Bevestigd
yv180422-1531

VK Sportphoto

Nieuws

Speelkalender '23/'24 bekend: Eredivisie start 11 augustus

FeyenoordTM

De speeldagenkalender van het betaald voetbal voor het seizoen 2023/2024 is door het competitiebestuur betaald voetbal vastgesteld.

De KNVB maakte daarop woensdag bekend dat het nieuwe Eredivisieseizoen in het weekend van vrijdag 11 augustus 2023 van start gaat. 

Een week eerder staat traditionele seizoenstart tussen de landskampioen en de bekerwinnaar van het voorgaande seizoen op het programma. Deze clubs strijden om op zondag 6 augustus voor de Johan Cruijff Schaal.

De TOTO KNVB Beker start voor betaald voetbalclubs in de week van dinsdag 31 oktober tot en met donderdag 2 november. De finale van het bekertoernooi wordt op zondag 21 april gespeeld in De Kuip.

De winterstop voor de Eredivisie start in het komende seizeon direct na de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker (dinsdag 19 december tot en met donderdag 21 december) en duurt tot vrijdag 12 januari.

De laatste twee speelrondes in de Eredivisie vinden plaats op zondag 12 mei en zondag 19 mei. Daarna volgen de play-offs voor Europees voetbal en voor promotie/degradatie. De play-offs om een Europees ticket beginnen op donderdag 23 mei en eindigden op zondag 2 juni. De play-offs om promotie en degradatie beginnen op maandag 13 mei en eindigen eveneens op zondag 2 juni.

Aanstaande juni wordt het definitieve competitieprogramma bekend gemaakt door de KNVB. Voor de invulling daarvan, met de exacte wedstrijden en speeltijden, is afstemming tussen het competitiebestuur betaald voetbal, de clubs, supporters, de lokale autoriteiten en ESPN.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Nog geen reacties