feyenoord-city

Nieuws

Feyenoord wil af van de naam 'Feyenoord City'

Van de redactie

Feyenoord heeft recentelijk de gemeente Rotterdam en de Stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas (Stigam) gesommeerd om de naam ‘Feyenoord City’ niet meer te gebruiken. Dit blijkt uit een nieuw raadsvoorstel van het college aan de gemeenteraad van Rotterdam.

De voetbalclub ziet het langer voeren van de naam als inbreuk op haar merkrecht. 'Feyenoord City' was de projectnaam voor de gebiedsontwikkeling op Rotterdam-Zuid, waaronder de bouw van een nieuw stadion aan de Maas. De naam werd jarenlang gevoerd met goedkeuring vanuit het Maasgebouw, mede ingegeven omdat Feyenoord als beoogde speler van het nieuwe stadion belang had bij de stedenbouwkundige ontwikkeling. Het Feyenoord City plan sneuvelde uiteindelijk bij de Raad van State, die het als onrealistisch bestempelde.

De uitspraak van de hoogste rechter zorgde ervoor dat de ontwikkelaars terug moesten naar de tekentafel. Sindsdien wordt er gebroed op een alternatief plan. Naar verluidt wenst Feyenoord niet langer geassocieerd te worden met de plannen nu het er niet direct onderdeel meer van uitmaakt. Bovendien heeft de naam ‘Feyenoord City’ door de rechtelijke uitspraak en de daaropvolgende media publicaties aan positieve kracht verloren. Naar aanleiding van de sommatie van Feyenoord, geeft de gemeente aan in overleg te treden met de club. Tegelijkertijd heeft men de gesprekken gestart met de Stigam om tot een andere naam te komen.

Delen

Reacties

Lekker die ouwe meuk verbouwen als je echt vooruit wil capaciteit verhogen enz enz enz
Feyenoord heeft in 2015 zelf die naam bedacht. Dat wat lopen ze nou te zeuren.
Nu het nieuwe stadion niet meer in de plannen voorkomt, is het niet langer Feyenoord City; Feyenoord wil niet dat de gemeente oneigenlijk gebruik maakt van de naam Feyenoord.
Het ligt toch ook in de wijk Feyenoord? Ben geen Rotterdammer hoor dus vergeef me als ik iets verkeerd roep 😜
Als het al zo was dan zou het ook Feijenoord City moeten zijn en niet Feyenoord City
Zoals Korrel al zegt ligt het stadion in IJsselmonde. En de wijk is Feijenoord, niet Feyenoord. Dit heeft Feyenoord ooit verandert naar een meer Engelsgerichte spelling toen zij i.v.m. internationale bekendheid.
Dan mag de naam van de wijk Feijenoord ook niet meer?
@FeyenoordTM,

Klopt deze berichtgeving;

Feyenoord nieuws in Italië: Napoli bereidt bod van twintig miljoen voor'

SSC Napoli heeft twintig miljoen euro klaarliggen voor Dávid Hancko, meldt La Gazzetta dello Sport.
Feyenoord heeft nog geen bod ontvangen, maar de eerste contacten zijn gelegd, schrijft de roze sportkrant.
Clubs mogen komen praten vanaf 70M voor Hancko, we spelen CL ontvangen veel geld. Als Anthony 100M waard is en Martinez die altijd geblesseerd is 65M gaan we niet een veel betere speler als Hancko voor 30M weg lopen doen. Dan kom je nooit verder.
70 miljoen???🤣🤣🤣
Denk eerder een bedrag van rond de 40 miljoen, die vergelijkingen slaan nergens op.
40 miljoen voor je beste speler als CL team? In welke wereld is dat een normaal bedrag. We moeten stoppen met denken dat we een kleine koopjesclub zijn. Volgend jaar hebben we 50M aan CL inkomsten, plus alles wat je krijgt als je daar wedstrijden wint. We hoeven geen enkele speler te zomaar te verkopen deze zomer.

Hancko is veel meer waard aan jaarlijkse CL inkomsten dan een eenmalige lage transfersom.
Je begrijpt hopelijk toch wel dat er bepaalde voorwaarden voor nodig zijn om een transfersom te rechtvaardigen, en een bepaalde status.
Feyenoord timmert hard aan de weg, maar betaalt spelers geen 6 a 8 miljoen per jaar, overwintert niet in de CL, Hancko is een verdediger en geen goalgetter, enz enz.
Als Slot de nieuwe manager wordt bij United dan kunnen wij ook dat soort bedragen vangen. Hancko gaat echt wel weg voor 30 of meer, er zullen echt genoeg kopers zich melden.
Klopt 0,0 van. Is wereldwijd bekent dat Napoli interesse heeft, al sinds vorige zomer, dit is een vies spelletje van de Italiaanse kant.

Feyenoord eist minimaal 40 miljoen, en dat gaan ze ook krijgen, genoeg kapers op de kust.
Precies, en anders blijft die maar mooi bij ons.
Er is gewoon een wijk die Feijenoord heet. Waar maak je je als club druk om?
Dat is geen vreemde zaak, er is nooit enige vorm van positiviteit geweest rond dit project. Bij het horen van de naam krijgt bijna iedereen vlekken in de nek.