vitesse-feyenoord-1-2-jim-breeman-sports-photography-11

Jim Breeman Sportsphotography

Nieuws

KNVB trekt proflicentie Vitesse in per 9 juli

Van de redactie

De KNVB trekt per 9 juli de proflicentie van Vitesse in. De Arnhemse voetbalclub heeft geen bankrekening en geen accountant, en slaagde er niet in een sluitende begroting in te dienen. Vitesse gaat in beroep om de licentie te behouden. De intrekking komt niet als een verrassing; de club verkeert al maanden in ernstige financiële problemen en kreeg herhaaldelijk uitstel. Dit meldt de KNVB dinsdagochtend.

Hoewel Vitesse de tekortkomingen erkent, hopen interim-directeur Edwin Reijntjes en adviseur Paul van der Kraan de club te redden. Ondernemer Guus Franke en zijn bedrijf Axiom Partners zijn als mogelijke kopers in beeld. De Nederlandse investeerder, woonachtig in Zwitserland, zou via een overname de problemen moeten oplossen. De aangeleverde documentatie aan de licentiecommissie was echter onvoldoende.

De club had tot 24 juni om de vereiste stukken in te dienen, maar ondanks meerdere verlengingen was verder uitstel niet mogelijk vanwege de naderende start van het seizoen volgens de licentiecommissie. "Wanneer Vitesse onder de huidige omstandigheden deel zou nemen aan de competitie, dat wil zeggen zonder bankrekening, zonder accountant en zonder sluitende begroting, komt de continuïteit daarvan ernstig in gevaar", stelt de commissie tegenover het Algemeen Dagblad.

Delen

Reacties

Stel dat dit gebeurd, kan jong Feyenoord dan instromen?
Waarschijnlijk gaat er dan een topploeg uit de tweede divisie naar de kkd. Spakenburg is kampioen geworden maar wilde niet, dan zal het wel Katwijk worden of zo
Nee, dan spelen ze gewoon met 19 teams
Nee, is al uitgezocht. Dan spelen ze gewoon met een team minder
Deze vraag is de laatste week zo’n 5 keer gesteld en 5 keer was het antwoord: ‘Nee’. De knvb laat het aantal jong-teams niet toenemen.
We kunnen Vitesse kopen en een bankrekening nummer regelen en de shirts een beetje aanpassen. Kunnen we nog promoveren ook met het B-team en twee champions league innemen en het hele Nederlandse voetbal zo domineren dat de KNVB gaat terugverlangen naar Jordana en Abramovich en Schlutski wat een topgozer was dat!
Was ye verwachten. Net als het hoge beroep al was ingecalculeerd. Het gaat pas echt mis als deze nieuwe investeerder zich terug trekt.
Van de Brom mag dan hopen dat NL lang op het EK actief is want die snabbeltjes heeft ie nu wel nodig