VK Sportphoto

Europees

Groep E • Lazio, Atlético en Celtic winnen hun competitieduels

Van de redactie

Lazio heeft zondag het thuisduel in de Serie A met 3-2 gewonnen van Atalanta. Door de overwinning klimmen de Romeinen naar de 13e plaats in de Italiaanse competitie. Lazio kwam binnen elf minuten op een 2-0 voorsprong door een eigen doelpunt van Charles De Ketelaere en een doelpunt van oud-Feyenoord target Valentin Castellanos. Atalanta kwam na een uur spelen op 2-2 gelijk, maar Matias Vecino was de matchwinner voor de thuisploeg door in de 83ste minuut de winnende treffer te maken.

Atlético Madrid won zondag op de valreep met 2-1 van Real Soceidad. Samuel Lino open de na 22 minuten de score voor de Madrilenen. Twintig minuten voor tijd deed Soceidad iets terug via Mikel Oyzarzabai. in de 88ste minuut kregen de Madrilenen een strafschop welke benut werd door Antoine Griezmann en bepaalde hiermee de eindstand op 2-1. Atlético staat nog altijd vierde in de Spaanse competitie met vijf punten achterstand en een wedstrijd minder gespeeld dan koploper Real Madrid.

Celtic won zaterdag met overmacht van Kilmarnock. In eigen huis won de ploeg uit Glasgow met 3-1 door doelpunten van Reo Hatate, Luis Palma en Greg Taylor. Met maar liefst 27 schoten en 78% van het balbezit domineerde Celtic het duel op Celtic Park. De hekkensluiter van groep E in de Champions League staat in de Schotse competitie souverein aan kop met 22 punten uit acht duels. Zeven punten los van nummer twee Rangers.

Bekijk hieronder de samenvattingen van de tegenstanders in de UEFA Champions League van Feyenoord de afgelopen speelronde in hun nationale competities.