lars-de-klein

Nieuws

Stadionspeaker Lars zweept De Kuip op: "Hoop dat ik het op mijn enthousiasme heb gewonnen"

Stan

Waar normaal gesproken tijdens thuiswedstrijden van Feyenoord de stem van Peter Houtman is te horen, werd De Kuip zondag overspoeld door het enthousiasme van Lars de Klein. De 43-jarige Gorcumer was de winnaar van een prijsvraag van de club, waarbij een wedstrijd als stadionspeaker kon worden gewonnen. 

Onder het mom van ‘nooit geschoten is altijd mis’ behoorde Lars op aandringen van zijn dochtertje tot een van de bijna 200 inzendingen voor de prijsvraag. "We hebben gekscherend met zijn tweeën iets opgenomen en er daarna niets meer van verwacht", vertelt De Klein bij RTV Rijnmond over de enthousiaste auditie die hij vastlegde in zijn woonkamer. "Tot ik van de week werd gebeld dat ik het was geworden. Dan sta je echt te stuiteren als een stuiterbal."

Zondag stond hij dan daadwerkelijk in de schoenen van Peter Houtman, die vanwege een zeldzaam weekendje weg het duel tegen FC Utrecht aan zich voorbij moest laten gaan. Ondanks gezonde spanning had Lars er vooral zin in. De Kuip kent immers geen geheimen voor hem. "Ik zit met mijn kinderen altijd in vak PP. Wij zijn één en al Feyenoord en als je dan je eigen spelers mag omroepen, dan gaat het enthousiasme als vanzelf naar boven komen."

Opzwepen
Als leraar weet Lars hoe hij mensen mee moet krijgen en dat blijkt ook als hij de opstellingen van beide ploegen door het stadion laat galmen. "Fijn dattie er is, nog altijd een Feyenoorder! Jens Toornstra!", roept de gelegenheidsstadionspeaker, waarna De Kuip volgt: "Jensie is een Feyenoorder".

Ook na de aftrap wordt de oud-speler van de Rotterdammers toegezongen, totdat uit een corner van Toornstra de 0-1 van Othman Boussaid valt en het publiek even stilvalt. Even later komt Utrecht via een strafschop van Sam Lammers zelfs op 0-2. "Ik dacht, 'dalijk ken ik alleen de spelers van Utrecht om gaan roepen'. Maar je zag al gaandeweg de wedstrijd dat we beter werden. En dat het dan 4-2 wordt, dat ze het zo omdraaien, dat is geweldig. Echt super. Dat maakt het wel af, bij elke uitslag was het al een geweldige dag geweest, maar dit maakt het echt helemaal af."

Foutje
Door een kleine misscommunicatie verloopt het debuut van Lars als stadionspeaker nog niet helemaal vlekkeloos. Bij de driedubbele wissel van Feyenoord, kondigde hij in eerste instantie de verkeerde naam aan. "Ik kreeg door dat Marcos Lopez zou komen. Toen werd ik door het publiek gecorrigeerd. En door alle mensen die in m’n nek stonden, dat het toch Ondrej Lingr was. Maar uiteindelijk is het goed gekomen. Ik weet wel dat ik in mijn eigen voetbalteam voortaan de wissels mag omroepen. Mijn bijnaam kan ik al raden."

Door zijn energie en opslepende teksten wordt het hem echter meteen vergeven. "Ik denk en hoop dat ik het op mijn enthousiasme heb gewonnen. Als je dan de kans hebt om dit te doen, dan gooi ik hier ook het enthousiasme erin."

Unieke ervaring
Na afloop klinken er een hoop positieve reacties over het optreden van Lars. Supporters laten weten hem graag nog een keer zien terugkomen en dat met hem de opvolger van Peter Houtman al klaarstaat. Ook Slot keurt de vervanger van de oud-spits van Feyenoord meer dan goed. "Grappig genoeg ben ik altijd bezig met het creëren van sfeer voor de wedstrijd in het stadion. Dus dat tu-tu-tu-tu-du-liedje daar zit ik nog wel altijd even bovenop, dat die er nog even is. Maar die was vandaag misschien minder nodig, omdat na het enthousiasme van de stadionspeaker de sfeer er sowieso wel in zat."

Ook voor Lars zelf smaakt het naar meer, al blijft hij bescheiden. "Peter is natuurlijk wel een icoon van Feyenoord, die moet dat natuurlijk altijd doen. Maar hij mag mij natuurlijk altijd bellen, want ik vond dit echt een fantastische ervaring."

Hij zal deze dag dan ook niet snel vergeten. "In één woord: super! Geweldig, dit is een ervaring die ik voor de rest van mijn leven meeneem. Uniek dat mij dit mag overkomen."

Delen

Reacties

Je mag blijven.
Deed het erg goed.
Zo hoort het.
Dat zag je ook bij Duitsland - Nederland.
Nogmaals je was Toppie hoor