VK Sportphoto
Nieuws
"De ambitie van de club om eigenaar te worden van Stadion Feijenoord blijft"
De tijd van grote popconcerten in ‘De Kuip’ is binnenkort voorbij. Stadion Feijenoord zal vanaf 2026 geen grote optredens meer organiseren. Dat is het resultaat van een overeenkomst tussen het stadion en de gemeente Rotterdam. De huurder, BVO Feyenoord, is niet betrokken geweest bij deze plannen en reageert tegenover RTV Rijnmond op de afspraak.
"Feyenoord is niet betrokken bij het tot stand komen van de afspraken, maar is hier onlangs door de leiding van het Stadion van op de hoogte gesteld. We juichen uiteraard toe dat voetbal en daarmee Feyenoord door Stadion Feijenoord op de eerste plaats wordt gezet en gaan ervan uit dat we dat ook gaan terugzien door middel van het snel wegwerken van de achterstanden op het gebied van onderhoud en faciliteiten, want zoals bekend heeft Feyenoord als huurder al lange tijd niet het gevoel waar te krijgen voor haar geld", geeft een woordvoerder van de club aan tegenover RTV Rijnmond.
Eerder gaf de Rotterdamse club aan nauw samen te werken met het stadion en werden tijdens de laatste nieuwjaarsreceptie nog goede voornemens uitgesproken om dit jaar een stap te zetten in de eenwording van de twee bedrijven. De wens van de club is nog altijd om op termijn eigenaar te worden. "De ambitie van de club om op termijn eigenaar te worden van Stadion Feijenoord blijft onverminderd groot", reageert de club op de vraag van Rijnmond.
Reacties
Enge burgervader..... net voor ze vertrek.
Allemaal eigen belang.... maar niet Feyenoords belang..... #kotsmisselijk 🤢🤮
Als de RvC van Feyenoord in een (véél) eerder stadium de juiste conclusie had getrokken, nl dat het Feyenoord City-plan, wat betreft het nieuw te bouwen stadion voor geen meter deugde, dan was alle betrokkenen een hoop sores en ellende bespaard gebleven.
Als je kijkt naar de partijen waaruit mensen in de RvC komen dan was duidelijk dat binnen de Vrienden van Feyenoord er van meet af aan participanten waren die het Feyenoord City-plan niet zagen zitten (Boudewijn Poelman o.a.). Wat de opstelling van de VvF als geheel was is altijd een tikkie onduidelijk gebleven, maar zij zijn iig ook te lang meegegaan in de plannen.
De grootste partij, de Stichting Continuïteit Feyenoord herbergde de meest verstokte voorstanders van het megalomane plan en daar zaten vanuit het perspectief van de BVO dan ook de personen op wie de grootse kritiek gerechtvaardigd is. (Van Well, Opstelten o.a.). Inmiddels lijkt het erop dat er met o.a. Allard Castelein daar iig nu een aanzienlijk realistischer voorzitter is en heeft het blijven hangen in het verleden dus weinig tot geen zin.