eerste halfuur was genieten en dat zeg ik niet zo vaak"... Het was idd niet 90 minuten hogeschoolvoetbal maar zo opzichtig van het eerste halfuur spreken is aandachttrekkerij van een man die die aandacht allang niet meer verdient.
Ben je nu alweer met proefverlof Beardguy?
Ben je nu alweer met preofverlof Beardguy?
Tuurlijk win je van beiden niet zomaar even, al is het door een eigen goal in de laatste minuut, beide potten zijn van cruciaal belang dat je ze win, ongeacht hoe, anders wordt het op beide fronten een lastig verhaal.
Beide fronten? Jij dacht dat Feyenoord met gemak even zal gaan overwinteren in de cl?
Denk dat je het nog een keer moet lezen, ben van mening dat 3e worden al prima is, en alles daarboven bonus.
Bedoelde dat als je zondag verliest het verschil met PSV zeer waarschijnlijk 7 punten wordt, is geen gaatje meer, en als je van Celtic verliest verlies je de op papier makkelijkste pot, dat wordt dan een hels karwei om Europees door te gaan, of kampioen te worden.
Dat heeft Feyenoord zelf in de hand
Je zal 2 wedstrijden 100% top moeten zijn, en zeker op het middenveld beter moeten verdedigen.
Zij moeten
Maar wij mss nog wel meer
Deze twee topwedstrijden hebben we zeker niet gewonnen. Maar ik denk wel dat ze bij Celtic en Ajax op hun top moeten spelen om ons te kunnen verslaan. Wat dat betreft zullen ze banger zijn voor ons dan wij voor hen.
Wat een misplaatste arrogantie met he ajax en celtic zullen op hun top moeten spelen. We staan 4e in de eredivisie....
Daar is baardneusje weer. altijd lachen met jou :D
Ben het helemaal eens met van Hanegem. Ik schat Feyenoord zeker beter in dan Celtic en Ajax. Maar van de winst ben ik zeker niet overtuigd. Worden 2 spannende potjes.
Helemaal eens 👍 Er zijn al behoorlijk wat supporters die denken we wassen dit varkentje wel even. Gaat niet gebeuren, ik hoop het wel natuur 😇
Celtic is een lastige ploeg, volgens Schotse competitie kenners spelen die een niveau hoger dan Rangers.