Bevestigd
dsc00335

1908.nl

Nieuws

De Kuip open voor bezoek aan standbeeld en Coen Moulijn-tegels

Van de redactie

Feyenoord biedt supporters op woensdag 4 januari 2023 traditiegetrouw de mogelijkheid om bij De Kuip stil te staan bij het overlijden van Coen Moulijn.

Het is die dag twaalf jaar geleden dat het clubicoon op 73-jarige leeftijd overleed. De toegangspoorten aan de Olympiazijde van het stadion zijn tussen 16:00 en 20:00 uur geopend, zodat het standbeeld en twee recent gelegde Coen Moulijn-tegels kunnen worden bezocht.


Coen Moulijn-tegels
Feyenoord heeft onlangs twee Coen Moulijn-tegels bij het standbeeld voor ons clubicoon gelegd. De tegel met zijn schoenafdruk ontving het Feyenoord Museum in 2014 van de deelgemeente Charlois; de tegel met handafdrukken kwam door tussenkomst van FSV De Feijenoorder in het bezit van de club. Deze laatste tegel was onderdeel van de Walk of Fame bij Ahoy.

Beide tegels hebben nu een passende plek gekregen aan de Olympiazijde van De Kuip, bij het beeld van Coen en de herdenkingstegels van het team van 1970. Ze zijn al bij de benefietwedstrijd te bewonderen. De eerstvolgende mogelijkheid is op 4 januari 2023 tussen 16:00 en 20:00 uur. Ook onze stadiontours (boek hier) leiden je langs de tegels.

Geen herdenkingsmoment
Dit jaar is er geen sprake van een officieel herdenkingsmoment. De club staat iedere vijf jaar, gerekend vanaf het tiende sterfjaar van de legendarische linksbuiten, grootser stil bij zijn overlijden. Dit is, in goed overleg, afgestemd met Adrie Moulijn, de weduwe van Coen.

Tekst: Feyenoord.nl

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Nog geen reacties