Bevestigd
kloese-de-leeuw

Nieuws

De Leeuw over passeren van Feyenoord: “Geen noodzaak om met de BVO te overleggen”

Van de redactie

Stadion Feijenoord is voornemens een deal te sluiten met de gemeente Rotterdam, waarin het voor een kleine 12 miljoen euro afstand wil doen van haar geluidsrechten. Dit betekent onder andere dat er vanaf 2026 geen concerten meer worden gehouden in het stadion. Feyenoord toonde zich zowel verrast als kritisch over de ophanden zijnde overeenkomst. 

Venue Director Lilian de Leeuw ging uitgebreid in gesprek met Perspectief Magazine, waarin zij de relatie met de voetbalclub omschrijft, uitlegt waarom Feyenoord buiten de gesprekken met de gemeente is gehouden, en waarover het juist wel in gesprek gaat met de vaste bespeler van de Kuip. “In een goed huwelijk ben je het wel eens niet eens.”

De BVO Feyenoord gaf in de media aan dat zij niet tijdig op de hoogte waren gesteld, maar jullie zitten toch op dezelfde gang in ‘De Kuip’, bezoeken samen uitwedstrijden, zitten in dezelfde unit en vergaderen samen. Er zal toch heus over en weer zijn gesproken over de op handen zijnde oplossingen? In dit geval gaat het allereerst om de rol van De Kuip in een nieuwe bruisende wijk en welke impact dat heeft op niet-voetbal evenementen in het stadion. Parallel zijn afspraken met de gemeente in de maak over de verkeersstromen buiten het stadion, die positief gaan uitpakken voor bezoekers en wijkbewoners. Dat is de verantwoordelijkheid van de gemeente en ons als stadion. Wij zien hier als stadion onze eigen verantwoordelijkheid; richting onze aandeelhouders, trouwe Feyenoordsupporters, en ook in het ontzorgen van de club. Er was nog geen noodzaak om op dat moment met de BVO te overleggen. We spreken de club natuurlijk iedere dag en hebben daardoor ook een goed beeld van de behoeftes. Zij waren graag meer betrokken geweest bij het gesprek met de gemeente gaven ze aan.

De media doken vervolgens op de verslechterde relatie tussen BVO en stadion en hadden het over een letterlijk uit elkaar gegroeide samenwerking die ook tijdens de vergadering in het stadhuis te zien zou zijn geweest. Is die relatie echt zo slecht als men ons wil doen geloven? En wat betekent dit voor de toekomstige samenwerking? Wij willen een veilige, gastvrije, financieel gezonde thuisbasis van Feyenoord zijn. Dat motiveert iedere medewerker van De Kuip iedere dag. We hebben een goed huwelijk, waarin we elkaar soms zeggen wat we ervan vinden. Maar aan het einde van de dag komen we er altijd samen wel weer uit. In de praktijk werken de BVO en wij al heel veel samen, in de ondersteunende diensten bijvoorbeeld. Voor onze aandeelhouders en de club is het hoe dan ook belangrijk dat De Kuip financieel gezond is en voetbalevenementen kan blijven organiseren. Eenwording blijft onze ambitie die we graag blijven onderzoeken.

Het is nu begin juni, op 20 juni wordt verder gesproken over de oplossingen die zijn bedacht. Stel, alles gaat door en de lening wordt gereduceerd of zelfs tot nul teruggebracht, welke mogelijkheden komen er dan om het stadion daadwerkelijk verder aan de pakken en wat zal er de komende tijd worden verbeterd? We zijn samen met de BVO een overzicht aan het opstellen van alle faciliteiten die moeten worden opgeknapt. Omdat het niet mogelijk is om alles in één keer te doen, maken we met elkaar keuzes waar te starten. Dat zal sowieso in de faciliteiten voor de thuisbasis van Feyenoord zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verbeteren van de zalen aan de Olympiazijde, verbeteren van drankcounters in de binnenring met snellere biertapinstallaties, het vernieuwen van de Maasstraat Foodcounter en het vernieuwen van de perstribunes. En dit naast al het technisch noodzakelijk onderhoud dat uitgevoerd gaat worden.

Hoe is de werkrelatie met de BVO nu, na de calamiteiten rond het claimen van de toegang voor de bekerwedstrijd tegen Utrecht en de negatieve uitingen in de pers door de BVO na de bekendmaking van deze deal met de gemeente? De liefde voor Feyenoord verbindt ons uiteindelijk allemaal. Ik zei het al eerder, in een goed huwelijk ben je het wel eens niet eens, aan het einde van de dag vinden we elkaar dan weer.

Tot slot, hoe kijkt u terug op het afgelopen anderhalf jaar? De Kuip is en blijft de komende jaren het kloppend voetbalhart van Rotterdam en daar zijn we trots op. We willen een solide thuisbasis voor Feyenoord -onze club- zijn en een plek waar prachtige nationale en internationale voetbalwedstrijden worden gespeeld. Daarvoor zijn we het mooiste stadion van Nederland! En dat al bijna 90 jaar. Een feest om voor te werken.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

In een goed huwelijk ben je het wel eens niet eens. Maar neem je nooit ingrijpende beslissingen zonder overleg.
Tegenstrijdig en dus ongeloofwaardig:
Onze ambitie blijft eenwording.
De Kuipdeal gaat over niet-voetbalevenementen en een nieuwe wijk, dus hoeft de club niet op de hoogte worden gesteld.

Eenwording is fuseren met de club. Als dat de ambitie zou zijn, dan is het van belang de club te betrekken bij de Kuipdeal omdat dat over de toekomst van de Kuip gaat en over de financiële mogelijkheden op lange termijn.

Rare uitspraak:
"In een goed huwelijk ben je het wel eens niet eens, aan het einde van de dag vinden we elkaar dan weer."

Dit gaat over een impactvol besluit. Als de een opeens een dure auto koopt zonder de ander erbij te betrekken, dan kan een huwelijk echt onder druk komen te staan. Ze doet er wel heel luchtig over. Dit kan echt niet.
Geen noodzaak om te overleggen. De BVO kan nu geen grootschalige renovatie meer financieren, maarja. Geen noodzaak.

Achterlijk wijf.
Dit is gewoon een bizarre deal die naar corruptie stinkt. Als die lening echt zo n blok om je been is dan ga je met Feyenoord praten en vertel je ze dat er voor hun een kans ligt om er in 1 klap er bijna vanaf te komen. Dan geef je Feyenoord de kans om een tegenbod te doen, en ik neem aan dat ze dat doen als Feyenoord nog een keer baas in eigen huis wil worden en er ooit nog een dak op zet. Dan is het wel zo fijn als je nog concerten kan organiseren. Daarnaast mag je wettelijk gewoon 12 keer per jaar concerten organiseren ongeacht geluidsnormen dus de hele deal slaat nergens op maar ook het niet praten met Feyenoord is bizar.

Als je dan kijkt hoe de Leeuw directeur is geworden wat ook al een stinkend zaakje was en tel daarbij op dat Lowick Barg in de de RvC van het stadion zit en tegelijkertijd financieel directeur is bij het bedrijf Dura Vermeer die die huizen gaat bouwen. Het stinkt aan alle kanten.
Dat de zaak stinkt, blijkt uit de analyse van Dennis van Eersel:
https://www.rijnmond.nl/amp/nieuws/1820091/analyse-waar-kan-feyenoord-nog-heen-als-de-kuip-niet-meer-voldoet
Grappig. Directie vd bvo zat in sollicitstiecommissie en zij is op verzoek van bvo gekomen....
Stel je hebt een koophuis en je partner wil samenwonen maar je weet al vantevoren dat hij, lees bvo, het huis dan snel gaat verkopen aan een investeerder. Ga je dan toch samenwonen?
Het ontbreekt bij deze dame aan goed fatsoen.
Moet je ze zien huilen als Feyenoord de huur op zegt en er voor kiest om op de trainingslokatie tijdelijk te gaan voetballen. Dan is het ook over met de Kuip.

Ik vind het schandalig en het bewijst maar weer dat vrouwen aan de top gezeik op leveren.
Mevrouw de Leeuw heeft gelijk als zij stelt dat als bestuurder haar eerste verantwoordelijkheid bij de continuïteit van het stadion ligt. Vanuit die verantwoordelijkheid is het oplossen van de schuld aan JP Morgan erg belangrijk. Zonder die oplossing hoef je over een langere termijn niet eens na te denken. Maar wat in vragen en antwoorden ontbreekt is hoeveel een concert de Kuip oplevert en wat het gemis hiervan voor de exploitatie betekent. Daarbij wordt de "wij zijn een goede buur" kaart wel heel veel gespeeld maar dat is een kaart die te veel voorbij gaat aan het belang van de Kuip zelf. Een tweede, onduidelijk punt, is in hoeverre de samenvoeging van Kuip en club al in de steigers staat. Als dat dichtbij is, is de "nooit meer een concert" afspraak een vreemde. Maar als club er zo aan hechtte waarom is daarvandaan dan niet eerder actie ondernomen? Het is te makkelijk om te zeggen "we werden verrast". De schuld en de financiering van de terugbetaling zal net als de opknap plannen toch wel een paar keer op de agenda hebben gestaan. Zowel club als Kuip moeten meer waarde hechten aan elkaars succes.
Ik mis het woord "dialoog" in jouw bijdrage.
De gemeente is nog pissig door het niet doorgaan van Fnoord City en heeft deze "deal" met Listige Lilian achter de rug van DTK gearrangeerd. Dat blijkt ook uit de tekst: Feyenoord werd geinformeerd nadat de deal rond was.
Dat gewauwel over een goed huwelijk is onzin, als je partner op eigen houtje leningen gaat afsluiten ga je bij mij de deur uit.

Tot slot, de lening is van Goldman Sachs, de bank van de duivel en dat komt door JaNSB van Merwijk
Voor de continuïteit van het stadion is het behouden van je belangrijkste huurder top prioriteit. Afgezien van wat borrels is de Kuip verder niet oninteressant voor andere partijen. De concurrentieslag voor concerten hebben ze al lang verloren aan de Arena, Gelredome en muziekzalen. Zonder een dak op het stadion zullen ze ook niet snel weer concerten aan gaan trekken. Of te wel, zonder (de inkomsten van) Feyenoord is het stadion einde oefening. Meer respect voor Feyenoord zou mevrouw dan ook niet mistaan.
De Kuip is niets meer dan het stadion waar Feyenoord in voetbalt. Zonder Feyenoord of een structureel dramatisch presterend Feyenoord is de Kuip een verouderd bouwwerk.
Een ordinaire oplichter is het.
Gelukkig hebben wij DtK.
Die is wel wat zwaarder geschut gewend.
Kun je dat onderbouwen van oplichter? Anders krijg je vast en zeker Joris v Benthem achter je aan wegens laster en smaad en hebbie flinke boete aan je broek. Clubleiding leest hier mee
Wel wat overdreven dit.............
Daar hebben we Jopie weer. Grootste fan van Lilian. Geen supporter van Feyenoord maar van Lilian de Leeuw. Lachwekkende reactie, clubleiding leest mee, triest figuur.
PietjeP moet zijn toon wat matigen. Als je ergens met een gestrekt been ingaat betekent dat een direkte rode kaart in het voetbal. Verklaar eens waarom de CEO van Stadion Feyenoord een oplichter is? Of is het emotie van jouw kant wellicht? DtK is mans genoeg om de relatie met Stadion Feyenoord te managen. Blijf gewoon Feyenoordsupporter meneer PietjeP en word geen oproerkraaier.
PietjeP moet helemaal niets.
Als je niet ziet wat voor vieze spelletjes er gespeeld worden heb je stront in je ogen.
Stadion NV heeft maar 1 doel en dat is niet in handen vallen van de club. En daarvoor gaan ze over lijken als het moet. Die hebben niets met Feyenoord maar alleen met poen. Nog meer poen.
Hij heeft een heel terecht punt. Feyenoord was not amused met deze deal. Feyenoord is niet betrokken in het gesprek. Dan kan je toch op zijn minst zeggen dat dit wat vreemd is. Welk bestaansrecht heeft dat stadion zonder de club en supporters van Feyenoord. Dat zou mevrouw De Leeuw zich eens goed moeten beseffen. En ook al is de lening afgelost, de Kuip moet toch flink gemoderniseerd worden. Is mevrouw De Leeuw vooral een goede gastvrouw voor de Feyenoord fans? Krijgen we eens normale voorzieningen, de Kuip loopt een jaar of 30 achter ten opzichte van moderne stadions.
En woens schuld is dat? Bvo wilde nieuw stadion op Varkenoord dus zei ook zonde vh geld om Kuip nog te moderniseren.