Willem van Hanegem Jim Breeman Sports Photography

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

"Dat is minder goed nieuws voor Feyenoord"

Stan

Feyenoord wist zondag met 0-2 te winnen tegen PEC Zwolle en boekte zo de zesde Eredivisie-overwinning op rij. De Rotterdammers freewheelen samen met het nog foutloze PSV door de competitie en dat baart Willem van Hanegem de nodige zorgen, laat hij weten in zijn column in het Algemeen Dagblad.

Van Hanegem ziet dat het niveau in het rechterrijtje van Eredivisie steeds lager wordt. "Nee, dat is niet flauw bedoeld omdat Ajax daar nu tussen is komen te staan. Daar doel ik niet op", legt het Feyenoord-icoon uit. "Ik denk dat de aanstaande kampioen niet veel punten laat liggen dit seizoen, want er zitten echt veel clubs tussen die weinig kunnen. Dat is minder goed nieuws voor Feyenoord, want die zijn al vier punten kwijt. Als ze nu tegen Fortuna Sittard en Sparta zouden spelen, hadden ze waarschijnlijk wel gewonnen."

Op dit moment rijgt de ploeg van Arne Slot de overwinning namelijk ogenschijnlijk eenvoudig aan elkaar, zo schrijft Van Hanegem. "Tegen PEC Zwolle wonnen ze op halve kracht, met Igor Paixão en Yankuba Minteh die hun eigen wedstrijd wilden spelen. PEC is best een leuke club, hoor. Maar ze gingen de wedstrijd in om de nederlaag zo klein mogelijk te houden." De Kromme gaat ten slotte in op de aanwezigheid van een andere oud-Feyenoorder. "Rinus Israël zat op de tribune, met zijn kleinzoon. Het was nog wel een hele klus voor hem om een kaartje te kopen. Ze konden niets voor hem doen toen hij belde."

Delen

Reacties

Ik vond ook dat Minteh zijn eigen wedstrijd speelde en dat was overduidelijk, dus zeker goed dat hij dat aangeeft. Maar Paixao? Heb ik dat gemist dan?
Dat is inderdaad opvallend hoe matig de rest is buiten de top4.
Clubs als Heerenveen,Utrecht,Vitesse het stelt allemaal geen reet voor.
Dan zit er niks anders op hun zelf 2x over het knietje te leggen.
Denk ook dat de enige manier is om weer aan kop te komen! Al zie ik ze ook nog wel moeilijk krijgen met Twente en AZ. Maar daar zouden wij ook top moeten zijn
Wij spelen achtereenvolgens tegen Twente, AZ en PSV na onze volgende CL wedstrijden. Dus dat gaat zeker pittig worden.