feyenoord-shakthar-donetsk-7-1-jim-breeman-sports-photography-46

Jim Breeman Sport photography

Nieuws

Shakhtar Donetsk likt de wonden: "Excuses aan de Oekraïense supporters"

Van de redactie

Feyenoord behaalde gisteren een monsterzege op Shakhtar Donetsk. In De Kuip walsten de Rotterdammers over de Oekraïense opponent heen: 7-1. Door de winst bereikte de club de kwartfinale van de Europa League.

Na afloop likte Shakhtar de sportieve wonden. “Het ene team was vandaag beter dan het andere. Dat is voetbal, dat gebeurt wel vaker. Ik wil Feyenoord feliciteren, het is een geweldige ploeg”, zo vertelt Jovicevic tegenover Voetbal International.  

“Dat de uitslag zo hoog uitviel vind de coach vervelend voor iedereen die Shakhtar een warm hart toedragen. “Ik wil mijn excuses aanbieden aan de Oekraïense supporters. We hebben er alles aan gedaan en hebben alles gegeven, maar alle fouten die wij vandaag hebben gemaakt leverden een tegengoal op.”

Nadat Shakhtar bij 2-0 twee kansen misten op de aansluitingstreffer, was de penalty voor Feyenoord daarna het moment dat het verzet van de ploeg werd gebroken. “De derde goal uit een penalty was heel demotiverend voor ons. Feyenoord was al met al gewoon de betere ploeg, ze hebben heel goed gepresteerd. Naar omstandigheden kan ik zeggen dat onze jongens alles hebben gegeven. Ze hebben hun best gedaan”, aldus Jovicevic.

Shakhtar maakte vlak voor tijd een eretreffer, die door de Feyenoordsupporters met applaus werd beantwoord. Jovicevic kon het gebaar van het publiek waarderen. “Het applaus van het Nederlandse publiek betekent heel veel voor ons, het is een teken van respect naar ons toe en het is heel symbolisch. We zijn dankbaar voor dat ene doelpunt. De steun voelen we heel erg. We hebben een lange weg afgelegd. Nu gaan we ons focussen op onze eigen competitie.”

Delen

Reacties

Focussen op eigen competitie? Ze waren al kampioen toch?