wellenreuther

VK Sportphoto

Nieuws

De Goey: "Wellenreuther heeft bewezen dat hij het niveau aan kan"

Van de redactie

Feyenoord verspeelde zondagmiddag opnieuw twee punten. Naast het puntenverlies verloren de Rotterdammers ook wederom hun eerste doelman Justin Bijlow. Bijlow verliet in aanloop naar de stadsderby tegen Sparta eerder de groepstraining en zal meerdere weken niet in actie kunnen komen. De 25-jarige doelman heeft een breuk opgelopen in de pols van zijn linkerhand.

Ed de Goey adviseert Feyenoord om Timon Wellenreuther te laten staan, zo geeft de oud-keeper van Feyenoord en Oranje aan in gesprek met De Telegraaf. "Wellenreuther heeft vorig seizoen duidelijk bewezen dat hij van grote waarde is voor Feyenoord en dat hij het niveau aankan", aldus De Goey. De Goey was 21 seizoenen keeper in het betaalde voetbal, waarbij hij een groot aantal jaren uitkwam voor Feyenoord en Chelsea.

De oud-doelman was zelden of nooit geblesseerd. De Goey wil niet oordelen over de aard of het ontstaan van de blessures van Justin Bijlow. "Maar voor een topkeeper is het wel veel. Ik kan niet elke dag in de keuken kijken bij Feyenoord, maar de club heeft een heel goede zet gedaan door Wellenreuther in 2022 te halen. Kijk naar de wedstrijden die hij heeft gespeeld. Hij heeft nu genoeg bewezen een prima keeper te zijn", vervolgt De Goey.

Het is aan Feyenoord of zij besluiten om een extra doelman aan te trekken of niet. "Als je een echte nummer één haalt, realiseer je je dan welke situatie er ontstaat als Justin Bijlow over zes of acht weken terug is? Dan wil Bijlow zijn plek terug, dan moet de nieuwe nummer één opeens tweede man worden en wordt Wellenreuther dan derde keeper? Dat is een lastig gegeven", sluit De Goey af.

Delen

Reacties

Wellenreuter echt een goede keep. Ik denk dat we heel blij mogen zijn dat zo’n kerel tweede keeper wil zijn want het is wel eens minder geweest. Dat gezegd hebbende: hij had de 1-0 van Sparta wel kunnen hebben met iets meer daadkracht.
En ik vind hem richting zijn verdediging wel wat scheldend en tierend. Daar houd ik niet zo van; het helpt ook niet achteraf nog eens brullen na een tegengoal.
Wellenreuther (nu heb ik hem door)
Ik hoop dat er geen nieuwe doelmaan gehaald wordt. Je hebt Wellenreuther die het vorig jaar, na een weifelend begin, prima gedaan heeft. Elke Euro die je nu uitgeeft aan een doelman gaat ten koste van een linsbuiten of '10'
Inderdaad Ed,het is een waardevolle keeper en heeft ons al vaak uit de brand geholpen,vind hem nu wel de nr 1,afgaande op al die blessures van bijlow
Tjonge jonge wat een beleid…leg aub prio op veldspelers ipv een keeper..

@FTM is er verder al wat nieuws over versterkingen??
Ik heb wel te doen met Bijlow. Problemen met je pols, moet je niet hebben als keeper. Verder denk ik, dat we het nu gewoon moeten doen met de keepers die we nu hebben. Anders slaat het aantrekken van Lamprou ook nergens op. Nu maar hopen dat Wellenreuther heel blijft.
Gewoon laten staan. Red je gister ook weer. Is voetballend beter dan Bijlow. Krijgt de club een buitenkansje dan kan je het proberen. Zorg nu eerst maar eens voor een vervanger voor Kocku. Idrissi toevoegen en wie weet een buitenkansje. Misschien toch Wijnaldum eens polsen
3 weken geleden gaf ik al aan Wijnaldum missing link transfer vrij binnen halen kind vd club win win kan op plek Kokcu of ervoor heeft sws scorend vermogen en is nog top fit en. Een aanjager !!!!!
Ik snap niet dat men negatief doet ten opzichte van Wijnaldum ik zou hem er zeker bij halen voor het geld doet hij het niet wel voor de Eer is een kind vd club !
Natuurlijk moet Wellenreuther gewoon keepen. Hij is toch gehaald met de bijna-zekerheid dat hij geregeld moet keepen vanwege de blessuregevoeligheid van Bijlow? Ik vraag me trouwens af hoe serieus de interesse van Manchester United was voor Bijlow. Ik vond het toen al onbegrijpelijk dat je een bedrag van ruim 20 miljoen afwijst voor een uitstekende keeper, maar wel eentje die maar een half seizoen keept. Zo'n hoog bedrag krijg je nooit weer.
Bieding is er nooit geweest, dus ook niks afgewezen
Ik ben van mening dat Wellenreuther op de langere termijn de beste optie onder de lat is. Bijlow mag dan meer kwaliteit hebben, maar is wel heel vaak (langdurig) geblesseerd. Lijkt me voor de continuïteit in het team ook niet fijn als je elke paar wedstrijden een andere keeper hebt.
Wat is nou weer de continuïteit van het team… wat boeit het nou wie er achter je in de goal staat, de beste keeper moet gewoon keepen en dat is Bijlow.
Voor een verdediger is wel prettig als je kan vertrouwen op een goede keeper. Als je langer samen speelt ontstaat er een goede samenwerking en dat betaald zich terug in het veld
Eens… als Bijlow 14 dagen later zijn pols had gebroken hadden we het ook met Wellenreuther moeten doen. Lekker laten staan. Centjes investeren in de bovenkant van de selectie.
We gaan zien of DTK echt verstandig is en de baas is. Dat hij tegen slot zegt je krijgt geen keeper. Ben benieuwt
In het geval van hoge nood, mag je altijd nog een transfer vrije keeper aantrekken. Die zijn er altijd beschikbaar. Maar nu is niet nodig met Timo. Lekker proberen die ivanusec te halen.
Of je had Bijlow gewoon moeten laten gaan, als er bod was gekomen vanuit Manchester.

Ik ben team Bijlow, maar het is nu echt wel dat je niet kan bouwen op hem. Blessure vrij is hij echt een topkeeper.
En zo gaan steeds meer mensen voorzichtig zeggen dat slot het verkeerd ziet met nog een keeper halen. Er is te weinig geld om je goed te versterken en hij wil dat dan ook nog eens uitgeven aaneen speler voor 6 weken
Dan nog heb je gewoon 2 keepers die onder hem een contract hebben gekregen. Hoe vaak gebruik je je 3e keeper in een seizoen. En als we nu geld zat hadden ok.
Dat ben ik met je eens. Andere posities hebben een veel grotere prioriteit.
Ik hoop dat het goedkomt dit seizoen 1e 2 is cruciaal voor het geld
Psv en ajax en az gaan voor plek 1 en 2
Ligt eraan wat Feyenoord komende 1,5 week gaat doen
Als ze op slot en dtk conto komen zal het wel weer n miskoop worden.Ivanusec komt niet.is ook een linksbuiten en geen 10.Wat er komt zal wel tonnetjes werk worden geld is bijna op
Volledig mee eens. Gisteren pakt hij een geweldige 1-op-1 waardoor we uiteindelijk nog een punt hebben gepakt.
Heeft zich vorig seizoen ook voldoende bewezen. Het zou, naar mijn inziens, wanbeleid zijn om geld te besteden aan een nieuwe keeper i.p.v. veldspeler. Ook gezien het feit dat Justin 'enkele weken' buitenspel staat.
Maar had wel doortastender kunnen optreden bij de tegengoal. Die bal mag van zo dichtbij niet door je benen gaan.
Ben ik met je eens!
Op televisie hadden ze het voornamelijk over Beelen, dat hij op te grote afstand dekt. Maar de fout begon aan de zijkant. Onze twee jongens lieten ze meters ruimte waardoor ze simpel de voorzet konden geven. Daar gaat het fout. Alles te maken met scherpte en 100% inzet.