Primeur Bevestigd
stadio-olimpico-lazio

VK Sportphoto

Europees

Delegatie richting Rome voor overleg uitsupporters

FeyenoordTM

Overleg in Rome over het wel of niet meenemen van Nederlandse uitsupporters voor het treffen tussen Lazio en Feyenoord in de groepsfase van de UEFA Champions League.

De Rotterdamse voetbaleenheid, de veiligheidscoördinatie van Feyenoord en een gegadigde van voetbalzaken reizen maandag af naar de Italiaanse hoofdstad. Daar wordt overlegd of Feyenoord wel of geen uitsupporters mee mag nemen naar Lazio-uit. Het duel staat dinsdag 7 november 21:00 op het programma.

Een seizoen eerder troffen Lazio en Feyenoord elkaar ook in Europees verband. In de groepsfase van de UEFA Europa League (4-2 verlies) mocht Feyenoord vanwege een straf van de UEFA geen uitsupporters meenemen.

Later in het toernooi, toen AS Roma getroffen werd in de knock-out fase, mocht Feyenoord 'om de stad voor mogelijke onrust te behoeden' wederom géén uitsupporters meenemen. Het voornaamste standpunt van de Italiaanse driehoek was destijds dat schermutselingen in de Romeinse binnenstad, daterend uit 2015, nog altijd roet in het eten gooiden.

Stand Champions League

Team Gs W G V Ds Pt.
1 Atlético Madrid ATM Atlético Madrid 5 3 2 0 15-6 11
2 Lazio LAZ Lazio 5 3 1 1 7-5 10
3 Feyenoord FEY Feyenoord 5 2 0 3 8-8 6
4 Celtic CEL Celtic 5 0 1 4 3-14 1

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Pasta nu wel op toch? Kom maar op met t nieuws
Het walgelijk liedje” hamas hamas”, zal nu toch wel nooit meer te horen zijn bij ons.
Hoop t wel. Nu 2x niet gelukt dan rome maar
In Madrid was er ook weer gezeik. Kan Rome geen ongelijk geven, zolang dat tuig Feyenoord misbruikt om hun eigen ongelukkigheid aan de wereld te tonen.
Wat *** je nou dom? Madrid was geweldig, paar gasten die op de vuist gaan in een VIP-box heeft niks met uitsupporters te maken.
@Kazm jij bent duidelijk niet in Madrid geweest (of überhaupt zelfs ooit bij een Europese wedstrijd). Dus jouw ongeïnformeerde mening over je medesupporters komt een beetje sneu en rancuneus over.
De Uefa heeft hier toch het laatste woord in als Rome zegt we willen ze niet? Dan kunnen ze toch zeggen dan spelen we ergens anders? Of geen uit is ook geen thuispubliek? Iets met competitievervalsing als er geen uitsupporters mee mogen? Ik bedenk maar wat hoor, Rome is toch al lang duidelijk geweest
Dat is toch vorig jaar gebeurd, de UEFA heeft niks te willen, als de burgemeester van Rome zegt , te mogen niet komen, dan is het klaar.
De Uefa heeft vorig jaar wel wat geroepen, maar geen enkele regel aangepast over het spelen in een andere stad.
Het enige wat ze toen zeiden is, als Feyenoord geen supporters mee mag nemen naar Rome, staat Feyenoord in haar recht om ook geen Rome supporters toe te laten.
Dus zal wel op hetzelfde uitdraaien, aangezien er niks feitelijks is veranderd.
Het zou mij niks verbazen als genoemde argumenten uit het bericht wederom gebruikt worden om supporters te weren....
Maar het zou de stad Rotterdam dan ook sieren als deze zeggen dat het beter is dat Lazio ook geen supporters mee hoeft te nemen omwille van de veiligheid.
Wij geen supporters mee, zij dan ook niet. Iets met gelijke monniken…
Ik weet nog dat de Romeinen naar Rotterdam kwam en dat zij aan het begin van de Coolsingel stonden. Ik heb ze toen gewezen op de Hofplein fontein. Als we dat lelijke gedrocht nu eens op kosten van de Romeinen kunnen laten verbouwen tot iets moois :-)
Tussen nu en vorig jaar is niets wezenlijks gewijzigd, dus ik schat de kans minimaal dat er nu wel supporters mee zouden mogen.
De insteek van beide kanten lijkt in ieder geval te zijn dat er 'wat' supporters aanwezig mogen zijn.
Lijkt me vreemd , dat Feyenoord dat zou willen .
Die houden m.i. gewoon vast aan 5% van de stadioncapaciteit.
Neem aan dat wanneer er geen supporters welkom zijn, zij ook niet welkom zijn in Rotterdam!
Idd gelijken monniken gelijke kappen.
Tis toch nu volgens uefa als club uitsupporters weten dan wordt t in ander land gespeeld?
Dat riep die Ceferino, dat het dan in een andere stad gespeeld moet gaan worden en dat de regels zouden worden aangepast.
Tot nu toe is er niks aangepast
Eens een dief, altijd een dief?
Mag toch aannemen dat er geleerd is. Zou heel jammer zijn als er wederom supporters niet welkom zijn!
Laten we maar hopen dat de supporters toegelaten worden, want je merkt het verschil heel erg met wel of geen supporters ookal is Feyenoord alsnog super sterk zonder supporters