yv2023820yv2023820a1a01493

Nieuws

Ayase Ueda dacht aan spelen, Feyenoord trapt op de rem

Van de redactie

Als het aan Ayase Ueda ligt, staat hij komende dinsdag in de Champions League wedstrijd tegen Celtic in de spits. De deze zomer van Cercle Brugge overgekomen Japanse aanvaller is naar eigen zegge in staat aan te treden als de coach hem nodig heeft.

Algemeen directeur Dennis te Kloese bevestigt de gedachtegang van Ueda bij ESPN, maar trapt op de rem. “Hij heeft inderdaad de intentie, maar hij is ook de enige binnen de club. Hij riep afgelopen week tegen zijn agent: ‘ik ben er klaar voor’. Daar zijn de meningen een beetje over verdeeld en zeker de medische staf is er helemaal niet van overtuigd.”

Te Kloese beaamt het belang van de wedstrijd tegen Celtic, maar kijkt ook verder met Ueda. “We hebben hem niet alleen voor deze week gecontracteerd. Die jongen ligt voor langere tijd vast. Het is een fantastische spits die in de toekomst van Feyenoord heel veel gaat betekenen.”

Ook trainer Arne Slot denkt dat de wedstrijd tegen Celtic te vroeg komt voor de Japanner. “Dat is geen serieuze gedachte”, zo reageert hij bij ESPN. Ueda is vorige week op trainingscomplex 1908 begonnen aan zijn herstelprogramma, waar verwacht wordt dat de Japanner — zonder verdere tegenslag — rond het uitduel tegen Atlético Madrid van woensdag 4 oktober weer inzetbaar kan zijn.

Delen

Reacties

Natuurlijk is spelen geen realistische gedachte, maar wat een leuk ventje! Goeie drive, die komt er wel.
De eerste twee weken van de competitie waren niet wat we hadden gehoopt qua resultaat, maar als je ziet hij deze groep voor en met elkaar werkt, is echt fantastisch om te zien. Dan is het huidige Ajax een mooi contrast ;-).
Maar ook de redenatie van DtK is weer veelzeggend, respect en bewondering voor Ueda’s houding, maar ook realistisch in het temperen van zijn enthousiasme. Wat een empathische intelligentie in onze club!