hancko-verlenging

Foto: Feyenoord.nl

Nieuws

David Hancko verlengt contract bij Feyenoord

Karst

David Hancko heeft een krabbel gezet onder een nieuw contract dat hem tot medio 2028 aan Feyenoord verbindt. De 26-jarige Slowaaks international blijft langer verbonden aan de regerend landskampioen. Dat bevestigde Feyenoord woensdagmiddag op de officiële kanalen. 

De club en de 26-jarige verdediger, die in de zomer van 2022 overkwam van Sparta Praag, hebben het akkoord dat twee maanden geleden al werd bereikt om de lopende overeenkomst open te breken en met twee jaar te verlengen tot medio 2028, wereldkundig gemaakt. 

Hancko maakte na zijn komst naar Rotterdam gelijk een onuitwisbare indruk. Als stabiele kracht in de as van de verdediging was hij een belangrijke pion in het kampioenselftal van Feyenoord van afgelopen seizoen, en oogstte hij unaniem lof bij de buitenwereld voor zijn gedegen spel en werd hij geprezen als een van de revelaties van de eredivisie.

De geboren Slowaak, die inmiddels al 75 wedstrijden op zijn naam heeft voor Feyenoord 1 waarin hij goed was voor vijf doelpunten en acht assists, is ook dit seizoen een van de vaste waarden van het team van Arne Slot. Met de nationale ploeg van Slowakije wist 35-voudig international Hancko zich eind november bovendien te plaatsen voor het EK voetbal van 2024 in Duitsland.

Delen

Reacties

Ik vind dit een ongelofelijke deal, een meesterzet van Feyenoord. Kan bijna niet geloven dat iemand met een contract van nog maar twee jaar, die na deze zomer waarschijnlijk de clubs voor het uitkiezen heeft, alsnog bijtekent bij Feyenoord. En dat niet voor één jaar, maar voor twee. Wat er bij Feyenoord ook extra voor Hancko tegenover staat, het kan toch niet zoveel zijn als wat hij in het buitenland zou kunnen ophalen?
Fijn dat hij verlengd heeft, maar als 125 miljoen daadwerkelijk het bedrag is wat we verwachten voor hem ,Santi,Wieffer en Hartman, dan valt dat uiteindelijk nog behoorlijk tegen , gezien de bedragen die rond gingen voor hen
40 Hancko, 35 Wieffer, 25 Hartman en 30 Giménez
30 Gimenez ?? De laatste weken gezakt naar 12,5 mln.
Stel je een elftal voor met Hancko, El Ahmadi en Kokcu erin.
Was het maar waar dat hij echt tot 2028 speler van Feyenoord blijft. Helaas gaat hij ons komende zomer verlaten. Hij is echt een van de beste Feyenoord-verdedigers van deze eeuw.
Wat fijn om voor Feyenoord te zijn deze tijd.
Winbeleid! 2 jaar erop, dikke prima 👌!!
Beste speler in de eredivisie
Beste aankoop van de laatste jaren
Beste aankoop sinds jaren gebleken. Zijn niveau elke wedstrijd is redelijk bizar te noemen. Mooi dat we nu ook zulke spelers lang kunnen binden. Ze zien ons niet meer alleen als springplankje, maar hebben het hier ook echt naar hun zin. Mooie ontwikkeling!
@FeyenoordTM

Hoe werkt het met het verlengen van contracten van spelers waarvan je verwacht ze in de komende zomer of die erna te verkopen die nog best even vastliggen.

Het lijkt me een flinke investering in bijv. Hancko, Gimenz, Wieffer. Wat levert de club dat op?

Zoiets?
- tekengeld
- verhoging salaris en premies
- 1 tot 2 jaar erbij
- afspraak over transfer waarbij min. bedrag omhoog gaat en de speler daarvan x% krijgt
- waarde van speler stijgt omdat hij langer vastligt en meer verdient
- je haalt het risico eruit als je de speler (bijv door langdurige blessure) langer houdt dan voorzien
- je consumeert meer van je spelersbudget voor salaris waardoor er minder overblijft voor nieuwe aankopen tenzij je het budget weet te verhogen.
Mooi en van mij mag hij echt blijven maar ik denk dat dit meer is om deze zomer mee te kunnen vangen dan dat hij echt blijft! Ik denk zelf dat we deze zomer 6 basisspelers verliezen. Hancko, Hartman, timber, Geertruida, Santi en Wieffer.
Ja en dan minimaal de helft van deze spelers vervangen door spelers van 10-15 miljoen voor de verandering zodat hopelijk de ondergrens in kwaliteit zal verhogen.
Als we dat betalen kunnen. We krijgen natuurlijk CL-geld maar van de transferinkomsten houd je meestal maar iets meer dan de helft over.
Als de spelers die Jerry18574 noemt vertrekken (ruim 180 miljoen volgens transfermarkt) dan moet je toch wel 3 spelers van 15 miljoen kunnen halen?

Persoonlijk denk ik dat je je niet rijk moet rekenen met bovenstaande cijfers. Maar als 50 miljoen daarvan gebakken lucht is dan heb je evengoed een grote stap gezet als Feyenoord zijnde, en ik krijg het idee dat Dennis en Arne bezig zijn met een langer termijn plan om echt financieel stappen te zetten zodat straks een Veerman of Pepi naar ons komt ipv bijv PSV, puur als voorbeeld even.
Je hebt daar gelijk in hoor. Ik wilde alleen even aangeven dat niet alle inkomende transfergelden opnieuw geinvesteerd kunnen worden. Je hebt te maken met de belastingdienst die voorbijkomt, met vergoedingen zaakwaarnemer, vergoeding opleidingsclub, tekengeld en dat soort dingen en het geld wordt zelden in een keer overgemaakt maar meestal uitgespreid betaald over meerdere jaren.
We zijn het ook eens met elkaar 🙂 daarom was ik al zuinig met 3x 15k uitgeven, en de rest eigen jeugd. Maar het ziet er al met al wel positief uit mits we de juiste keuzes maken. Ik heb alle vertrouwen in DtK en AS.
Precies. Niet alles lukt, maar als je ziet hoe ze talenten tegenwoordig op tijd oppikken, bij iets meer gevestigde namen duidelijk op een hoger niveau zitten dan nog maar drie jaar terug, en ze telkens ruim op tijd verlengen zodat de club er op lange termijn nog beter van wordt; het is gewoon klasse beleid.
Wat er ook op twitter wordt geroepen over een extra technisch directeur, over de scouting die niets te zeggen heeft (blijkbaar hebben supporters daar zicht op), of dat we nu qua spel in een klein dipje zitten, als je niet ziet dat we dit beleid moeten koesteren omdat het beter is dan ik me kan herinneren sinds ik in 1993 naar de Kuip ben gaan gaan, ben je ziende blind.
MarkvdrHeijden, ik ben het ontzettend met je eens. Er wordt erg goed beleid gemaakt bij Feyenoord!!
Je naam doet me denken aan de tijden van 'Jan-Scharie vd Heijden'. Zelfs dat is nog niet zo lang geleden en vergelijk dat soort spelers eens met een Hancko gelinkt aan PSG. 😎
Dan is 125 miljoen echt veel te weinig
David is een absolute topper! Hoop dat hij nog lang voor onze mooie club speelt……
Alleen verkopen bij hoge bedragen ergens rond de 45 miljoen. Dan is het mogelijk om te praten anders blijf je mooi van hancko af.
Stoer.....je weet dat jij daar 0 invloed op hebt als anonieme supporter?