geertruida

VK Sportphoto

Nieuws

Wieffer en Geertruida in definitieve selectie Oranje

Van de redactie

Mats Wieffer en Lutsharel Geertruida maken deel uit van de definitieve selectie van Oranje voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Frankrijk en Gibraltar. Ook Quilindschy Hartman zat bij de voorselectie, maar hij heeft de laatste schifting niet overleefd. 

Voor zowel Wieffer als Geertruida betekent dit de eerste oproep voor het Nederlands elftal. Beide spelers verkeren momenteel in grootse vorm bij Feyenoord, en krijgen op 24 maart tegen Frankrijk of op 27 maart tegen Gibraltar de kans om hun debuut in Oranje te maken. Zeker voor Wieffer zal zijn oproep surrealistisch voelen: binnen een jaar van Excelsior in de Keuken Kampioen Divisie naar het Nederlands elftal.

Voor Quilindschy Hartman viel op het laatste moment het doek. Bondscoach Ronald Koeman geeft op de linksbackpositie de voorkeur aan Nathan Aké, Tyrell Malacia en Daley Blind. Hartman zit mogelijk wel bij de selectie van Jong Oranje. Of dat zo is, wordt later vandaag bekend.

Ook oud-Feyenoorder Georginio Wijnaldum is weer opgeroepen. Na lang blessureleed is de middenvelder van AS Roma weer topfit. 

Delen

Reacties

Sorry hoor Koeman. Blind ********. Onbegrijpelbaar
Logisch dat hij niet meteen Hartman selecteert, maar Koeman had op te minst een extra wingback kunnen selecteren want Dumfries is nog geschorst tegen Frankrijk, Blind bakt er geen houtje touwtje van, en Hartman en Frimpong niet opgeroepen. Dan heb je niet veel opties meer over.
Blind out - Hartman in. Denk dat koeman Blind van dichtbij wilt beoordelen. Daarna ziet koeman dat hij te sloom is en het beste er wel vanaf is en dan komt onze tokkie vriend Hartman
Gunt 100e cap en dan is het wel klaar.
Dan Ake Malacia en Hartman

Gek dat Frimpong er niet bij zit.
Mooi nieuws. Wel erg jammer dat jeugdspelers zoals Geertruida en Hartman voor erg korte contracten gaan en alleen voor de hoofdprijs willen verlengen. Slechte ontwikkeling, waarbij de zaakwaarnemer waarschijnlijk een grote rol speelt. Een paar jaar echt wat toevoegen en je eigen club wat teruggeven voor de ontwikkelingsmogelijkheden en kansen zou toch mooi zijn.
Het is jarenlang zo geweest dat varkenoord boys systematisch minder verdienden dan aangekochte spelers. Dat is ook een reden geweest dat sommige talenten naar het buitenland zijn vertrokken, en daar is pas een verandering in gekomen toen Kokcu bijtekende tot 2025. Wat mij betreft hoort de grootverdiener gewoon uit de jeugdopleiding te komen, Geertruida is Feyenoord zijn hele leven al trouw gebleven en ik snap dan ook wel dat hij een grote jongen hier wil zijn.
Als je net van Varkenoord komt ook niet zo gek, maar idd op basis van prestatie belonen. Lijkt mij dat Feyenoord Geertruida ook hoog inschaalt in de huidige selectie. Alleen lijkt dat nog niet goed genoeg te zijn en dat is jammer.