Primeur Bevestigd
Hendriks-Stuttgart

Transfers

Hendriks naar VfB Stuttgart • It's happening!

Bombarda

Ramon Hendriks heeft een akkoord gevonden om aan de slag te gaan in de Bundesliga. Ook Feyenoord en VfB Stuttgart naderen elkaar: de deal gaat van de grond komen, want in hoofdlijnen ligt er ook tussen de clubs een akkoord.

De linksbenige centrumverdediger gaat een contract van meerdere seizoenen ondertekenen in Duitsland en Feyenoord sleept, inclusief bonussen en een doorverkooppercentage, een paar miljoen euro uit de deal. De verwachting is dat alles deze week ondertekend wordt, waarna de presentatie van Hendriks bij zijn nieuwe club spoedig volgt. Er ligt in Stuttgart een concept contract klaar van de duur van vier seizoenen.

Nürnberg was eerder ook concreet, maar had vanuit de lagere Duitse divisie minder middelen te bieden. Stuttgart kreeg lucht van de belangstelling van de landgenoot en fietste er echter tussendoor met aansprekendere plannen, waarop de speler en zijn entourage zijn ingegaan. Daarop hebben ook de kopende en verkopende club elkaar nu gevonden.

Hendriks, die in Stuttgart de strijd in de defensie aan gaat met de linksbenige Dan-Axel Zagadou, kwam bij Feyenoord tot elf officiële duels. De Rotterdammers verhuurden hem in de afgelopen seizoenen aan NAC Breda, FC Utrecht en Vitesse. De verdediger is komend seizoen actief in de UEFA Champions League met Stuttgart.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

@Bombarda De gebroeders Van den Berg (Rav en Sepp) wel eens voorbij horen komen in het maasgebouw? Met al die interesses in onze verdedigers zijn dat wel serieus leuke opties voor Feyenoord.
Sepp zeker wel, maar niets concreets
Enig idee wanneer we een keer concreet gaan worden voor een speler of word dat echt pas na het EK @Bombarda
Die gaat niet spelen dus. En dat moet hij juist doen.
Ach ja meer gehoopt ervan maar weer geld in t laatje. Zoek nog een type beelen en doorrrr
OK, je ontvangt een paar miljoen maar was Feyenoord er niet belangrijk sterker op geweest als de opvolger van Hancko een redelijk gelijkwaardige concurrent erbij gehad had?
Als Feyenoord voor eigen begrippen veel geld overhoudt aan uitgaande transfers van Hancko, Wieffer en Gimenez dan moet je kleinere bedragen ook durven laten lopen als een soort van investering in de kwaliteit van je selectie.
Hendriks wordt niet gezien als een gelijkwaardige concurrent.
Het werkt vermoedelijk een beetje anders. Feyenoord heeft een niveau vastgesteld waaraan spelers moeten voldoen om in de selectie te passen en daar voldoet Hendriks niet aan, vermoedelijk ook niet in de toekomst. Dus wordt hij verkocht. Doorselecteren.
Of hij een vaste waarde had kunnen worden zullen we nooit weten dus speculeren daarover heeft weinig zin. Maar dat Hendriks meer in de achterhoede van Feyenoord te zoeken heeft dan Cole Bassett of Ezequiël Bullaude op het middenveld, lijkt me geen gewaagde conclusie.
Met mogelijk Hancko aan de vooravond van een uitgaande transfer en dus een nieuwkomer op diens plek was een linksbenig alternatief met iig 43 Eredivisiewedstrijden in z'n broodtrommel altijd beter dan geen alternatief.
Carranza heeft zijn club philidelphia uit zijn bio gehaald goedkeuring van mls daar?
@Bombarda Stel dat Gimenez of Ueda vertrekt, weet Feyenoord dan voor wie ze willen gaan?
Denk het niet. Gaan ze in de week erna eens op het gemak bekijken vermoed ik.
Zeker, zo’n jongen als vorig jaar Dovbyk was
Durosinmi heet ie volgens mij. Goede spits, echt een type dat we nog niet hebben. Maar twijfel beetje over zn leeftijd
Albion Rrahmani of Biereth is het denk ik.
Die vervanger hebben ze toch al, als óf Giménez óf Ueda verkocht wordt.
Hendriks komt te kort voor feyenoord 1, dus mooie deal voor hem en feyenoord kan paar miljoen bijschrijven op de bankrekening
Een paar miljoen? Ja, inclusief bonussen, dus die moeten eerst verdient worden. En misschien worden die wel helemaal niet verdient.
Dit zijn van die deals die we vrugger nooit hadden. Paar miljoen voor een verhuurde speler die bij ons tekort komt. We hebben samen met een paar clubs de meeste Internationals aanwezig op het EK waardoor je een paar miljoen ophaalt. Een paar toptalenten van concurrenten maken graag de overstap naar ons. Wat een weelde! Ronduit schitterend!
Mooie stap voor Hendriks en feyenoord ontvangt nog een transfersom
Zo enorm benieuwd naar komend seizoen en de versterkingen aan de bovenkant waar zoveel over wordt gesproken. Anders ben ik bang dat PSV vrij eenvoudig kampioen gaat worden.
Versterkingen aan de bovenkant was een term van Slot.
Zou je niet teveel daarop spitsen nu.
We hebben gewoon goede vervangers nodig voor speler die nu gaan vertrekken.
Het een hoeft het ander niet uit te sluiten. Als bijv. Wieffer en Geertruida vertrekken haal je gewoon basisspelers die er direct staat. Dat zijn versterkingen aan de bovenkant en tegelijkertijd vervang je spelers die weggaan.
Spelers die het team beter maken bedoel ik daarmee. Je moet doorontwikkelen wil je stelselmatig bij de top 2 eindigen en bij ons zit hem dat op dit moment bij de buitenspelers. Daar heb je echt betere kwaliteit nodig. Daarnaast vertrekkende basisspelers vervangen met spelers die er gelijk staan. Ik ben benieuwd.....
Als we maar niet onze gegarandeerde CL-plek weggeven (dus top 2). Daar moet ook flink voor worden geinvesteerd, want Ajax gaat dit jaar gewoon weer meedoen om die plekken.
Klopt belangrijkste is die top 2 zo blijf je aantrekkelijk en financieel gezond
Er is ondanks de vele geruchten ook nog geen speler van betekenis weg. Behalve minteh maar, die was gehuurd. Dus op dit moment kan feyenoord een prima elftal opstellen en zijn er zelfs wat talenten bijgehaald.
Hartman hoef je tot 2025 ook niet op te rekenen
Vraagje
Zirkzee gaat een mooie transfer maken
Feyenoord heeft dan ook recht op een bedrag voor de opleidings kosten en dergelijke toch
Is dat geen 5 procent
Hij heeft maar één jaar in de jeugd bij Feyenoord gespeeld. Volgens mij krijg je dan geen opleidingsvergoeding en bij lange na uiteraard geen 5%.
Het meeste zal sowieso naar Bayern gaan, ik weet niet de exacte leeftijd dat die vertrok, maar je kan maximaal 0,75 tot 1 procent verwachten als we al wat krijgen. Dat is in principe gewoon "pocket change'
Dit is wel een prima tool om dat mee te berekenen. Mits de gegevens op Transfermarkt natuurlijk allemaal kloppend zijn. Gewoon naam en transferbedrag invoeren. https://www.transfermarkt.nl/solidarityFeeCalculator/index
Prachtige stap voor Hendriks, hier spreekt vanuit VFB Stuttgart vertrouwen uit naar hem om sportief door te groeien en op een prachtig niveau en mag laten zien dat hij wel degelijk een prima verdediger is. Een verdediger die bij ons dit seizoen misschien zeker niet had misstaan, maar groot gelijk om deze kans aan te grijpen
In eerste instantie werd et gezegd door FTM voor verkoop net als Sabbaoui maar is dat nog actueel ook nu er nieuwe trainer is?
Krijgt in de voorbereid de kans was al langer bekend
Eerst meedraaien, maar een verkoop is zeker niet uitgesloten hoor
Het is hem gegund. Helaas nooit mogen doorbreken in Feyenoord 1. Zeker een speler met potentie.
@Bombarda Wat zijn ze met Joep van der Sluijs van plan? Heeft toch echt een goed jaar bij O21 gedraaid.
Gozer is te oud voor O21 nu, die gaat gewoon weg lijkt mij.
Krijgt geen contractverlenging omdat promotie niet bereikt is, is te oud voor o21 nu, bij een promotie had die optie wel gelicht geworden maar is nu niet te doen vanwege feit dat die nergens zou spelen.

Niet goed genoeg voor Feyenoord 1 en te oud voor o21
Nog niets vernomen over verlengen/optie lichten
@Bombarda kunnen we op korte termijn een grote inkomende transfer verwachten ? Zo ja wanneer ongeveer ?
Als er aan het begin van de competitie maar een fatsoenlijk elftal staat. Niet weer zoals afgelopen seizoen dat er punten verspeeld worden in de eerste 4 wedstrijden....
Begin van vorig seizoen tegen Fortuna deden alleen Ivanusec en Trauner niet mee, voor Ivanusec speelde Paixao en voor Trauner speelde Geert op zijn plek.
Precies vandaar de vraag ben benieuwd of er goed elftal staat voor aanvang van de competitie.
Jezus, dat gejank over inkomende transfers hele tijd. Je ziet het, zoals Hendriks met Stuttgart, vanzelf wel.
En het is nog maar het begin hoor....ze worden nu nog beetje afgeleid door het EK denk ik.
Snel zullen ze meerdere keren per dag komen janken.

Altijd dezelfden overigens......
De transfermarkt is als een sneeuwbal die van een helling rolt; Zodra er bovenaan beweging is volgen de transfers op lagere niveaus ook (geld rolt van boven naar beneden). Die beweging komt pas na het EK. Een enkele uitzondering daargelaten.
Mooie stap. Nu nog de andere teruggekeerde huurlingen zoals Bullaude, Kasanwirjo, Pedersen, Walemark. Bij elkaar kun je wellicht nog een redelijk bedrag krijgen ook nog.
Waarom Kasanwirjo geen kans geven in de voorbereiding? Volgens mij had hij het toch prima gedaan in Oostenrijk. Zo ruim zitten we straks waarschijnlijk niet in onze verdedigers.

Ook Bullaude ben ik toch wel benieuwd naar. Die jongen barst van het talent. Wie weet kan Priske dit eruit krijgen.

Voor Pedersen en Walemark is het waarschijnlijk (helaas) einde oefening. Beide hebben afgelopen seizoen weinig progressie gemaakt.
Kasanwirjo gaat ook een kans krijgen in de voorbereiding. Het is dan aan hem om Priske te overtuigen.
Kasanwirjo zie ik niet de potentie hebben om door te groeien naar een basisplek. Ik zie liever een speler die dat wel heeft. Maar misschien heeft dat ene jaartje hem wel echt goed gedaan en kan hij verrassen dus die geef in jouw voorlopig.

Bullaude moeten we gewoon mee stoppen. Enige reden dat men hem leuk vind is omdat hij Argentijns is en een bal leuk kan aannemen. Kwam totaal niet aan de bak bij ons en in Argentinie (Zijn eigen land nog). Hij heeft nog veel minder progressie gemaakt dan een Walemark, die wel wordt afgeschreven. Bovendien zit je al ruim in de middenvelders, ik zie niet in waarom hij de voorkeur zou moeten krijgen.
Boca is dan ook niet een gelukkige keuze als je aan speeltijd toe wil komen.. middenmoot was beter geweest in dat kader.
Ja, maar als je echt goed bent kom je nog wel aan de bak daar. Hij moet nu gewoon naar een club gaan waar die veel speelt, misschien wordt het in de toekomst nog wat. Maar voor nu gewoon niet goed genoeg. Verlies nemen, kan gebeuren.
Wallemark is ook precies niks beter geworden?! Viel me echt tegen in fryslan dit jaar
Omdat Kasanwirjo niet het gewenste niveau heeft
@ Rocco

Liefhebber van de Oostenrijkse competitie?
Nee, hoeft ook niet. Ik heb in Nederland al genoeg gezien van Kasanwirjo.
Beelen is in alle facetten al minimaal 2x beter. Zijn transferwaarde is niet voor niets gedaald, terwijl hij 22 wedstrijden in de Oostenrijkse competitie heeft gespeeld.

En tuurlijk gaat hij een kans krijgen onder Priske, net als Bullaude en Walemark. Zo werkt dat met een nieuwe trainer in de voorbereiding op een nieuw seizoen.
Transferwaarde als argument gebruiken, haha ja dan houdt het op. Ff een reminder maar spelers kunnen zich ontwikkelen, met name talenten.
Jij leest ook maar wat je wil lezen he. Spelers kunnen zicht ontwikkelen maar Kasanwirjo was al geen basismateriaal toen hij werd gehaald en zal dat ook niet gaan worden. Of denk jij dat hij Beelen, Geertruida enz uit de basis gaat spelen? Wanneer Geertruida verkocht word, dan halen ze gewoon een vervanger die (in potentie) gelijkwaardig is aan Geertruida. Dat is hier door mensen van 1908 al vaker aangegeven. Als ze Kasanwirjo zich zo goed had ontwikkeld dan hadden ze geen vervanger hoeven halen toch?

Maar vertel eens, blijkbaar heb jij hem namelijk op de voet gevolgd, wat vind je zo goed aan hem of waarin heeft hij zich sterk ontwikkeld waardoor hij nu wel basismateriaal is?

En zijn marktwaarde zegt iets over zijn ontwikkeling toch? Als hij in marktwaarde is gedaald zegt dat iets over zijn afgelopen seizoen. Neem Minteh als voorbeeld. Gekocht voor 8/8.5 miljoen, heeft zich in een jaar dusdanig ontwikkeld dat hij nu een marktwaarde van 16 miljoen heeft en er in de media gesproken wordt over 25 tot 30 miljoen. Dus hoezo probeer je bijdehand te doen door te zeggen dat een marktwaarde niets over ontwikkeling zegt? Dat doet het juist wel
Marktwaarde zegt niet zoveel omdat het hobbyisten zijn die dat invullen. Rutger bijv die betrokken is bij die van Feyenoord. Mike Futoro was dat jaren bij oa Ajax.

Hoe denk je dat Beelen zich in het elftal heeft geknokt? Door zich te ontwikkelen. Kasanwirjo heeft nu een heel seizoen in Oostenrijk erop zitten en hij mag het deze voorbereiding laten zien, zoals het hoort. Maar om Kasanwirjo nu al te kort te bestempelen is echt onzin. Jij behoorde zeker bij de groep supporters die liever Geertruida jaren terug voor 5 miljoen zag vertrekken want hij was niet goed genoeg. Moet je zien wat een ontwikkeling kan doen bij een speler.
Idd Bullaude zit wel echt veel potentie als je dat eruit krijgt heb je goud in handen
Dat vind ik reuze mee vallen. Heeft weinig laten zien. Een paar goede balaannames zijn echt niet voldoende. Vervolgens was de uitleenbeurt aan Boca ook niet veel.
Als dit klopt, dan is het de beste uitgaande deal tot nu toe van Feyenoord. Knap werk.
inclusief bonussen en een doorverkooppercentage, een paar miljoen…

Dus het vast bedrag ex bonus en doorverkoop ligt op een paar ton?
Hoe kan een doorverkoop percentage inclusief zijn?
Geen idee, dat vroeg ik me ook al af. Misschien ligt het aan mij maar ik vind de tekst wat onduidelijk
Dat betekent in dit geval dat er een door verkoop bij zit dat kan niet met de som mee gerekend worden dat snap je toch wel
@Bombarda

Al iets meer bekend over Hamburg als assistent? Of wordt dit toch een moeilijk verhaal.
Daar moet nog gevoetbald worden.
Na het EK kijken ze verder.
Staat in de laatste transfercheck.
Ik heb het gevoel, dat we deze man een sensatie word in Stuttgart en uiteindelijk voor 60 miljoen naar Chelsea ofzo vertrekt
Laten we het hopen. Zou een mooi verhaal zijn voor later.
Pakken we iig een paar miljoen op het doorverkoop percentage =)
Precies zoals al die andere gigantische talenten in het verleden die ons veel geld hebben laten mislopen he....
Viel bij ons niet op en was bij Vitesse ook niet bijzonder. Zo'n Stuttgart loopt gewoon te gokken.
Vergelijk hem eens met Beelen. Een wereld van verschil.
DtK masterclass net als toen met Bozenik
Denk je dat Te Kloese de deal Bozenik / Boavista heeft gedaan? Want dan heb je het mis
@Bombarda moeten heel wat verdedigers bijkomen. Vooral op links nu. Worden er al mooie namen genoemd?
Dat zeker, maar nog geen toenadering geloof ik
Ja dat was een aanname, excuus. Maar deze deal dan wel? :)
Dit is echt het netwerk van de agency geweest geloof ik
Hoe dan ook erg blij met de deal. We komen uit een tijd dat Feyenoord Ayoub, Haps, etc. voor vrijwel niks liet gaan. Nu verkopen zelfs spelers die bij ons op de tribune zouden zitten voor miljoenen!
Dus, te Kloese, die is eindverantwoordelijk
@Bombarda heeft feyenoord al een vervanger op het ook? iemand uit de jeugd of buitenaf?
Was al verhuurd toch?
Je hebt op CV meerdere opties mogelijk vertrekt Hancko nog en zeer wss Geertje dus dan komen daar i.p.c. 2 vervangers voor..
Mooi voor Ramon.. Bundesliga ☺️
Prima deal, zou het bij ons niet gered hebben.
https://www.feyenoordpings.nl/feyenoord-nadert-akkoord-met-engelse-club-over-transfer-gimenez/

Onzin neem ik aan?
Feyenoord pings is wel het afvoerputje betreft Feyenoord nieuws.
Wij nemen geen onzin over op 1908.nl, zo wel, komt er een 🥉 bij te staan
Word ook gewoon ontkent in de Engelse pers.
In Duitsland zeggen ze 700k. Ik vond een paar miljoen al moeilijk te geloven eerlijk gezegd hahah.
Pletti is de meest hijgerige journalist die er bestaat, veel gokken en delen als exclusief nieuws kan iedereen
Vorig jaar vond ik hem in de voorbereiding het echt heel leuk doen. Had stiekem wel een beetje gehoopt dat hij deze voorbereiding een verassing kon zijn voor de nieuwe trainer. Maar logisch hoor, als je een paar miljoen voor hem kan krijgen moet je dat vanwege zijn 2 jarige contract en blessure historie natuurlijk gewoon doen. Te groot risico.
Iets bekend over een doorverkoop percentage? Als hij fit blijft zou hij nog wel eens grote stappen kunnen maken, Links benige cv's zijn niet goedkoop.
Wanneer gaan we eens topspelers aantrekken?
Niet, we gaan spelers aantrekken en ze ontwikkelen tot topspelers :)
Waarom kan hij bij die club wel back up zijn, en niet bij ons? Die club doet bovenin mee in Bundesliga en ook deelnemer CL. Bovendien vrij goede scouting.
Omdat Hendriks meer een Duitse type speler is. Sterk en snel bijv. Vind hem aan de bal niet geweldig en daar kijkt Feyenoord itt Stuttgart meer naar.
Omdat zo'n jongen wil spelen. Hij komt er niet doorheen hier.
Absoluut. had zelf max 1 miljoen plus doorverkoop verwacht.

Is er toevallig ook een doorverkooppercentage bedongen?
Het heeft in dit geval niet te maken met wel of niet iets in hem zien, maar of hij in het systeem past dat wij hanteren.
Hoe bepaalt het verschil tussen 4-4-2 of 4-3-3 of het een goede voetballer is voor Feyenoord of Stuttgart?

De speelstijl kan ik me voorstellen, Bundesliga is iets fysieker en minder opbouwend, al speelt F ook best fysiek met veel druk en ruimte achter de verdediging.

Ik ben eigenlijk gewoon benieuwd waarom hij niet past bij ons en wat Stuttgart in hem ziet en waarom ze het een goede voetballer vinden.
gaat een Botman verhaal worden 🫥
Dat kan, maar is dat erg? Botman paste niet bij Ajax en heeft elders een prima carrière nu. Zelfde voor Hendriks. Doorverkooppercentage en dan hebben we er ook nog wat aan.
Een paar miljoen voor hendriks? Toemaar!
Een paar miljoen? Not bad! Kan niet zeggen dat ik alles van Vitesse heb gezien, maar wanneer ik keek, vond ik Hendriks zeker niet van het niveau Feyenoord