Willem van Hanegem (Soccrates Images)

Soccrates Images

Nieuws

"Dat het meteen over een nieuwe titelstrijd gaat, is zwaar overdreven"

Stan

Feyenoord kan terugkijken op een uitstekende speelronde waarin het zelf na een achterstand wist te winnen van FC Utrecht en zo het gat verkleinde met koploper PSV. In zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad werpt Willem van Hanegem er zijn licht op. 

Van Hanegem zag zaterdag hoe Feyenoords voornaamste concurrent op de ranglijst voor het eerst dit seizoen puntverlies leed. "PSV verloor van NEC, dat best een leuke ploeg heeft en het Feyenoord ook moeilijk kan maken in de finale", waarschuwt De Kromme

Door de overwinning van Feyenoord op Utrecht, profiteert de ploeg van Arne Slot van de misstap van de Eindhovenaren. "Maar dat het dan meteen weer over een nieuwe titelstrijd gaat, is natuurlijk zwaar overdreven. PSV heeft een makkelijk programma en staat nog steeds een straatlengte voor. Die ploeg zal met die spelers toch niet zo in de war raken van een verlies in Nijmegen dat ze in de laatste zeven wedstrijden nog zeven punten verspelen?", is Van Hanegem stellig.

Ondanks dat hij de Rotterdammers dus niet meer kampioen ziet worden, is er nog genoeg om voor te spelen in De Kuip. "Feyenoord-Ajax zondag. Feyenoord wint zelden tweemaal in een seizoen van de rivaal, maar dit is wel een unieke kans. Voor Quilindschy Hartman is te hopen dat de knieblessure meevalt (dat blijkt helaas niet zo te zijn: lees er hier meer over, red.). Maar ook zonder hem is Feyenoord gewoon beter dan Ajax, zelfs met een spits die maar niet de oude Santiago Giménez wil worden."

Delen

Reacties

De titel gaat naar Eindhoven dat is wel zeker. De beker blijft in Rotterdam en we gaan wederom in het miljoenenbal spelen.
Hopelijk de komende jaren steeds CL en vele miljoenen…..
Eens, was alleen mogelijk geweest wanneer Twente er nog minimaal een puntje had gepakt laatst