slot-excelsior

VK Sportphoto

Nieuws

Slot: "Wedstrijden worden niet beslist vanuit favorietenrollen"

Stan

Zondag staat om 14:30 de eerste Klassieker van het seizoen op het programma. Een Feyenoord in vorm neemt het daarbij in de Johan Cruijf ArenA op tegen Ajax, waar er zowel op als naast het veld behoorlijk wat aan de hand is. In de persconferentie van vrijdag reageert Arne Slot dan ook op de tendens dat zijn ploeg de Amsterdammers wel even aan de kant zet.

Dat Feyenoord zondag als favoriet aan de aftrap begint, daar kan Slot weinig mee. "Daar ben ik helemaal nooit mee bezig, met favorietenrollen. Ik weet als geen ander dat wedstrijden nooit gewonnen worden door een favorietenrol. Sterker nog: als gelijkwaardige teams tegen elkaar spelen gaat het lang niet altijd om wie kan er beter opbouwen en wie kan er beter druk zetten."

De Feyenoord-trainer heeft zijn voorbeelden paraat. "Je hebt afgelopen dinsdagavond bij ons gezien tegen Celtic, dat een vrije bal, die, als het mijn keeper was geweest, dan had ik gezegd dat ‘ie houdbaar was, erin vliegt. Daarna een strafschop, die we op Europees niveau gelukkig wel krijgen. Als je kijk naar Ajax dan zie je ook een verdediger die onder een bal doorgaat en een schitterend ingestuurde standaardsituatie die ook heel veel op kan leveren. Dus wedstrijden worden totaal niet beslist vanuit favorietenrollen."

Moeilijke uitwedstrijd
Historisch gezien heeft Feyenoord het vaak lastig in de ArenA en dat is Slot niet vergeten. "Ik denk dat Ajax-uit een van de moeilijkste uitwedstrijden van het seizoen is. Ongeacht hoe Ajax in de wedstrijd zit. Ik denk ook niet dat ik je wat nieuws vertel, als ik zeg dat wij in 18 jaar één keer gewonnen hebben. Voor ons is Ajax-uit een lastige uitwedstrijd, zoals Utrecht-uit en Sparta-uit dat over het algemeen ook zijn. Maar wij gaan met veel vertrouwen daarna toe, omdat wij al vier wedstrijden op rij gewonnen hebben."

De Rotterdammers moeten weliswaar op hun hoede zijn tegen de huidige nummer 12 van de Eredivisie. "Wat je niet moet doen is de vele kwaliteit die Ajax voorin heeft lopen, daar te veel ruimte aan geven. Zowel niet als ze de bal hebben, als in de omschakeling", zegt Slot, die verwijst naar het duel van de Amsterdammers tegen Olympique Marseille. "Je kan de wedstrijd van gisteren op twee manieren bekijken. Ik denk dat de meeste mensen vonden, en bij Ajax zelf ook, dat ze nog beter konden als het gaat op drukzetten en opbouwen. Maar dan zegt het misschien ook veel dat je nog zoveel kansen kan creëren, als je daarnaast nog niet eens tevreden ben tover de individuele kwaliteit die daar rondloopt."

Delen

Reacties

Allemaal onzin. Feyenoord gaat gewoon ruim winnen
Als je daar 17 jaar niet hebt kunnen winnen klinkt favoriet, een beetje overdreven in mijn oren. Tijdens Ajax-Feyenoord gebeuren altijd de gekste dingen. Als we niet verliezen klaag ik niet (veel)