gimenez juichen na goal

VK Sportphoto

Nieuws

Gimenez: "Als je het mij vraagt, nú, zeg ik dat ik wil blijven"

Twan

Santiago Gimenez werd dit seizoen één van de publiekslievelingen van de landskampioen. De veelscorende Mexicaan laat in gesprek met Voetbal International weten blij te zijn met de waardering, en laat doorschemeren dat hij nog een jaar in Rotterdam wel ziet zitten.

Hoewel Gimenez in de eerste seizoenshelft al een aantal keer belangrijk was, liet hij zich vooral na de winterstop gelden. In totaal scoorde de spits 23 doelpunten in 43 officiële wedstrijden namens Feyenoord. De spits geeft toe dat hij in het begin moest wennen in Nederland. ''Ik had in Mexico zes keer gescoord in zes wedstrijden, maar al snel merkte ik dat het ritme van Cruz Azul niet het ritme van Feyenoord was. Qua niveau is er niet eens heel veel verschil, dat zit 'm meer in de stijl van spelen, of beter: het verschil is de trainer."

De pas 22-jarige Mexicaan moest wennen aan de fysieke eisen van de trainer. "Arne wil dat we negentig minuten pressen, lopen, omschakelen, gas geven; dat was ik niet gewend, daaraan moest ik écht wennen.'' Inmiddels is Gimenez lovend over de trainer die Feyenoord kampioen wist te maken. "Geweldige coach, waar hij ooit ook gaat, hij zal succesvol zijn. Hij heeft persoonlijkheid en een eigen stijl. Ik hoop dat hij lang bij ons blijft"

Naast Arne Slot geniet ook Santiago Gimenez van interesse uit het buitenland. De topscorer van Feyenoord is er open over. "Het is niet zo dat ik wegloop voor die vraag. Als je het mij vraagt, nú, zeg ik dat ik wil blijven. Ik ben nog niet klaar, we gaan Champions League spelen, ik zit bij een club die voelt als familie, precies wat ik had bij Cruz Azul" Ook denkt de spits dat er nog ruimte voor ontwikkeling is bij Feyenoord. 

Hoewel de woorden van Gimenez optimistisch zijn voor de Feyenoordaanhang, is de Mexicaan realistisch. "Probleem is dat je het soms niet altijd alleen maar zelf in de hand hebt, de voetballerij is onvoorspelbaar." maar als het aan de publiekslieveling ligt, is zijn voorkeur duidelijk. "Als ik nu luister naar mijn hoofd en mijn hart, zeggen die allebei dat ik moet blijven."

De Mexicaan kwam afgelopen seizoen over van het Mexicaanse Cruz Azul, en heeft bij Feyenoord nog een doorlopend contract tot medio 2026.

Delen

Reacties

@FTM is Feyenoord al concreet voor vleugelspelers