arne-slot

Nieuws

Slot en Te Kloese genieten van de sfeer in De Kuip

Van de redactie

Sinds de supporters sommige clubliederen langzamer zijn gaan zingen, wordt er regelmatig massaal ingehaakt. Dit is ook Dennis te Kloese niet ontgaan. De algemeen directeur van Feyenoord kijkt met bewondering naar de sfeer, al stelt hij zich terughoudend op.

“Meezingen doe ik niet, maar ik geniet er wel van”, zo vertelt Te Kloese bij ESPN. “De sfeer maakt het heel speciaal, het is een bijzondere beleving.” Ook Arne Slot is lovend over de steun van het Legioen. Als voorbeeld noemt hij een moment in de wedstrijd tegen sc Heerenveen (6-1). “Giménez speelde niet zijn meest gelukkige wedstrijd”, zo vertelt de trainer aan ESPN. “Toen Santiago zijn zoveelste kans niet had benut, ging het publiek vol zijn naam zingen. Dat vond ik indrukwekkend. Dan zie je wat dat met een elftal en speler kan doen. Even later maakte Santiago hem wel”, aldus Slot.

“Ik heb dat zelf mee mogen maken bij FC Twente in de tijd van Blaise Nkufo. Hoe slechter hij speelde, hoe harder de Twente supporters begonnen te zingen. Dan wist hij ook vaak nog te scoren. Dat heb ik hier ook in De Kuip gezien. Het is een geweldige wisselwerking tussen publiek en speler.”

Delen

Reacties

De sfeer is idd geweldig. Dat was in de slotfase van het vorig seizoen ook al zo. Toen had ik het idee dat het aanstekerincident echt tot enieg bezinning had geleid. De prettige ongein van de zwembanden-actie en ook vooral de samenzang.
Hopelijk blijft dit zo. De CL-wedstrijden kunnen daar een goede indicatie van geven. Een legioen zonder rottigheid is goud waard voor de club, niet alleen als 12e man tijdens westrijden maar ook als beeldbepalend onderdeel van de Feyenoord-vibe. Dan worden sponsoren (nog) enthousiaster. Het versterkt het imago enorm, net zo goed als dat de terugkerende ellende van de voorbije decennia sponsoren begrijpelijkerwijs kopschuw maakte.
Weg met de cultus van dat rauwe randje, volop inzetten op het echte Feyenoord-gevoel. Vertel mijn maar eens wat het rauwe randje was van Coen Moulijn, Cor Kieboom, Wim Jansen, Bennie Wijnstekers, Mario Been tot en met Lutsharel Geertruida, Gernot Trauner en Arne Slot aan toe.
De sfeer is beter dan die in tijden geweest is inderdaad. Zo kan je zien dat dat met wisselwerking te maken heeft. Goed en agressief spelen op het veld lokt sfeer uit. Een goede sfeer op de tribunes wordt door spelers (en staff) gewaardeerd en resulteert in spelvreugde. Win win.
Dit is toch heerlijk zo een sfeer moeten we vooral tijd houden
Zo heerlijk is het in tijden niet geweest
Was een prima sfeer in De Kuip. Bij het terug kijken van de wedstrijd zag ik dat Arne fluitend het veld af ging. Die geniet echt hoor.
Was een prachtige sfeer zaterdag , dat belooft wat voor morgen