nieuwkoop

VK Sportphoto

Nieuws

Nieuwkoop: "Lekker fit worden zodat ik 90 minuten kan vlammen"

Stan

Door het ontbreken van Gernot Trauner, mocht Bart Nieuwkoop tegen PEC Zwolle voor de tweede keer dit seizoen zijn opwachting maken in de basiself van Feyenoord. Eerder begon de rechtsback in het openingsduel tegen Fortuna al vanaf het begin, maar moest hij vanwege een rode kaart al snel inrukken. Een schorsing en wat blessureleed hielden Nieuwkoop een tijdje aan de kant, maar na de 0-2 overwinning in Zwolle vertelt hij tegenover Feyenoord Media vastberaden te zijn om zich weer te laten zien.  

"We geven denk ik weinig weg, houden de nul en maken twee goals", vat Nieuwkoop het treffen met de Zwollenaren kort samen. "De eerste helft hebben we op een wat te laag tempo gespeeld. De tweede helft, met wat sproeiers op het veld, ging het toch wel wat makkelijker en denk ik dat we een betere tweede helft hebben gespeeld."

Ondanks de eenvoudige overwinning ging het niet allemaal vanzelf voor de ploeg van Arne Slot. "Ik denk dat ze in de omschakeling af en toe te gevaarlijker werden, dat mag niet. Daarentegen denk ik ook dat wij eigenlijk, als we de mogelijkheden goed uitspelen, gewoon meer goals kunnen maken, ook in de eerste helft. Als dat een beetje meezit, en we die goals kunnen maken, wordt het ook makkelijker spelen."

Tot zoveel kansen kwamen de Rotterdammers niet, maar dan is er altijd nog Santiago Gimenez, die met twee doelpunten de wedstrijd wist te beslissen. "We hadden af en toe mogelijkheden die we tot kansen kunnen omzetten en dan goals kunnen maken, dat kan iets beter. Met Santi hebben we natuurlijke wel een spits die ready is om sommige foutjes af te straffen. Dat heeft hij vandaag weer laten zien.

Vlammen
Nieuwkoop begon in Zwolle weer eens in de basis bij Feyenoord. "Prima", zegt de rechtsback over zijn spel en de afstemming met zijn medespelers. "In de eerste helft stonden we als verdediging wel goed en wonnen we de duels. Uiteindelijk ben ik als verdediger blij met de clean sheet, dus dat is alleen maar goed."

Nadat de vleugelverdediger vanwege schorsingen en blessures een aantal wedstrijden ontbrak is hij nog niet helemaal in topconditie. "Vandaag merkte ik wel dat er wat krampjes opspeelden." Daar wil Nieuwkoop tijdens de interlandbreak aan gaan werken. "Lang geleden dat ik 90 minuten gespeeld heb in competitieverband, dus lekker fit worden zodat ik 90 minuten kan vlammen."

Delen

Reacties

Nog geen reacties