idrissi

VK Sportphoto

Europees

Spelersrapport Feyenoord-Shakhtar: galavoorstelling met uitblinkende aanvallers

Van de redactie

Wat een weelde: een Europees duel met 7-1 winnen. Zo is Feyenoord de eerste club ooit die in de Europa League zeven keer tot scoren komt in een knock-outduel. Zo kan iedereen ook op een voldoende rekenen na het duel tegen Shakhtar Donetsk. Volgens de redactie van 1908.nl was Oussama Idrissi donderdagavond de man van de wedstrijd. Wat vind jij? Laat het ons weten in de reacties!

Timon Wellenreuther: 7
De Duitser pakte in de slotminuten van de eerste helft een fantastische 1-op-1 van spits Lassina Traoré. De spits werd afgevlagd, maar had de bal gezeten, had de VAR er vast nog een blik op geworpen. Bij de enige tegentreffer oogde hij wat twijfelachtig, maar echt verantwoordelijk kan je Wellenreuther er niet voor houden.

Lutsharel Geertruida: 7,5
Centraal achterin of rechtsback: het maakt ‘Lutsha’ helemaal niks uit. Hij verkeert in de vorm van zijn leven en etaleerde deze ook tegen Shakhtar weer, nu vanaf de rechtsbackpositie. Ronald Koeman: are you watching?

Gernot Trauner: 7.5
Is de Kale Kletser eigenlijk wel weggeweest? Het was er in ieder geval niet aan af te zien. Als vanouds speelde de Oostenrijker in het hart van de defensie. Solide verdedigen, rust aan de bal en dan ook nog een aantal keer een bal strak tussen de linies om een aanvaller in stelling te brengen.

Dávid Hancko: 7,5
Werd vandaag herenigd met zijn kompaan Trauner, wat meteen vertrouwd oogde. Liep voor rust een aantal keer goed een gat dicht, maar hoefde verder verdedigend nauwelijks op te treden. Ook na de wissel van López en Rasmussen inviel, deed hij het als linksback uitstekend.

Marcos López: 6,5
Speelde een degelijke wedstrijd op een linksbackpositie. Moest de zieke Hartman op het laatste moment vervangen en vulde dit naar behoren in. Blonk niet uit, maar kwam er nog wel een paar keer goed overheen bij Idrissi waarmee hij ook een penalty versierde.

Mats Wieffer: 7,5
Was op het middenveld weer aan het heersen. Met name zonder bal voerde hij zijn taken tot bijna in perfectie uit, waarbij bij voornamelijk uitblonk in het heroveren van ballen. Aan de bal hier en daar wat wisselvallig, maar overall een prima pot van de controleur.

Orkun Kökçü: 8
Twee goals en een assist: wat een rendement overlegt de captain van Feyenoord dit seizoen toch. Tegen de Oekraïners was de Turk een lust voor het oog van de voetballiefhebber. Niet alleen door zijn goals en het strooien met mooie passjes, maar ook het fanatieke afjagen van Kökçü was indrukwekkend.

Sebastian Szymański: 7,5
De terugkeer van de Pool zorgt voor een veel frivoler voetballend Feyenoord. Hoe hij de ruimtes tussen de linies bespeelt, kan niemand anders binnen de selectie van de Rotterdammers. Hopelijk is Szymański helemaal klaar om hetzelfde niveau tegen Ajax op de mat te leggen.

Alireza Jahanbakhsh: 7,5
De Iraniër kwam tot een schitterende goal en een assist. De chemie met Lutsharel Geertruida oogt een stuk beter dan die met Marcus Pedersen, waarbij beide spelers beter in hun kracht lijken te komen. Ook de werklust van Jahanbakhsh was weer om van te genieten.

Santiago Gimenez: 8
Dat de Mexicaan over een enorme potentie beschikt, was al wel even bekend in Rotterdam. Maar hoe hij zichzelf bij de 1-0 van Feyenoord vrijspeelde, was van een ongekend niveau. En zoals Arne Slot al aangaf, begint de spits zich ook steeds beter te profileren in het druk zetten.

Oussama Idrissi: 8,5
De linksbuiten van Feyenoord had al wel de status van eerste linksbuiten bij de staf van Feyenoord, maar zette deze status tegen Shakhtar ook bij het Legioen behoorlijk wat kracht bij. Met twee schitterende treffers, die symbool staan voor de kwaliteiten van de Marokkaan, onderscheidde hij zich in dit duel. 

 

Invallers 

Ezequiel Bullaude: 6,5
De Argentijn was zondag tegen FC Volendam misschien wel de echte uitblinker, en viel nu iets minder sterk in. Viel zeker niet uit de toon, maar de kwaliteiten die hij bezit kwamen niet veel tot uiting.

Jacob Rasmussen: 6
Viel in voor de geblesseerde López waarna Hancko naar linksback verhuisde. En dus mocht de Deen in het hart van de defensie eindelijk weer eens minuten maken. Deed dat alleraardigst, tot de tegentreffer. Hierbij liet hij zich toch iets te eenvoudig vanuit zijn rug verrassen. Een heel klein smetje op een geweldige avond.

Danilo: 7
Het is goed om te zien dat de Braziliaan ook zijn doelpuntje weer meepikt. Zijn laatste goal voor die van vandaag dateerde alweer van 12 januari, toen hij in de beker tegen PEC Zwolle tweemaal doel trof.

Paixão en Taabouni speelden te kort voor een beoordeling. 

Delen

Reacties

Top rapport, goed verwoord allemaal!
Ik vind Trauner een topper, maar Hancko moest wel enkele keren een doorgebroken bal "dichtlopen". Dan merk je dat onze Generaal van de achterhoede er even uitgeweest is. Maar dat komt snel weer helemaal goed.
Voor de invallers vind ik eigenlijk dat je geen beoordeling kan geven want het rest van het team deed eigenlijk niks meer dan alleen maar wat rustiger aan te doen.
Kokcu is de motm. Als je 2 mooie doelpunten scoort ben je natuurlijk niet zo bepalend als de grote aanjager. Compleet misplaatst om idrissi te verkiezen boven kokcu.