Juichen Gimenez, Idrissi & Kokcu

Opinie

POLL • Wie wint morgen de Klassieker?

Van de redactie

Morgen staan Feyenoord en Ajax tegenover elkaar in de Johan Cruijff Arena. De belangen zijn groot, aangezien beide clubs in de competitie al dure punten hebben gemorst. 1908.nl is benieuwd met welke verwachtingen het Legioen toeleeft naar de Klassieker.

Hert wordt de 134ste keer dat de aartsvijanden elkaar in de Eredivisie treffen. Ajax was daarin 63 keer de sterkste, terwijl Feyenoord in 31 wedstrijden aan het langste eind trok. De Klassieker eindigde 39 keer in een gelijkspel.

Vorig seizoen zullen veel Feyenoordsupporters zich nog herinneren. Voor het eerste sinds 2005 wist Feyenoord in Amsterdam te winnen. Het was Lutsharel Geertruida die vlak voor tijd de winnende goal binnenkopte (2-3). Voor de editie van morgen is de ploeg van Arne Slot gebombardeerd tot favoriet. Feyenoord won zijn laatste wedstrijden overtuigend, terwijl de Amsterdammers een kwakkelende seizoenstart kennen. Wie wint morgen de klassieker? Stem mee in onze poll!

Wil jij de Klassieker nog spannender maken? Pak 50X of 100X als Feyenoord wint! 

Poll: Wie wint de Klassieker?

Feyenoord, als er ooit een kans is ze te verslaan…

Ajax, die club stijgt altijd boven zichzelf uit tegen Feyenoord

Gelijkspelletje

Delen

Reacties

Oh, kan ik niet meer stemmen? Nja, geeft ook niet. Ajax was tegen Marseille ook opeens wél weer goed. We zien het wel, maar ik hoop natuurlijk ons mooie Feijenoord.
Mijn gevoel zegt...het zal toch weer niet, rode kaart Minteh etc. Mijn verstand zegt 2-4, mits iedereen zijn koppie erbij houdt.
Twee redenen waarom Feyenoord morgen wint.

1. Slot heeft donderdag en vrijdag besloten kunnen trainen. De openbare training van vandaag was een lekkere extra voorbereiding. Ons elftal begint fit aan de wedstrijd en kan 90 minuten lang vol gas geven.
Ajax had gisteren waarschijnlijk een uitlooptraining na een zware late Europese wedstrijd. Vandaag zal ook wel een openbare training zijn geweest. Per saldo relatief weinig focus op de Klassieker en vermoeidheid in de 2de helft.

2. Te Kloese had het elftal sneller rond dan Mislintat. Alle automatismen zitten er bij ons in.
Steijn moet ze er nog inslijpen. De kwaliteit van het elftal zal beter zijn dan wij denken.
Kijk bijv. naar Stengs bij ons. Eerste twee wedstrijden dramatisch en laatste vier wedstrijden uitstekend.
Het lijkt mij heel sterk dat Ajax zondag wel weet hoe ze de ruimtes klein moeten houden en weten hor ze moeten verdedigen.

Maar je weet het nooit. Misschien hebben ze het licht gezien
Verder hoop ik dat er een hoop KKD materiaal gaat starten. Taylor en Rensch bijv.
We gaan winnen. Uitspraken als ‘je zal net zien dat Ajax toch weer wint’ zijn nog vanuit het oude Feyenoord gezien. Zo was het wel natuurlijk.

Arend heeft ook dit seizoen de trein weer op de rails en die stopt voor niemand. 1-3.
Ik vrees dat ze net gaan spelen als bij de bekerwedstrijd. Met die snelkookpan er achter kunnen ze een hoop oproepen. Ik hoop dat we rustig blijven en ons eigen spel kunnen spelen. Kom op boys. Maak ons nog trotser.
Gaat ze niet lukken zonder irritantjes tadic en klaassen
Nog twee mega irritantjes staan er in: Berghius en Taylor
Berghuis gaat niet durven klagen bij de scheids. Die weet dat hij daar een paar snelkookpannetjes door laat pruttelen op de tribunes
Die klere taylor met zijn harde overtreding en dan die knipoog. Dat moet de var toch ook zien.
Nee, Arend Martijn heeft de wedstrijd tegen de fransen 6x bekeken. Die gasten denken dat ze op de terugweg zijn. Tactiek kristalhelder. Haha, dit wordt een wedsttijd als geen andere. De witte zakdoekjes.....die gaan we massaal zien.
Het wordt er op en er over. Ajax, Berghuis pakt rood
Maar hoogmoed komt vaak voor de val.....
Ben er ook bang voor. Maar van het voorjaar was ik ook bang voor verlies, maar dat pakte gelukkig anders uit. Spannend is het zeker.
020 wint bijna altijd, hoe goed feyenoord ook is... Ik ben echt weer bang op een verlies partij. Maar laat ik er naast zitten 🙏🏻
Ik denk dat wij nu best wel goed zijn en zij best wel slecht, maar pas op! Het zijn achterbakse flikkers en als ze de arbitrage weer mee hebben? Een goed gemikt penaltietje kan genoeg zijn om de wedstrijd kapot te maken, dus ik hoop dat Hartman de kop erbij houdt en zich niet laat uitlokken daar in dat schijtlelijk stadion. Als we de kop erbij houden, dan maaien we eroverheen met 0-4 maar je weet nooit wat voor konijn ze nog uit de hoge hoed trekken. De jongens moeten niet nerveus zijn, maar wel op hun tellen passen!
Wel gek dat nog steeds 2% denkt op een Feyenoord site dat ajax gaat winnen.
Realiteit op basis van feiten afg 100 jaar?
De vraag stellen op een Feyenoordsite. 🤔
Vorig jaar was de tegenstander ook niet in beste doen en konden ze ineens wel een bal raken. Zie ik morgen ook weer gebeuren al is morgen onze Mexicaan scherp morgen voor de goal.
Al is het wel lekker als we er 2 binnen geprikt hebben in de eertse 30 min, want dan gaat er niets meer gebeuren.
Nee, Arend Martijn heeft de wedstrijd tegen de fransen 6x bekeken. Die gasten denken dat ze op de terugweg zijn. Tactiek kristalhelder. Haha, dit wordt een wedsttijd als geen andere. De witte zakdoekjes.....die gaan we massaal zien.
Het wordt er op en er over. Ajax, Berghuis pakt rood
Als Ueda er ook nog even 1 of 2 kan maken, nadat Gimenez 1 of 2x heeft gescoord, zou lekker zijn.
2 doelpunten is wel weinig in 30 minuten als het we zouden terugkomen van 3-0. Dat zou betekenen dat het 3-2 staat na 30 minuten.

Maar even zonder gekheid, laten we dat niet hopen. Ik hoop op een mooie stunt.