Bart-Nieuwkoop

VK Sportphoto

Nieuws

Slot tevreden met Nieuwkoop: "Hij geeft Feyenoord een boost"

Karst

Bart Nieuwkoop stond woensdagavond weer op het basisformulier van Arne Slot. In de 2-0 overwinning op AZ speelde de 27-jarige verdediger een sterke wedstrijd, zo vond ook Slot. Maar de hoofdtrainer begrijpt ook de frustratie van zijn buitenspelers: "Als ik buitenspe­ler was bij Feyenoord en ik zag Bart Nieuwkoop, dan zou ik niet juichend naar huis gaan. Zeker niet zelfs". 

De gelegenheidsrechtsbuiten was vanavond trefzeker voor de Rotterdammers. Op aangeven van Calvin Stengs kon hij de 2-0 binnenschuiven en werd de wedstrijd in het slot gegooid. Slot is tevreden over hoe Nieuwkoop de rechtsbuiten-positie invult: "Bart is weliswaar geen echte aanvaller, maar hij vult het op zijn manier goed in."

Nieuwkoop geeft zelf ook aan dat hij ‘niet de man van de mooie schaarbewegingen is’. "Ik ben een wingback-achtige rechtsbuiten", zegt Nieuwkoop. "Maar ik begin het wel leuk te vinden op die positie. Ik ben heel blij dat de trainer mij daar opstelt." Maar Slot had zelf toch liever een echte rechtsbuiten gezien op die positie. De basisplaats tegen PSV om Sergino Dest af te stoppen leek eenmalig, maar Nieuwkoop heeft de laatste weken zijn plek afgedwongen. Toch denkt Slot dat Nieuwkoop niet het seizoen zal afmaken op die positie. "Ik zie het niet voor mij dat Bart de komende zestien wedstrijden de rechtsbuiten van Feyenoord is. We krijgen straks ook Alireza Jahanbakhsh nog terug."

Nieuwkoop op rechtsbuiten lijkt een succesverhaal te worden. "Hij geeft Feyenoord een boost. Zijn tempo en agressiviteit van drukzetten is prima. Mensen die mijn carrière hebben gevolgd, weten dat ik supergraag met echte buitenspelers wil spelen. Maar dan moeten die jongens aanvallend wel het verschil maken. Dan zouden ze verdedigend een keer iets kunnen laten liggen. Maar dat is niet de realiteit. Dus kies ik voor Nieuwkoop."

Calvin Stengs keerde terug op de middenveldpositie. Daardoor kwam de rechtsbuiten-positie weer vrij. Dat was ook een beweegreden voor Slot om Nieuwkoop daar in de kwartfinale van het bekertoernooi weer neer te zetten. "Ik snap het heel goed als mensen denken of zeggen: Feyenoord, een topclub. Zouden die niet met twee echte buitenspelers kunnen spelen?"

Slot weet dat de gekochte buitenspelers, die nu niet spelen, niet beter worden als Nieuwkoop daar staat. "We doen er alles aan om ze beter te maken. We zijn continu in gesprek met ze. Laten ze zien wat beter moet en wat ze al goed doen. Die jongens zijn met enige regelmaat het afgelopen halve seizoen ook gestart in wedstrijden. Tegen AZ uit zijn ze nog ingevallen. Maar op het trainingsveld verdien je jouw plek in het elftal."

Delen

Reacties

Blij dat Bart zich in deze rol positief laat zien. Het harde werken en het spelen met pit kunnen we zeker goed gebruiken voorin.
Nieuwkoop als rechtsbuiten laten staan ook de komende wedstrijden. Hij deed het super.
Hard werken doet hij zeker, ook leuk dat hij scoorde, maar zijn voorzetten zijn matig.
Ik hoop zelf nog op de doorbraak van slory, maar krijg steeds gevoel dat hij weggaat.
Denk dat Alireza weet basisspeler gaat worden de rest van seizoen.
Harde werker, mag ook gezegd worden. Zitten er een aantal bij die daar een voorbeeld aan kunnen nemen