kuip leeg

VK Sportphoto

Nieuws

"De ambitie van de club om eigenaar te worden van Stadion Feijenoord blijft"

Van de redactie

De tijd van grote popconcerten in ‘De Kuip’ is binnenkort voorbij. Stadion Feijenoord zal vanaf 2026 geen grote optredens meer organiseren. Dat is het resultaat van een overeenkomst tussen het stadion en de gemeente Rotterdam. De huurder, BVO Feyenoord, is niet betrokken geweest bij deze plannen en reageert tegenover RTV Rijnmond op de afspraak.

"Feyenoord is niet betrokken bij het tot stand komen van de afspraken, maar is hier onlangs door de leiding van het Stadion van op de hoogte gesteld. We juichen uiteraard toe dat voetbal en daarmee Feyenoord door Stadion Feijenoord op de eerste plaats wordt gezet en gaan ervan uit dat we dat ook gaan terugzien door middel van het snel wegwerken van de achterstanden op het gebied van onderhoud en faciliteiten, want zoals bekend heeft Feyenoord als huurder al lange tijd niet het gevoel waar te krijgen voor haar geld", geeft een woordvoerder van de club aan tegenover RTV Rijnmond. 

Eerder gaf de Rotterdamse club aan nauw samen te werken met het stadion en werden tijdens de laatste nieuwjaarsreceptie nog goede voornemens uitgesproken om dit jaar een stap te zetten in de eenwording van de twee bedrijven. De wens van de club is nog altijd om op termijn eigenaar te worden. "De ambitie van de club om op termijn eigenaar te worden van Stadion Feijenoord blijft onverminderd groot", reageert de club op de vraag van Rijnmond. 

Delen

Reacties

En dan zelf voor alle kosten opdraaien zeker?
Pffff wordt zo moe van deze berichten. Gewoon ergens anders in Rotterdam een nieuw stadion bouwen, die voldoet aan de eisen van deze tijd en die de sfeer uitstraalt van de Kuip. Een stadion wat je ook kan gebruiken voor andere evenementen, om zo extra inkomens te creëren. De Kuip is het nooit stadion te wereld, maar daar houden wij de spelers niet van aan het eten.
Het grootste probleem van het stadion is waarschijnlijk niet de muziek maar dat het seizoen maar een maand of 9 duurt en dat er maar 1x per 2 weken thuis gespeeld wordt (en daarbovenop natuurlijk Europees). Als je de verdiensten omhoog wilt halen zou je daar na moeten kijken. Dus bijvoorbeeld zorgen dat het dames voetbal op zijn minst de eerste ring vult en op de "lege" weken speelt. En bij renovatieplannen inzetten op door de weekse evenementen die ervoor zorgen dat de faciliteiten meer gebruikt worden. Daarmee wordt je relevanter voor de horeca en haal je een hoger rendement op de investeringen.
Eénwording is uiteindelijk de enige logische uitkomst, beide partijen kunnen niet zonder elkaar. Vraag me af wat er naar Stadion Feijenoord is overgemaakt door de gemeente en of dat genoeg is om het bonnetje van Goldman Sachs te betalen...
Op termijn is het verdienvermogen van het stadion verminderd. Maar op korte tijd krijgt het stadion wel meer geld. Dit is dus minder interessant om te kopen voor Feyenoord, maar tegelijkertijd is men daar uit de liquiditeitsproblemen...
Je kan ook zeggen dat door de verminderde verdiencapaciteit het gunstiger is voor Feyenoord om het stadion te kopen. De waarde van het stadion wordt namelijk mede bepaald door de verdiencapaciteit.
Tjsa, maar t.o.v. concurrenten verdien je dus minder aan je stadion.
Wat een schijnheilig eng wijf is die Lillian toch, om niet te spreken over de gemeente.
Enge burgervader..... net voor ze vertrek.
Allemaal eigen belang.... maar niet Feyenoords belang..... #kotsmisselijk 🤢🤮
Ik word eerder kotsmisselijk van dit soort overspannen kretologie. Ja er is op diverse betrokkenen kritiek mogelijk als het gaat om het stadiondossier in de afgelopen ± 15 jaar. Maar de huidige directeur van de Stadion NV had daar part noch deel aan. En het idee om met een veelomvattend plan de bouw van een nieuw stadion vlot te trekken nadat tot 2 x toe plannen waren gesneuveld, was primair de verantwoordelijkheid van de toenmalige leiding van stadion en club en niet de gemeente.
Als de RvC van Feyenoord in een (véél) eerder stadium de juiste conclusie had getrokken, nl dat het Feyenoord City-plan, wat betreft het nieuw te bouwen stadion voor geen meter deugde, dan was alle betrokkenen een hoop sores en ellende bespaard gebleven.
Als je kijkt naar de partijen waaruit mensen in de RvC komen dan was duidelijk dat binnen de Vrienden van Feyenoord er van meet af aan participanten waren die het Feyenoord City-plan niet zagen zitten (Boudewijn Poelman o.a.). Wat de opstelling van de VvF als geheel was is altijd een tikkie onduidelijk gebleven, maar zij zijn iig ook te lang meegegaan in de plannen.
De grootste partij, de Stichting Continuïteit Feyenoord herbergde de meest verstokte voorstanders van het megalomane plan en daar zaten vanuit het perspectief van de BVO dan ook de personen op wie de grootse kritiek gerechtvaardigd is. (Van Well, Opstelten o.a.). Inmiddels lijkt het erop dat er met o.a. Allard Castelein daar iig nu een aanzienlijk realistischer voorzitter is en heeft het blijven hangen in het verleden dus weinig tot geen zin.
Nou, de gemeente gaat een niet misselijk bedrag betalen om te kompenseren voor verminderde inkomsten. Daarmee misschien verlost van de geldwolf die het stadion in een wurggreep heeft, is alleen maar goed voor Feyenoord