Willem van Hanegem Jim Breeman Sports Photography

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

"Dat wij daar even makkelijk gaan winnen, dat is helemaal niet zo”

Van de redactie

Willem van Hanegem denkt dat Feyenoord morgen in de Klassieker favoriet is, al is hij er allesbehalve gerust op dat de wedstrijd goed afloopt. “Ajax kan winnen. Omdat ze toch vaak die mazzel hebben”, zo vertelt hij in Algemeen Dagblad.

“Dit is een wedstrijd op zich en dat kan alle kanten op”, aldus ‘de Kromme’. “Als Feyenoord in goeden doen is, dan is Ajax verplicht ze op te vangen. Dat is nu het sterke van Feyenoord. Niet meer afwachten, maar gelijk naar voren spelen.”

Dat Ajax in mindere doen is, zegt Van Hanegem niet zoveel. “Ajax heeft toch allemaal aardige spelers, of niet? Ze hebben toch drie of vier internationals?, zo wijst de Feyenoord-legende op de kwaliteit aan Amsterdamse zijde. “Er wordt nu net gedaan alsof die aankopen voor het eerst gaan voetballen. Met steeds dat gezanik dat iedereen aan elkaar moet wennen. Het heeft te maken met vertrouwen. Dat kan zo weer terug zijn.”

Van Hanegem waarschuwt dan ook voor het gecreëerde beeld dat Feyenoord wel even in de Johan Cruijff Arena gaat winnen. “Iedereen loopt nu te schreeuwen dat Ajax helemaal niks is, maar zo is het toch niet? Iedereen verwacht dat wij daar even makkelijk gaan winnen. Dat is helemaal niet zo.”

Delen

Reacties

Wederom, als Feyenoord zijn eigen spel kan en gaat spelen dan win je daar met 0-2, 0-3. Lukt het Ajax om ons te ontregelen dan word het lastig. Op basis van kwaliteit denk ik wel dat wij verder zijn.
Willems vaste column is tegenwoordig stellen dat iedereen eenzelfde mening deelt over een bepaald onderwerp (in werkelijkheid is dat nooit het geval), maar dat hij het er niet mee eens is.
Dat is de vrijheid van de columnist.
Tuurlijk, maar het wordt wat voorspelbaar.
Dan moet je het niet meer lezen ;-)
Gemakkelijk is het nooit daar, maar dit feyenoord is op het moment wel in vorm, en 020 nog niet, gelijk druk er op
Spijker op de kop, deze keer bij 'De Kromme' Zeker in de voorste lijn heeft Ajax echt wel kwaliteit lopen. Als het Ajax lukt om (veel) minder ruimte weg te geven aan de tegenstander is dit dus gewoon een wedstrijd tussen twee gelijkwaardige tegenstanders. Hopelijk lukt dat Ajax dus niet...😜
Gemakkelijk is het maar zelden in Amsterdam. Ik verwacht dat het knokken wordt. En dat komt goed uit, want daar houden wij wel van hier ;-)
Gaat waarschijnlijk ook niet zo makkelijk worden als de afgelopen wedstrijden. Maar ik verwacht wel dat Feyenoord sterker zal zijn. Hoopmdat ze net zulke grote gaten laten vallen als bij Twente.
Makkelijk weet ik ook niet Maar we gaan daar wel winnen. Ik denk 1-3