Bevestigd
sem-valk

Nieuws

FC Dordrecht neemt Sem Valk transfervrij over van Feyenoord

Van de redactie

FC Dordrecht heeft Sem Valk transfervrij overgenomen van Feyenoord. De 22-jarige centrale verdediger zal vanaf het begin van het seizoen 2024/25 deel uitmaken van de Schapekoppen. Dit nieuws maakte FC Dordrecht woensdagochtend bekend.

Sem Valk, geboren op 16 februari 2002, speelde sinds 2010 in de jeugdopleiding van Feyenoord, waar hij terechtkwam nadat hij op achtjarige leeftijd VV Capelle had verlaten. In Rotterdam maakte Valk voornamelijk zijn minuten bij de Onder 21-selectie, waar hij aanvoerder was. Zijn debuut voor het eerste elftal maakte hij in 2021 tijdens de Conference League-wedstrijd tegen Maccabi Haifa.

De 195 cm lange verdediger heeft een contract voor twee jaar getekend, met een optie voor een derde jaar. Valk is enthousiast om bij FC Dordrecht te spelen: “Ik ben blij dat ik mijn contract heb kunnen tekenen in dit mooie stadion, ik kijk er naar uit om hier volgend seizoen minuten te mogen maken!”

Mark Ruijl kende Sem Valk al beter en is te spreken over zijn ontwikkeling de afgelopen jaren: “In de afgelopen jaren heeft Sem zich enorm ontwikkeld wat geresulteerd heeft in zijn aanvoerderschap bij de U-21 van Feyenoord alsmede zijn debuut bij het eerste elftal.  Wij zijn er dan ook van overtuigd dat dit voor beide partijen een hele mooie stap is.”

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Prima stap voor hem, eerste van Feyenoord zit er niet in, misschien dat hij via Dordrecht zich beter kan ontwikkelen.
Slimme zet van speler.
Waarom laten we zo'n talentvolle jongen gaan?
Valk heeft nooit het niveau gehad en zal ook nooit het niveau aantikken van Feyenoord 1. Was wel zeer waardevol voor de O21, maar ik zie dat volgend jaar met o.a. Giersthove wel goed ingevuld worden.
Goede stap voor hem.
Zag hem alweer bij een grote amateurvereniging verschijnen zoals bijvoorbeeld barendrecht.
Dordt is weer lekker aan het zoeken in de transfervrije spelers.
Deze held.
Jongen van sparta die daar tussen wal en schip viel.
Sparta????????🤔🤔🤔🤔
Ze hebben er ook nog een van Sparta overgenomen bedoelt die, kijk maar op de insta van Dord.
in het mooie stadion van Dordrecht 🤣🤣🤣
Kan iemand dat verhaal uitleggen? Hoorde daar t laatst een iemand over maar snapte het niet
De screenshots van de Feyenoord groepsapp die waren gelekt toen Berghuis vertrok kwamen van zijn telefoon
Toen Berghuis vertrok naar ajax toen ging hij zonder iets te zeggen uit de groepschat en reageerde enkele spelers hierop (Linssen, Senesi en Toornstra bijvoorbeeld). Uiteindelijk was Sem Valk, die dat seizoen voor het eerst mocht meetrainen het die een screenshot deelde van deze chat op Instagram.

Zie deze tweet bijvoorbeeld: https://twitter.com/nicknultien/status/1793178689808519430