kuip-lichtmast

VK Sportphoto

Nieuws

De Kuip jaar lang een onneembare vesting

Liban

Het regent bijzondere mijlpalen in Rotterdam. Na de kampioensoverwinning op Go Ahead Eagles is Feyenoord in competitieverband een jaar ongeslagen in De Kuip. 

Als Feyenoord op de laatste speeldag (28 mei) geen nederlaag hoeft te incasseren tegen Vitesse, gaat de ploeg van Arne Slot zelfs over de grens van 400 dagen heen.

De laatste nederlaag in competitieverband dateert van 15 mei 2022, in speelronde 34 van het vorige seizoen. Feyenoord verloor vlak voor de Conference League-finale met 1-2 van FC Twente.

Sindsdien volgde er een reeks van 366 dagen waarin geen andere club dan Feyenoord won in De Kuip. Twitteraccount @DaysFeyenoord hield dit bij.

Feyenoord won van de zestien gespeelde thuiswedstrijden twaalf keer en speelde viermaal gelijk. Het kampioensjaar van 2016/2017 was het laatste seizoen waarin Feyenoord een heel seizoen ongeslagen bleef in De Kuip. Voorafgaand aan dat seizoen had Feyenoord al een reeks ingezet van ongeslagen wedstrijden in de Kuip. Feyenoord verloor toen geen thuiswedstrijd in de Eredivisie tussen 21 februari 2016 en 23 september 2017. 

Hierin bleef Feyenoord 25 wedstrijden ongeslagen, wat in totaal liefst 580 dagen waren. Als de Rotterdammers dat nu weer willen bereiken, zullen zij tot minstens 17 december 2023 moeten voorkomen dat een uitploeg winnend De Kuip verlaat.

Delen

Reacties

Zorg maar dat Slot dit leest, die houdt er wel van mijlpalen neer te zetten.