slot-gimenez

VK Sportphoto

Nieuws

Slot: "Helaas spelen ze in Zuid-Amerika de interlands zo laat mogelijk"

Van de redactie

De interlandbreak is aangekomen voor veel Feyenoordspelers. Net als de vorige break zal Santiago Gimenez wederom als een van de laatste weer terugkeren naar Rotterdam. "In Zuid-Amerika maken ze er helaas een gewoonte van om de wedstrijden zover mogelijk naar het einde van de interlandbreak te laten spelen", aldus zijn trainer Arne Slot in gesprek met het Algemeen Dagblad. 

De Mexicaan speelde na de vorige interlandbreak naar eigen zeggen een van zijn slechtste wedstrijden vanwege een jetlag in het shirt van de Rotterdammers. "De laatste keer kon ik door de jetlag, toen ik op vrijdag terugkwam, niet slapen voor de eerstvolgende wedstrijd van Feyenoord. Midden in de nacht was ik wakker. Ik was doodmoe en ik speelde vervolgens een van mijn slechtste wedstrijden. Het mooie was dat de jongens het begrepen en zij hielpen mij er doorheen. Dat is ook de kracht van Feyenoord. Ik scoorde toch nog. Ik ga kijken hoe ik dat slapen nu kan verbeteren", geeft de aanvaller aan in gesprek met De Telegraaf.

De spits van Feyenoord is zeer populair in zowel Nederland als thuisland Mexico. "Weet je wat grappig is? Wat er hier over mij wordt gezegd in programma’s en wat er over mij wordt geschreven, begrijp ik allemaal niet. Ik kan het niet verstaan en niet lezen. Natuurlijk gaat het goed, ik voel dat ik hier deel uitmaak van een geweldig team en onze fans zijn super. Maar alles wat ze in Mexico over me roepen of schrijven volg ik wel. Er is veel aandacht voor me", aldus Gimenez. 

Voor Arne Slot en zijn staf zal het een uitdaging worden om de internationals welke de halve wereld over reizen op tijd fit te krijgen. "Oranje speelt vrijdag en maandag en dus zijn de spelers snel weer terug. In Zuid-Amerika maken ze er helaas een gewoonte van om de wedstrijden zover mogelijk naar het einde van de interlandbreak te laten spelen. We zijn nu al bezig om Santi zo goed mogelijk door die periode heen helpen. Tegen Heerenveen moest hij spelen, want Ayase Ueda was geblesseerd. Maar Ueda komt straks óók met een jetlag terug, vrees ik", vertelt Slot tegenover het Algemeen Dagblad

Gimenez heeft het clubrecord van 12 goals in de eerste 8 competitieduels op zijn naam staan. Slot is niet direct bang om zijn topscorer al in de winter te verliezen. "Als je zoveel scoort, komt er belangstelling. Maar het zou mij verbazen als Santi niet heel goed over zijn volgende stap nadenkt. Zeker als je over een vertrek in de winterstop praat. Maar voor alle clubs in Nederland geldt: er kunnen bedragen op tafel komen die je niet kunt weigeren. Ik denk wel dat als je de absolute top op de stoep wilt hebben, je ook doelpunten moet maken in de Champions League. Dat is nog niet gebeurd, hij heeft immers nog niet gespeeld door die schorsing."

Delen

Reacties

Blijkbaar denken veel mensen dat Mexico zuid Amerika is. Is dus Noord Amerika.
Van oost naar west is de jetlag doorgaans lichter, dus valt hopelijk mee met Ueda.