Primeur Bevestigd
Hendriks | FC Nürnberg

VK Sportphoto | Edit 1908.nl

Transfers

Nürnberg maakt zich concreet voor Hendriks

FeyenoordTM

FC Nürnberg heeft gesprekken geopend met Ramon Hendriks (22). De club uit de Duitse tweede Bundesliga heeft daarop toenadering gezocht met Feyenoord om een transfer te van de grond te krijgen. De Duitsers willen Hendriks kopen en de onderhandelingen zijn in volle gang.

Hendriks kwam het afgelopen seizoen uit voor het noodlijdende Vitesse, wat onlangs door puntenaftrek van de KNVB direct degradeerde. De linksbenige verdediger kwam eerder op huurbasis uit voor NAC Breda en FC Utrecht. Nog voor de window officieel start, is het nu Nürnberg wat concreet is geworden voor Hendriks.

De Dordtenaar kwam voor Feyenoord in elf officiële duels in actie. Zijn actuele marktwaarde wordt door Transfermarkt ingeschat op acht ton. Vitesse had in de zomerse deal van 2023 een optie tot koop bedongen, maar kan en gaat deze niet lichten. Hendriks staat bij Feyenoord tot medio 2026 onder contract.

De Duitse club is bij Hendriks uitgekomen nadat de linksbenige James Lawrence, die een bekende Nederlandse vriendin heeft, een operatie moest ondergaan. Nürnberg heeft verder geen linksbenige centrale verdedigers in de selectie. De ploeg van trainer Cristian Fiél is twaalfde geëindigd in de tweede Bundesliga.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

@FeyenoordTM weeet hier meer van af Thorsten Fink ik zag een artikel van krabbedam dat feyenoord hem ook wilt hebben
Sem Valk transfervrij naar Dordrecht.
https://1908.nl/artikelen/fc-dordrecht-neemt-sem-valk-transfervrij-over-van-feyenoord
@FeyenoordTM, VI en De Telegraaf melden interesse van zowel Liverpool als Arsenal voor Justin Bijlow. Arsenal lijkt me sterk omdat zij met Raya en Ramsdale al twee fantastische keepers hebben. Als back up voor Alisson lijkt me realistischer, aangezien Kelleher daar volgens mij wilde vertrekken. Betreft dit een primeur of worden er hier gewoon maar wat geruchten de wereld in geroepen door De Telegraaf?
Ramsdale gaat daar weg, dus hebben wel nieuwe keeper nodig. Maar zullen er wel meer op lijstje hebben staan.
Oh dat Ramsdale weg gaat heb ik gemist. Al clubs concreet voor hem geworden?
Newcastle United is concreet, hij wil eerste keeper worden.
Was rampjaar voor Vitesse, ja daar sta je dan tussen als jonge speler. Hendriks heeft toch zat wedstrijden gespeeld, zo slecht niet gedaan. Denk dat dit een prima club voor hem is, 2 de Bundesliga is sterke competitie
@FeyenoordTM kijk het bericht dat ik je heb gestuurd
@FeyenoordTM Zijn er nog plannen/pogingen om Minteh binnen boort te houden?
Plannen ja, concreet niks. Feyenoord prefereert echter koop boven huur en huur Minteh wordt sowieso geen ABC'tje
Mooi dat Feyenoord denkt aan de lange termijn! Huurspelers als Til, Szymanski en Minteh hebben ons zeker geholpen, maar er moeten er niet meer aan beginnen zonder koopoptie
Niet helemaal mee eens. Uiteraard moet je proberen zoveel mogelijk waarde op het geld te creëren, dus inderdaad te kopen. Maar vergeleken met de meeste andere CL deelnemers werkt Feyenoord met een zeer bescheiden budget. Huur lijkt me nog altijd een goede optie als je daardoor tijdelijk een speler kunt aantrekken die anders niet binnen de mogelijkheden zou liggen. Daarnaast vergt huur normaal gesproken een minder grote investering dan koop, waardoor je financiële ruimte overhoudt voor aankopen op andere posities. In het geval van Minteh kun je daardoor de aankoop van een dure rechtsbuiten een seizoen uitstellen en hou je bijvoorbeeld meer budget over voor een spits. Kortom: huur kan een uitkomst zijn als je het maar houdt bij 1 of 2 spelers die een directe meerwaarde hebben.
Zeker waar maar dan zou ik het liefst een keeper of een verdediger huren en echt investeren in het middenveld en de aanval. Aangezien dat over het algemeen de posities zijn van spelers die het meest in waarde kunnen stijgen. Wordt hoog tijd dat Feyenoord eens een vleugelspeler verkoopt voor 35+ miljoen
Ik weet dat we overlopen van de rechtsbacks, maar mochten er nou een aantal vertrekken: is Sugawara van AZ niet een goede optie? Genoeg ervaring, kan zowel aanvallend als verdedigend mee en heeft een contract tot 2025. Behoudens Geertruida is geen back van Feyenoord beter dan hij en dus lijkt hij me een aanwinst!
Die lijkt naar Europese subtop te gaan, bovendien stelt AZ zich nog altijd kinderachtig op richting Feyenoord waardoor onderhandelen bijna niet mogelijk is
Zonde! Deel je de mening dat hij goed bij ons zou passen?
Triest zooitje bij AZ. Worden geroemd door stressbestendigheid en professionaliteit. Alleen als Arne even gaat praten voor de mogelijkheden bij feyenoord, is de kamer te klein daar.

En als je kijkt hoe Pascal Jansen presteerd met matige spelers, omdat je nooit meer dan een paar miljoen investeerd, getuigd ook niet van veel inzicht
Zou deze jongen juist houden, multi inzetbaar, eigen jeugd daarom goed voor de boekwaarde en linksbenige zijn schaars
@FeyenoordTM wat is het plan met Antef Tsoungui
Aankijken, gaan ongetwijfeld clubs voor komen
2de bundesliga perfecte competitie voor dit soort jongens.
Status Gil? Nogsteeds onhaalbaar of perspectief?
Als er iets bekend is word het echt wel geplaatst. Al deze vragen zijn zo overbodig
Gaat inderdaad irriteren, het haalt de kwaliteit van de site behoorlijk omlaag.
Voetbal sites en social media berichten over de interesse van Arsenal en Liverpool in Justin Bijlow..

Ik zou zeggen;
Strik erom, prijskaartje eraan..
Zaken doen met 1 die clubs…
Knaken pakken…
En Wellenreuther volgend seizoen eerste keeper maken..
Bijlow gaat de held van Rotterdam worden. Hele carrière bij Feyenoord !
Laat hem eerst eens een heel seizoen fit blijven.
Zolang we een goede 2e keeper hebben is Bijlow toch een geweldige keeper om in je selectie te hebben?
Daar zit het probleem. We hebben een goede 2e keeper en die wil nu weg omdat hij terwijl hij goed presteerd meteen weer op de bank moet plaatsnemen. Als Bijlow fit is is het een prima keeper maar, helaas is hij dat nooit een heel seizoen. En goede 2e keepers willen niet meer op de bank als ze aan de basis hebben geroken
Strik erom vind ik nogal denigrerend naar een clubicoon
Leuk voor die jongen, ook geestig te lezen hoe ze dan bij hem uitkomen. Is die vriendin van Lawrence zijn zus oid?
Wanneer kunnen we een keer nieuws verwachten over een nieuwe trainer @FeyenoordTM
Het wordt best zwaar. Iedere dag weer opnieuw een aantal van dit soort berichten. Een TM die steeds weer antwoordt dat we geduld moeten hebben, dat er nog niets concreets is. En wat gebeurt er een uurtje later weer? Alweer dezelfde vraag 🙄
Jeroen geduld is een schone zaak...en feyenoord wil eerst 100% zeker zijn wanneer alle beschikbare opties zijn geëvalueerd en alle neuzen dezelfde kant op staan voordat er wordt doorgeppakt en te kloese er een klap.op.geeft
Geertruida, Bijlow, Timber, Hendriks, Lamprou mogelijk weg. Hartman geblesseerd. Als je de jonge jongens niet laat doorstromen kan je een probleem krijgen met inschrijving in de CL (moet altijd een aantal jeugdspelers bij). Of je moet oud-jeugdspelers van buitenaf halen waarbij de goede niet/nauwelijks haalbaar zijn en de mindere niet goed genoeg.
Hartman, Zechiel, Milambo en Nieuwkoop voldoen nu aan de voorwaarden volgens mij. Sauer misschien ook al twijfel ik of die er niet te kort speelt.
Gisterenavond is het startschot geweest voor een hele hete zomer
@FeyenoordTM hulde voor al je primeurs, tijd, moeite en energie die je er in steekt!

Komt er aan het einde van de window ook iets van een artikel over spelers waar Feyenoord interesse in had maar niet van de grond kwam. Omari Hutchinson is zo een voorbeeld wat waarschijnlijk niet gaat gebeuren en als VI het niet gemeld had, had niemand het geweten. Echter is het toch leuk om van deze namen af te weten.
Thx

Ja kan ik doen, heb nog wel zo’n naam van een verdediger

Of nu ook 3 clubs voor Timber, maar totaal niet iets concreets nog
Timber niet verkopen aanvoerder maken
Hij wil toch niet verlengen gans. Je moet hem nu wel verkopen anders krijg je volgend seizoen niet meer de hoofdprijs er voor.
Hij heeft nog een contract tot 2026 , wil je nou suggereren dat je iedereen met een tweejarig contract of korter moet gaan verkopen ?
Ik heb trouwens niks vernomen , dat ie niet wil verlengen, van Geertruida wel.
En wat wil je met Wellenreuther, die heeft nog een contract voor 1 jaar, ook verkopen ?
Hij had handig kunnen zijn als multifunctionele verdediger, maar ik heb Kasanwirjo (en menig andere verdediger van Feyenoord) hoger zitten. Veel succes, Ramon!
Lekker laten gaan voor leuk bedrag
Dat zal de miljoen nog niet halen.
Mnu toch, 8 ton is prima, daar kan je het salaris van een gemiddelde speler van betalen. Staat die komend jaar 'gratis' op de loonlijst vanwege zo'n transfer. Het zijn deze kleine dingen die juist heel nuttig kunnen zijn als je ze zo bekijkt.
En laat het opruimen maar beginnen🧹
Ja, die was er ook nog. Veel succes Ramon, komen ze wel uit neem ik aan.
Van de dingen die ik bij Vitesse zag werd ik niet heel vrolijk. Kunnen we hier nog een miljoentje aan verdienen?
Lijkt me al wat veel, bij Vitesse was het soms echt niet goed
Prima, mooie stap voor Ramon ✍🏼👍🏼