nelson

VK Sportphoto

Nieuws

"Dat heb ik moeten leren bij Feyenoord"

Van de redactie

Feyenoord huurde vorig seizoen Reiss Nelson van Arsenal. Met de Rotterdammers bereikte de talentvolle Engelsman de Conference League finale, waarin hij ook speelde. Na een seizoen in De Kuip besloot Nelson terug te keren naar Londen om voor zijn kans te gaan bij 'The Gunners'. 

Volgens Arsenal-trainer Mikel Arteta had Nelson zich bij Feyenoord goed ontwikkeld. “Hij zei in de voorbereiding op dit seizoen, dat hij een goede verandering zag in mijn mentaliteit en hoe ik zaken benader", zo vertelt Nelson in Voetbal International. 

Volgens Nelson werd hij verhuurd omdat de trainer twijfels had bij zijn mentaliteit. “Mikel zei dat het nooit aan mijn talent gelegen heeft, maar dat hij het idee had dat ik soms niet besefte wat voor kansen voor mij lonkten. Dat is iets dat ik heb moeten leren bij Feyenoord. Hij wilde dat ik daar op voort zou borduren bij Arsenal."

Na zijn verhuurperiode is Arteta aan de slag gegaan met de 23-jarige aanvaller. “Mikel hielp me onder meer bij oefeningen waar ik een verdediger op moest zoeken. Hij gaf me dan tips over kleine zaken, bijvoorbeeld over hoe ik mijn bovenlichaam het beste kon bewegen in de buurt van een verdediger.”

Nelson staat met Arsenal momenteel bovenaan in de Premier League.

Delen

Reacties

In Rotterdam heeft hij geleerd, wat werken voor je geld betekent. Hij trainde daar net zoals hij hier deed. Die trainer wist niet wat hij zag, en dacht gelijk, Wow die Reiss heeft er zin in zeg, kijk 'm jagen joh. En toen begon hij ook nog te scoren. Arsenal, als jullie nog meer van die verwende, luie maar talentvolle spelers hebben, stuur maar hierheen. Je hebt het nu gezien hé? ;-)
Wat moeten wij met huurlingen. Tenzij Arsenal ons betaald voor het opleiden.....
Alleen maar mooi... nu vaker talenten huren van hun voor allebei de clubs win-win
Had deze jongen graag zien blijven. Zou perfect zijn geweest om hem destijds voor 2 jaar te huren ipv 1. Kwam halverwege vorig seizoen goed in vorm en had die lijn dan mooi door kunnen zetten naar dit seizoen.