kuip

VK Sportphoto

Nieuws

Gemeente Rotterdam gaat reflecteren op falen Feyenoord City

Stan

Wethouder Maarten Struijvenberg beloofde vanavond in de Rotterdamse commissievergadering dat het Rotterdamse stadsbestuur kritisch gaat kijken naar diens eigen rol in het mislukte Feyenoord City-project en de bouw van een nieuw stadion. Deze belofte maakte de wethouder naar aanleiding van beklag van verschillende raadsleden.  

Struijvenberg gaf in de eerste commisievergadering, nadat er definitief een streep ging door Feyenoord City, aan binnenkort met een brief te komen over de ‘lessons learned’ en de ‘mooie en minder mooie dingen’ van het project. Daarbij voegde hij de volgende woorden “Het is gruwelijk misgegaan en de chaos is compleet. Dit lijkt mij hét moment voor zelfreflectie bij het college van burgemeester en wethouders. Want dit willen we nóóit meer.”

Ondanks deze boodschap van Struijvenberg is de raad niet tevreden; ze zijn het vertrouwen kwijt en pleiten onder andere voor een uitgebreid onderzoek naar wat er is misgegaan.

Op de plek waar het nieuwe Feyenoord-stadion zou komen te staan, wordt nu ingezet op het bouwen van woningen. Ook daar is in de raad het laaste woord echter nog niet over gesproken.

Delen

Reacties

Communicatie vanuit de club had veel beter gemoeten, er was nu te veel ruimte voor opportunistische belangenclubjes om de informatievoorziening te kapen. Het "wat als-scenario" bij mislukken had beter moeten worden meegenomen (gesplitste bestemmingsplanprocedures).

Verder is het project vooral ingehaald door de actualiteit, waardoor het te duur werd. Op termijn gaat er nog steeds een nieuw stadion komen, de vraag is nu alleen waar gezien de herbestemming van de beoogde locatie.
Citaat:

"Wethouder Maarten Struijvenberg beloofde vanavond in de Rotterdamse commissievergadering dat het Rotterdamse stadsbestuur kritisch gaat kijken naar diens eigen rol in het mislukte Feyenoord City-project en de bouw van een nieuw stadion. Deze belofte maakte de wethouder naar aanleiding van beklag van verschillende raadsleden"

Volgens mij staat het hier dus toch...
Gaat de Raad ook reflecteren op de eigen rol in alle jaren dat het over een nieuw stadion gaat? We hadden al in HNS kunnen spelen.
Nee, dat staat er niet. In het artikel wordt gesteld dat Feyenoord City wordt geƫvalueerd, hier wordt geopperd dat de gemeente evalueert waarom met hun betrokkenheid al drie plannen zijn gesneuveld.