Ronald Koeman - VK Sportphoto

VK Sportphoto

Nieuws

“De intensiteit waarmee Feyenoord speelt, daar geloof ik bij Oranje ook in"

Van de redactie

Lutsharel Geertruida en Mats Wieffer zijn door bondscoach Ronald Koeman opgenomen in de definitieve selectie van het Nederlands Elftal. Daarmee worden beide Feyenoorders beloont voor hun goede spel de afgelopen maanden bij de koploper in de Eredivisie. Oranje speelt deze maand tegen Frankrijk en Gibraltar.

Koeman is onder de indruk van de speelwijze van Feyenoord. “De intensiteit waarmee Feyenoord zijn wedstrijden speelt, daar geloof ik bij Oranje ook in. In onze beoogde manier van spelen kan dat heel belangrijk zijn, zeker ook tegen een topland als Frankrijk”, zo vertelt de bondscoach in Algemeen Dagblad.

“De manier waarop daar wordt samengewerkt tussen de spelers en de staf, dat vind ik mooi om te zien. De lat ligt hoog. Samen wordt er alles aan gedaan om maximaal te presteren. De manier waarop iedereen daarin meegaat is top”, zo prijst Koeman de ontwikkeling van de ploeg.

Koeman geeft verder aan zeer te spreken te zijn over zijn assistent Sipke Hulshoff, die eveneens bij Feyenoord werkzaam is. “Sipke is een zeer goede en ervaren veldtrainer, zoals ik die in mijn eerste periode ook had met Dwight Lodeweges. Ik kende hem nog niet persoonlijk, maar zijn kijk op trainen, zijn visie op voetbal spreekt me aan.”

Komende zondag staat de Klassieker op het programma. De bondscoach is benieuwd naar de wedstrijd en welke spelers gaan opvallen. “Het zijn twee onvergelijkbare clubs, twee heel verschillende teams ook. Ajax heeft een ander type spelers, de manier van voetballen verschilt ook. Je ziet dat de puzzel bij Ajax de laatste weken beter in elkaar valt. John Heitinga heeft zijn ideale team nu wel gevonden, heb ik het idee.”

Delen

Reacties

Nog geen reacties