stengs1

VK Sportphoto

Nieuws

"Dat Stengs kan wat hij op dit moment laat zien, verbaast me niet"

Stan

Calvin Stengs is de afgelopen weken erg belangrijk voor Feyenoord. Dinsdag nog opende hij met een vrije trap de score in het gewonnen Champions League-duel tegen Celtic. In de persconferentie van vrijdag is trainer Arne Slot dan ook positief over de 24-jarige linkspoot. 

Slot kijkt niet op van de goede prestaties van Stengs, die vorig seizoen bij Royal Antwerp ook al regelmatig uitblonk. "Dat verbaast mij niet en ik denk dat het de mensen in België ook niet verbaast als zij hem vorig jaar hebben zien spelen. Het ging natuurlijk vaak bij Calvin om zijn rendement. Nou, dat is de laatste weken heel goed op orde bij ons. Maar hij heeft vorig jaar een sterk seizoen in België gedraaid. Op basis van de jaren die ik met Calvin bij AZ heb gewerkt, verbaast het me niet dat hij kan wat hij op dit moment laat zien.

De kwaliteiten van de aanvallende middenvelder komen in dit Feyenoord goed tot uiting. "Calvin kan ook goed spelen, omdat er achter hem goed opgebouwd wordt en hij op mooie posities aan de bal kan komen en dan kan hij ook zijn kwaliteit laten zien. Zoals tegen Celtic, waarin hij met meerdere steekpasses onze snelle aanvallers in één-tegen-één situaties kan brengen. Onder andere de strafschop was daar een voorbeeld van, maar ook in de eerste helft dat hij Ivanusec en ook Yankuba Minteh nog een keer geweldig wegstak."

Delen

Reacties

Ik geniet enorm van deze man zijn steekpasses.
Toen feyenoord stengs had gekocht dacht ik. Is dit wel de juiste persoon maar heeft zich goed ontwikkeld. Andere speler dan szymanski maar veel technischer en meer overzicht naar de aanvallers top aanwinst.
Hij is exact dezelfde Stengs als voor hij de training bij Feyenoord startte, gewoon een goede speler.
En het kan niet zo zijn dat je in een paar weken jezelf ontwikkel, van een matige naar een goede speler, denk dat je hem eerst te laag inschatte, zoals zovelen.
Is meer dat ik royal antwerp niet volg vorige seizoen. En was stengs helemaal uit het oog verloren. Net zoals boadu nu bij nice, heb niks te maken met laag neerzetten.
Dinsdag in de Kuip had ik zelf helemaal niet het gevoel dat Stengs zo goed speelde... Zeker tot de goal niet. Maar blijkbaar zat ik er toch aardig naast haha.
Hij speelde ook niet goed in de eerste helft, net zoals de rest. Toch tilt hij ons op voorsprong. Die vrije trap was echt wel afgesproken werk. Normaal zie ik Hancko nooit in de muur staan hoor.
Dat is zeker waar. Goede momenten had hij wel! Op naar zondag ­č嬭čĆ╗
Een deel van de supporters zat absoluut niet op Stengs te wachten en zal bij elke mindere wedstrijd of fout zeggen dat hij een slappeling is, maar ik ben blij dat Feyenoord zo'n creatieve speler heeft weten aan te trekken die ook fysiek stappen heeft gezet. Hij heeft echt wel een meerwaarde.
Eens en dat was precies wat jij schreef toen ze hem aantrokken, geef hem even twee maanden de tijd, dan weten we meer. Een van de weinige reacties van toen die nu de moeite van het nalezen waard zijn ;-).
Klopt. Dat je dat nog weet! Dat geldt vind ik trouwens voor iedere speler, maar al helemaal voor een speler die op het moment dat hij werd gehaald nog amper een voorbereiding had gehad.
Vind ik ook hoor. De eerste 2 wedstrijdjes moest hij er even in komen, maar daarna gewoon prima. Sinds hij op 10 speelt, hoor je niemand meer over Szymanski. Stengs wordt misschien wel net zoveel waard, als hij zo doorgaat. Maar eerst zondag ff een goed resultaat, want anders vind ik ze allemaal maar een stel lamzakken, de eerst komende 2 weken ;-)
Haha inderdaad. Eigenlijk moet er zelfs worden gewonnen zondag, anders wordt het gat met PSV toch wel flink. Hopelijk is Trauner dan helemaal fit, pakt Minteh geen domme rode kaart en laat Ajax net zulke enorme gaten in de verdediging vallen als gisteren.
Je weet het h├ę, de gekste dingen kunnen gebeuren tijdens de klassieker. Er valt nog niets over te zeggen. Die Trauner had een beetje koppijn joh, als je echt ziek bent, ben je 3 dagen tussen je bed en de bank aan het pendelen ;-)
Dat hij d'r zondag maar een paar wegsteekt, waaruit gescoord wordt.