timber-1

VK Sportphoto

Nieuws

Manager competitiezaken: "Ook dit seizoen topduels na Europese speelrondes, daar ontkomen we niet aan"

Van de redactie

De KNVB heeft woensdagochtend het volledige conceptprogramma van het komende Eredivisieseizoen 2024-2025 bekendgemaakt. Feyenoord opent het nieuwe Eredivisieseizoen in De Kuip tegen promovendus Willem II op zondag 10 augustus. De eerste Klassieker tegen Ajax wordt op 1 september gespeeld in Rotterdam-Zuid. De Europese campagne van de Rotterdammers verloopt met het vernieuwde Champions League toernooi anders dan voorheen tot eind januari. Manager Voetbalzaken van de KNVB, Jan Bluyssen, geeft op de website van de bond uitleg over de totstandkoming van het schema.

Dit concept-competitieprogramma is tot stand gekomen in samenwerking tussen het competitiebestuur betaald voetbal (KNVB, Eredivisie CV en Coöperatie Eerste Divisie), alle betaald voetbalclubs, ESPN, de lokale autoriteiten en het Supporterscollectief Nederland. Begin volgende week wordt het definitieve competitieprogramma vastgesteld. "Met alle clubs, betrokken partijen en belangen is het een enorme puzzel, maar naar ons idee hebben we een mooi schema opgesteld. Het EK is nog in volle gang, maar we kijken ernaar uit dat de competities weer beginnen. We danken wederom alle partners voor hun flexibiliteit en inbreng, en we zien uit naar een schitterend seizoen", aldus Bluyssen.

De eerste Klassieker van het seizoen staat gepland voor zondag 1 september, wanneer Feyenoord in De Kuip Ajax ontvangt. "Ook dit seizoen zijn de meeste topduels ingepland na Europese speelrondes, daar ontkomen we helaas niet aan", legt Jan Bluyssen, manager competitiezaken betaald voetbal, uit. "Dit komt door de beperkte mogelijkheden om gelijke omstandigheden te creëren, mede vanwege het risicovolle karakter van deze wedstrijden en de verplichting om ze op zondag te spelen. Bovendien leidt de nieuwe opzet van de UEFA-clubcompetities tot meer internationale wedstrijden en verhoogde druk op de Eredivisie, waardoor er minder mogelijkheden zijn om risicovolle wedstrijden te plannen."

Delen

Reacties

Nou prima toch, feyenoord op de dinsdag een topwedstrijd in de cl en ajakkes op de donderdag ver weg in de Europa legeau! Ik hoor ze al klagen!
Snap toch echt et probleem niet. Mocht het uitkomen dat bijv psv-Feyenoord valt in een europese week, is toch bevordelijk voor niemand? Wat is het probleem om zo wedstrijd een week later in te plannen. Onzin
Haha, als jij iets niet snapt, is het onzin! Hier mijn 10 cent:

Er zijn tot de Kerst 8 Europese wedstrijden en 17 in de ED. Topwedstrijden moeten vd gemeenten op een zondag, maar als je dan dinsdag Europees speelt, lukt dat niet want er moeten minimaal 3 nachten tussen wedstrijden zitten. Blijven er nog 9 zondagen over voor 8 Europese wedstrijden. Heb je al 80% vd reden.

Verder heeft dit (topwedstrijden NA Europese wedstrijden) als voordeel dat beide teams Europees gespeeld hebben. Anders zouden teams zonder Europese wedstrijden voordeel hebben als ze na een zware Europese wedstrijd tegen een topclub mogen spelen en dat geeft de genoemde ongelijke omstandigheden.
Nou, wat een voordeel, 2 clubs die normaal gesproken en topwedstrijd aan ons zouden geven, zijn nu al kapot voordat de wedstrijd begint. Dat jij dat niet zonde vind van onze topwedstrijden, dat kan.

Het zal best ff puzzelen zijn, maar moet haalbaar zijn. Dus ja, zelfs na jou uitleg waar ik niks wijzer van werd. In die 9 mogelijke dagen kan dus op geen enkele manier feyenoord ajax of feyenoord psv gespeeld worden? Dat is dus 100% onmogelijk?
Dus ja; onzin
Haha, je begrijpt het nog steeds niet dus het blijft onzin.

Ter verduidelijking: "Blijven er nog 9 zondagen over voor 8 Europese wedstrijden." moet natuurlijk zijn "Blijven er nog 9 zondagen over waarvan er dus 8 nà Europese wedstrijden zijn."

Dus ja, het is mogelijk om 1 topper zonder voorafgaande Europese wedstrijd te spelen. Maar dan hebben sommige clubs dus het oneerlijke voordeel om tegen een relatief vermoeide topclub te spelen waar hun concurrenten een volledig uitgeruste topclub treffen.
Oke, fair enough, dan zal het zo zijn.

Dat t voor sommige clubs oneerlijk is,
Is altijd zo geweest. Als je geen europees speelt heb je altijd meer rust dan de gene die t wel doet.