wieffer

VK Sportphoto

Nieuws

"Dat Wieffer alleen goed was omdat hij naast Kökcü stond is nonsens"

Van de redactie

Feyenoord is op dit moment nog zoekende op het middenveld. Mats Wieffer speelde afgelopen zondag tegen Fortuna Sittard een ongelukkige wedstrijd wat hem de nodige kritiek opleverde. Kritisch is de middenvelder vooral op zichzelf. "Ik ben in het veld een beetje de weg kwijt, ik weet ook niet waar het aan ligt", sprak Wieffer na afloop van het duel.

Wieffer zoekt de schuld bij zichzelf en komt niet met allerlei excuses. "Dat is ook wel mooi hoor, zelfkritiek”, zegt clubicoon Willem van Hanegem in het Algemeen Dagblad. "Al slaat hij nu ook een beetje door. Hij speelt niet goed, maar we hebben het toch niet over een periode van drie maanden? Er is één competitiewedstrijd gespeeld."

Arne Slot zag dat zijn ploeg zoekende was op het middenveld. Met de komst van Ramiz Zerrouki speelde Mats Wieffer meer naar voren, waar hij liever direct voor de verdediging speelt. "Dat heeft hij mij ook wel verteld hoor", geeft Slot aan in gesprek met het AD. "De voorkeur van een speler is belangrijk, want je wilt jongens in hun kracht laten spelen. Maar ik moet ook aan andere jongens denken, en na het vertrek van Szymanski en Bullaude heb ik geen echte nummer 10. Stengs kan op 10 spelen, maar hoe ziet het middenveld daarachter er dan uit? Is dat complementair aan elkaar? Daar zijn we nog zoekende naar."

Na zijn goede ontwikkeling, de tweede seizoenshelft van het afgelopen seizoen, kwamen er vragen of het binnenhalen van miljoenentransfer Zerrouki wel echt nodig was. Slot antwoordde dat Feyenoord meerdere goede spelers nodig had. Met het vertrek van zowel Orkun Kökcü als Sebastian Szymanski mist het middenveld van Feyenoord een groot stuk uit de succesvolle puzzel van de kampioensploeg. "We moeten kijken hoe het allemaal het beste bij elkaar past", aldus Slot. "Maar nogmaals, dat heeft ook te maken met het feit dat we nog geen echte nummer 10 hebben kunnen aantrekken."

Van Hanegem is echter niet van mening dat Wieffer zich nog veel meer hoeft te bewijzen op het middenveld van de Rotterdammers om een basisplaats af te dwingen wanneer er nog meer concurrentie aangetrokken wordt. "Daarom zeg ik als ik kritiek heb op Wieffer er maar meteen bij dat het een goede speler is die nu even heel slecht speelt. Want ik vind dat bewijzen allemaal onzin. Hij heeft het toch laten zien? Bij Feyenoord in de eredivisie én in Europa, en ook gewoon bij Oranje. En dat gezanik dat hij alleen maar goed was omdat hij naast Orkun Kökcü stond, dat is gewoon allemaal interessantdoenerij. Nonsens", aldus De Kromme.

Slot veranderde zijn middenveld tegen Fortuna Sittard ten opzichte van de wedstrijd van een week ervoor om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV. Calvin Stengs ging spelen als aanvaller en Quinten Timber kwam naast Zerrouki en Wieffer te staan. Tegen Sparta kan dat zondag in de Rotterdamse Derby weer anders zijn. "We hebben een nieuwe samenstelling en moeten een manier vinden om de spelers er allemaal er zo goed mogelijk uit te laten zien", geeft Slot aan.

Hoe ziet jouw ideale basiself eruit voor het uitduel bij Sparta aankomende zondag? Laat het hieronder weten in de reacties!

Delen

Reacties

Feyenoord heeft 15 miljoen van Lazio voor Wieffer ageslagen. Als Wieffer - door Zerouki_ op de bank beland- gaat zijn marktwaarde snel oplaag. Ik had die deal wel gepakt
Als Slot hier nu zegt dat Zerouki-Stengs-Wieffer niet gaat werken dan hebben we een inkoop probleem.

Want Ivanusec is een ‘Stengs maar dan met linkervoet’. En dus dan gaat Zerouki-Ivanusec-Wieffer dan waarschijnlijk ook niet lopen.

De echte magic gaat straks komen van Ivanusec vrij op links en Stemgs vrij op rechts (afgewisseld door onze Braziliaanse pingel doos).

Heb geen glazen bol maar gezien bovenstaande kan ik me zo maar voorstellen dat Til nog komt voor op 10.
Ivanusec - Giminez - Paixao

Stengs
Wiefer Bitello/Chavez

Hartman - Hancko - Trauner - Geertruida
Bijlow
Gewoon nog een goede 8 halen en een goede buitenspeler en je hebt weer een kampioensploeg. Allemaal niet zo veel huilen het komt allemaal goed. Geloof me nou maar Feyenoord weer kampioen en we winnne de Europe League 😁
Stel, je geeft rond de 23 miljoen uit aan 3 middenvelders en hebt een goedkope, goede 6. Als het dan totaal niet loopt, dan heb je gewoon verkeerd ingekocht. Individueel prima spelers voor de Eredivisie, maar hoe gaan ze samen spelen en kunnen ze stap naar de CL aan?
Het spijt me, maar als je een 8 en 10 verliest, en je haalt twee dure middenvelders, waarom passen ze dan niet goed bij de overgebleven 6? Dat is toch ****** beleid?! En dan heb ik het nog niet over de dure Timber die eigenlijk nergens goed speelt op het middenveld. 3 dure middenvelders en de goedkope Wieffer die goed speelt op 6, maar het loopt slecht. Hier gaat wel echt iets fout! Misschien is men iets te ver doorgedraafd in mooie theorie?
Mars verdient het in beginsel om op zijn beste positie te spelen. Dus dan is het of Mats of Zerrouki. Daarnaast moet een echt me 8 spelen. Op dit moment hebben we daar Timber of Stengs. En ervoor een 10: Stengs of Ueda. Kwestie van keuzes maken en geen consessies doen.
Bijlow
Geertruida, Beelen, Hancko, Hartman
Zerouki, Wieffer, Stengs
Paixao, Gimenez & Suaer
Sauer - Gimenez - Paixao
Stengs
Zerrouki Wieffer
Hartman Hancko Beelen Geert
Bijlow
Paixao- Gimenez - ali
Strengs - ueda
Wiefer
Hartman - Hacko - Beelen - Geert(C)
Bijlow
Wat een gelul zeg, vorig seizoen is Wieffer doorgebroken bij Feyenoord. Hij is en blijft een geweldig talentvolle speler. Na 1 mindere wedstrijd lijkt het wel of Feyenoord op instorten staat. We hebben de beste trainer van alle eredivisie clubs, een prima selectie en ook nog eens een geweldige directeur. We zien wel wat het wordt, maar paniekzaaien/zeuren slaat nergens op.
Helemaal met je eens, vergeet ook Hartman, Gimenez en Paixao niet, zijn hartstikke jonge spelers waar het heel snel is gegaan de tweede seizoenshelft, daar hoort bij dat het ook wat minder kan gaan.
We hebben gewoon een prima selectie voor de eredivisie en daar gaat het om
Merk, dat vele supporters hier al blij zouden zijn met een Idrissi en Til.Laat Slot zijn rotzooi lekker bij hun huidige clubs blijven. Bij een Strengs heb ik al het gevoel, dat hij beter niet had kunnen komen.
Stuur anders ff een mailtje naar DtK dat ie Mbappe en haaland ophaalt. Dan ben jij waarschijnlijk pas tevreden.
Hierbij de opstelling:
Bijlow Geertruida Trauner Hancko Hartman Wieffer Stengs Ivanusec Paixão Gimenez Sinisterra

Ontzettend dikke Gnonto krijg ik hier wel van hoor
Is er al meer bekend over Chavez? Nog steeds een topic binnen Feyenoord of zijn er andere prioriteiten?
En hoe zit het met z'n overstap naar Rusland? Ik hoor daar al een tijd niet zoveel meer over
off topic, dus toch 8 miljoen voor Pedersen?

https://www.voetbalzone.nl/nieuws/onduidelijkheid-over-transfersom-pedersen-fabrizio-romano-verwijdert-tweet/422848
Stojkovic dus wel naar Zagreb?

https://sportske.jutarnji.hr/sn/nogomet/transferi/pao-dogovor-oko-jednog-od-najiscekivanijih-dinamovih-pojacanja-modri-izdvajaju-milijune-lijecnicki-je-odraden-15365942
Oogt alleen mentaal ietwat onrustig in zijn spel. Kwestie van rust vinden. Er is veel gebeurd.
Een goed elftal is meer dan de som der delen, synergie dus. In dat opzicht klopt het wel dat MW & OK elkaar beter maakten. Maar dat gold voor het gehele team. Dat is ook precies wat Slot nastreeft. Feijenoord kan nog steeds minder uitgeven dan de concurrentie, of dat nu Ajax & PSV zijn of in Europa. Het smeden van een goed team kost nu eenmaal wat tijd. Uiteindelijk kwam dat er pas de 2e seizoenshelft uit, laten we eerlijk zijn. Maar wat hebben we genoten. Laten we AS & DtK en de spelers wat tijd gunnen.
Wieffer en Zerrouki kan prima samen, het gaat er om wat voor 10 ervoor staat.
Met Szymanski lipe daar iemand die door z'n loopacties ruimte schiep voor Kokcu en dat missen we nu.
Timber biedt zich steeds in de bal aan, waardoor het nog drukker wordt op dat stuk van het veld. Dat kan dus wel , maar dan moet je als 10 technisch zeer begaafd zijn en al weten waar die bal heen moet , voordat je'm hebt.
Naar mijn idee zondag, Bijlow, Geert, Beelen, Hancko, Hartman, Zerrouki, Wieffer,Stengs, Paixao, Gimenez, Ali.
licht offtopic: bij elke wedstrijd die Szymański meer speelt bij Fenerbahçe vind ik het een beetje jammerder dat we hem niet gewoon gehaald hebben. Speelt daar weer de sterren van de hemel.
@ftm vandaag zou de grote dag moeten worden op transfergebied, gaat er dan echt iets gebeuren vandaag?
Speciaal voor alle jankerds hoop ik al dat hij komt.

Speelde einde van het seizoen gewoon prima. Geen absolute versterking, maar in goede doen gewoon een aardige voetballer om erbij te hebben.
Het is niet geheel nonsens natuurlijk. Wieffer heeft een speler voor zich nodig die het spel maakt. Dat hij een goede 8 was in de kkd, betekent niet dat hij het ook kan in de eredivisie. Gewoon een fatsoenlijke 8 en 10 halen en Wieffer een plekje terug laten zakken, dan komt hij vanzelf op z'n oude niveau.
Wieffer is veel te kritisch op zichzelf, maakte wat meer foutjes dan hij gewend is mede omdat dat ook hoort bij een meer aanvallende positie. Deed ook weer heel veel goed getuige deze statistieken: https://www.sofascore.com/feyenoord-fortuna-sittard/hjbsjjb#11399387.
Slot kennende houdt hij alles hetzelfde met dan Geertruida RB en Beelen RCV. Hij heeft het niet voor niks zo bedacht en dit zal hij een eerlijke kans willen geven dus minimaal 3 of 4 volledige wedstrijden -25 minuten tegen Fortuna tellen natuurlijk niet mee. Afgelopen week zal hij flink getraind hebben op alle te verbeteren punten.
Kan me ook nog wel de tijd herinneren dat Kökcü wekelijks werd afgezeken door het merendeel van de supporters, en we weten allemaal hoe het is afgelopen, gun Zerrouki en Wieffer en de rest van de aanwinsten de tijd en kom over een half jaar terug.
Afgelopen seizoenen werd Kökçü nog afgezeken
"Daarom zeg ik als ik kritiek heb op Wieffer er maar meteen bij dat het een goede speler is die nu even heel slecht speelt. "

Ondanks dat Willem een icoon is, kan hij beter af en toe iets genuanceerder zijn..
Zerrouki en Wieffer omdraaien.
Dus Wieffer op 6 en Zerrouki op 8.
Verder Geertruida op de back en Beelen centraal.
Als er nog een echte '8' (Bitello) bijkomt en het duidelijk wordt welke speler het beste op '10' past, dan zal toch één van Wieffer en Zerrouki gaan banken. Ik zie Wieffer en Zerrouki alleen samenspelen in wedstrijden waar er een flink verdedigend blok moet staan. Bijvoorbeeld in de CL
Ik snap de gedachte, maar ik vind het tot nu toe verdedigend zwakker als Wieffer en Zerrouki beiden op 6 spelen. Zijn allebei gewend om de enige cvm te zijn en lopen elkaar dus in de weg. Denk dat het altijd beter is om maar 1 van de 2 te laten spelen.
Absoluut eens; ik denk alleen niet dat Slot dat zo gaat interpreteren...
Denk dat Trauner centraal komt en Geertruida op rechtsback.
Zerrouki werd al afgeschreven voordat ie uberhaupt was aangetrokken. Nu het niet loopt, is hij meteen het slachtoffer terwijl hij niet eens 2 wedstrijden gespeeld heeft. En Wieffer speelde zowel bij Excelsior als bij het Nederlands elftal in deze rol, en nu doet iedereen alsof het allemaal voor het eerst is. Hij is toch geen totaal andere voetballer omdat ie 5 meter naar voren speelt? De bal naar de verkeerde kleur spelen heeft toch niks met positie te maken? Dat is gewoon vorm, wat niet erg is gozer speelde constant. Over een paar weken kan het zomaar gewoon lopen, alleen krijg je steeds minder tijd en krediet tegenwoordig. Het wordt echt allemaal opgeblazen.
Ja eens mbt zerrouki. Is gewoon meer dan prima speler. Zeker tegen echt sterke clubs in cl heel nodig dus laten we hem en de rest steunen ipv afzeiken.
Geldt ook voor idrissi minteh etc
Natuurlijk is Wieffer geen slechte speler. Een hele goede zelfs. Maar ook hele goede spelers kunnen matig gaan spelen als ze op een positie staan die niet optimaal voor ze is. Al helemaal als ze er nog moeten wennen. Dat gaat aan je zelfvertrouwen vreten. Nou nu de opstelling voor Sparta maar ervan uitgaande dat Trauner nog niet fit genoeg is voor de basis: Bijlow, Geertruida, Beelen, Hancko, Hartman, Wieffer (6), Timber (8), Stengs (10), Paixao, Gimenez, Jahanbaksh
Zou alleen Jahanbaksh willen inruilen voor minthe. Verder helemaal eens
Ik vraag me toch ook gewoon af hoe het nou kan bij Feyenoord er niet gewoon jeugdspelers in de basis worden gezet. Bij Pisvee loopt die babadi, bij 020 die Hato die zonder moeite mee spelen.
Naar mijn mening zouden Zechiel of Milambo gewoon een basisplaats kunnen krijgen i.p.v. Zerrouki en Wieffer naast elkaar (wel duidelijk dat dat nog niet werkt). Die twee jonkies hebben lekker voetbal laten zien en tonen pit en frivool. Idemdito voor Sauer.

Bijlow-Geertuida-Beelen-Hancko-Hartman-Wieffer-Zechiel/Milambo-Stengs-Paixao-Gimenez-Sauer
We missen de diepgang van Szymanski. Het storen. Het sleuren. Het is nu veel te statisch. Denk dat we hem meer missen dan Kökcü.
He he eindelijk iemand met verstand die die blerende schapen even verteld hoe het zit.
Toch vind ik het middenveld niet in balans. Je moet het wat tijd gunnen, natuurlijk wel. Maar Kocku versnelde wel vaak de aanval en nu komt, of de splijtende bal door soms 2 linies niet, of die ene versnellende pas naar buiten niet.

Even een vraagje aan de kameraden hier. Als gewoon backup CV is de Mbuyamba van Volendam toch geen verkeerde? Ik heb die liever dan die Nino denk ik.

Zal niet veel kosten en heeft met z'n postuur en het gemak waar hij bij Volendam speelt voor in de toekomst genoeg restwaarde voor grotere clubs.
Geen gekke gedachte over xavier mbuyamba alleen ook die staat op meerdere lijstjes en zal ook meerdere miljoenen kosten vind mbuyamba meer soort beelen en nino meer trauner
Ja klopt. Maar van wat je in 2 seconden dan kan zien uit een filmpje uiteraard, is dat die Braziliaan toch niet de rapste is en met deze Nederlandse jongen heb je naast snelheid en kracht ook weer een wapen in de lucht.

Plus volgens mij wil Slot de kern toch ook Nederlands houden? NLers weten wat het betekend om voor Feyenoord te spelen en die buitenlanders zullen toch sneller de volgende 'trein' pakken. Maar dat is suggestief uiteraard.
Ja alleen deze jongen zijn jeugd opleiding was niet volledig nl eerst barca en toen chelsea
Heb 't al eerder gezegd, Wieffer is niet Feyenoord waardig.. 3..2..1 kom maar met die haar reacties! 👍🏻
De waarheid is hard!
Heb t al gezegd je heb er geen ballen verstand van.
Van volk zoals jij moeten we zo snel mogelijk af bij ons mooie Feyenoord.

Kneuzen die het beter weten dan succes coaches en zelfs bondscoaches 🤣

🤡
Je ideeën blijven een mysterie voor de Feyenoord supporters
1 wedstrijd gespeeld en het onweert bij sommige mensen al. Wat zijn de hooggespannen verwachtingen van Feyenoord toch mooi om te zien, dat hebben we jaren gemist!
Ik zou zondag bij gebrek aan beter Milambo een kans geven. Daarnaast Stengs en Wieffer op het middenveld. Linksvoor Paixao en rechts maar even Ali. Daarna komen hopelijk Bitello en Ivanusec, die kunnen dan resp. op 10 en linksvoor, zodat Paixao naar rechts kan.
Natuurlijk is Wieffer het niet verleerd, maar je merkt wel dat hij zich comfortabeler voelt in een rol waarbij hij iemand naast zich heeft die de diepte zoekt. Nu is breed of terug omdat Zerrouki op dezelfde hoogte speelt, hierdoor ontstaat twijfel en duurt het allemaal te lang. Het ziet er erg onhandig uit, maar is debet aan het feit dat de dynamiek op het middenveld ontbreekt, het is te statisch. Hopelijk hamert Slot op het feit dat er nog een dynamische 8 (Bitello) ontbreekt om het spel te spelen wat we zo goed kennen en waarin Mats optimaal rendeert. Toch een van de motors van ons succes.
Bijlow, Geert, Beelen, Hancko, Hartman, Wieffer, Zerrouki, Stengs, Paixao, Gimi, Sauer.
Jij snap het niet.. Wieffer en Zerrouki gaan niet samen. Het is of Zerrouki of Wieffer. Maar als je het mij vraagt Zerrouki.
Vertel hoe zou jij het zondag doen? Want er staat heel duidelijk vermeld geef je opstelling voor zondag.
Een van de DCM's vervangen voor of Timber of Milambo in ieder geval meer naar voren
Ik ben het met je eens dat het niet samen gaat, alleen zet ik dan Wieffer in de basis.
Maar er schijnt nog wel interesse te zijn in Wieffer van oa Lazio Roma. Ben benieuwd wat er gaat gebeuren als er een echt bod komt.
Ja laten we weer 2 DCM's naast elkaar zetten..
Vertel hoe zou jij het zondag doen? Want er staat heel duidelijk vermeld geef je opstelling voor zondag.
Zerroukki op 8 dus geen gekke gedachte
Ow heh. Ik dacht dat die er helemaal niks.meer van kon en dat die gelijk verkocht moest worden.