yv2023712yv2023712a1a04748

Nieuws

"Club moet vooruit kijken, morgen staat er iemand anders voor de groep"

Van de redactie

Ondanks het vertrek van trainer Arne Slot naar Liverpool, ziet Jan Boskamp de toekomst voor Feyenoord zonnig in. “Ik ga er gewoon vanuit dat we de lijn van de afgelopen jaren ook onder een andere trainer kunnen doortrekken”, zo vertelt hij in Feyenoord Magazine.

“Met de basis die Feyenoord nu heeft staan, op en buiten het veld, geloof ik niet dat we zullen terugvallen. Ik hoop het ook niet, want dan moet ik zelf als supporter ook opeens weer helemaal omschakelen”, aldus de prominente oud-Feyenoorder. Volgens Boskamp lag het vertrek van Slot in de lijn der verwachting. “In het voetbal weet je dat zoiets kan gebeuren na drie succesvolle jaren. Zelf had ik graag gezien dat Slot langer was gebleven, maar tegelijkertijd denk ik: morgen staat er weer iemand anders voor de groep. Het is als club ook belangrijk om weer snel vooruit te kijken.”

Boskamp hoopt dat Feyenoord het ingezette beleid zal continueren. “Wat goed is, moet je niet overboord gooien, dus het liefst zie ik Feyenoord komend seizoen op dezelfde manier verdergaan als in de afgelopen jaren. Slot heeft wat dat betreft echt voor een omslag gezorgd bij de club. Hij heeft de manier van voetballen helemaal veranderd. Hij koos heel bewust om het anders te doen, en afgaande op de resultaten kun je daar niets van zeggen.”

De oer-Feyenoorder en voormalig TV-analist vond het mooie afscheid na afloop van de thuiswedstrijd tegen Excelsior dan ook volledig terecht. “Hij heeft drie seizoenen op rij volop om de prijzen meegedaan, beter kun je het niet doen bij Feyenoord. Hij heeft een mooi afscheid gekregen en het hoofdstuk op een mooie manier afgesloten. De reactie van de supporters bij de laatste twee thuiswedstrijden zei in die zin genoeg. Alle mensen gingen staan voor Slot, dat heeft hij zelf afgedwongen.”

Delen

Reacties

Ik vraag me af wat er nog over is van de selectie. Het nog steeds eerst verkopen en daarna pas kopen. Dus hebben we weer op het laatste moment een complete selectie. Dus daar moet verbetering in komen voor een betere voorbereiding.
Vooral erg benieuwd ook hoe het de 1908 verslaggeving gaat veranderen. Hier was altijd wel kritiek op zowel Te Kloese en Slot vanwege de overgeslagen scouting en het gecreëerde machtsveld tussen Te Kloese en Slot, erg benieuwd of dit ook zo gaat zijn onder Priske en, if so, of de kritiek hier dan nog steeds tussen de berichten door blijft sijpelen.
Ik heb er alle vertrouwen in dat op de langere termijn het beleid gecontinueerd zal worden. Daar horen echter ook tussenjaren bij. Zo’n tussenjaar is er bij aanvang veel verdiend aan uitgaande transfers, terwijl de vervangende inkomende transfers relatief goedkoop waren en nog moeten rijpen.

Ik heb het gevoel dat het komende jaar zo’n tussenjaar gaat worden. Vrijwel alle sterkhouders die gaan vertrekken en inkomend niet-gearriveerde, relatief goedkope spelers. We hebben dan misschien wel 80 miljoen op de bank staan, maar moeten het elftal wel weer gaan opbouwen. Zo’n seizoen kun je zomaar vierde eindigen. En ook worden er geen potten gebroken in de CL.

Voor mij is zo’n seizoen prima, het is een vorm van gezond beleid voeren. Het gaat uiteindelijk ook om de langere termijn. Mijn grote zorgen zijn of het inmiddels verwende legioen een minder jaar gaat pikken en dat het uiteindelijk op het bord van Priske terecht gaat komen.
Niet nodig op voorhand te sorteren op een tussenjaar. Feyenoord werd kampioen in het eerste (echte) seizoen van Gimenez, Wieffer en Hancko. De kans op een tussenjaar is groter gezien wisselingen, maar als het muntje de juiste kant opvalt kun je ook kampioen worden.
De vraag is of je dat Priske aan moet doen. Zoals je in je laatste zinnen al aangeeft: Het klinkt leuk wat je zegt, maar wat als we de eerste 3 wedstrijden punten verspelen? Dan gaat de paniek knop echt wel in hoor en worden de pijlen gericht naar de trainer, zoals je al zei. Zo gaat dat in de voetballerij. Je kan beter zo lang mogelijk bovenin meedoen, zo maak je het Priske veel makkelijker.

Geld op de bank is leuk, maar uiteindelijk ben je een voetbalclub en gaat het erom wat je op het veld laat zien. In tussenjaren sneuvelen altijd bepaalde mensen die dat misschien niet eens verdienen.

Bovendien is het nooit zeker of je weer uit een tussenjaar gaat komen. Ajax en PSV kunnen dan ook doorpakken en je voorsprong op in ieder geval Ajax is dan geheel verdwenen en niet 1,2,3 goed te maken. Vind dat je nooit moet streven naar een tussenjaar of vinden dat het erbij hoort persoonlijk.
Het is ook nooit zeker of dezelfde selectie , dezelfde prestaties zal leveren
Klopt, daarom moet je er een balans in vinden. Een paar frisse aankopen moet je altijd doen, net als dat je een paar verkopen moet doen. De vraag is of het verstandig is om meteen iedereen weg te doen. Dat vindt ik zelf van niet.
Opnieuw CL dus minimaal 2e is het belangrijkste doel voor Priske. En als hij half zo goed (en snel) is als Slot is dat ook haalbaar want:
1. met Wellenreuter, Stengs, Beelen, Zerrouki, Ivanusec en Ueda hebben we een behoorlijke basis. Milambo en Sauer zitten dicht bij hun definitieve doorbraak. Carranza, Smal en Nieuwkoop zijn ervaren en minstens goede invallers.
2. we kunnen nu duurdere dus betere en meer spelers halen dan de afgelopen jaren en
3. belangrijkste concurrent Ajax moet van ver komen, Twente speelt minstens 8 Europese wedstrijden en mist dus de luxe om zich volledig op de ED te focussen zoals de afgelopen jaren. AZ verliest zijn topscorer tevens MVP en waarschijnlijk nog wat sterkhouders.
Het beleid wat nu 3 jr geleden is ingezet moet worden gecontinueerd
Feyenoord gaat financieel met grote stappen voorruit
In mijn ogen moet Feyenoord de Kuip in beheer nemen dus kopen die handel
Zorg ervoor dat je elk jr 3 a 4 concerten mag doen
Renoveer het stadion in grote stappen
Zorg voor meer horeca inkomsten
Moderniseer de Kuip op een manier dat de club er echt aan kan verdienen
Maak een ring vol met horeca punten en het maas gebouw verdubbelen
Wat helemaal te gek zou zijn en ook haalbaar
Zorg dat je een aantal suites creeer die je voor veel geld kan verhuren per wedstrijd
Meer ruimtes voor vips
En maak er een icoon van zodat je veel toeristen kan trekken
Bijvoorbeeld vanaf de lichtmasten afzeilen en een restaurant en wat een optie moet zijn in mijn ogen een Feyenoord café die 7 dagen in de week open is
Waarde creeeren op het veld wat Feyenoord nu jaren goed aan het doen is
Als je als Feyenoord zijnde vaak in de cl gaat spelen verdien je zo veel geld ermee
Maar raad Feyenoord aan wel een td te nemen met veel ervaring en die de club kent en de stad