gimenez

Nieuws

'De mensen steunen hem om wat hij voor de club heeft betekend'

Van de redactie

Santiago Gimenez blijft de gemoederen bezig houden. De Mexicaanse spits ging dit seizoen als een komeet van start met vele doelpunten tot gevolg, maar merkte dat het dit kalenderjaar wat moeizamer gaat. Het leidde er zelfs toe dat Gimenez op social media zijn verontschuldigingen aanbod richting het Legioen. 

"Dat is wel iets van deze tijd", zegt Arne Slot tegenover NOS over het statement van Gimenez. “Vroeger moest je de krant bellen en vragen of zij het wilde plaatsen.” De trainer is van mening dat de supporters Gimenez niet enkel steunen vanwege zijn tomeloze inzet om de doelpuntenproductie weer op gang te krijgen. “Ik denk dat Santi zichzelf iets onderschat. Die mensen steunen hem niet omdat hij misschien één of twee keer een kans mist, maar vooral om wat hij voor de club al heeft betekend. Dat is ongelofelijk veel. Hij heeft een ontzettend belangrijk aandeel gehad in de titel van vorig jaar. Hij werkt keihard en heeft ook dit seizoen al veel goals gemaakt."

Slot raakt bovendien niet ondersteboven wanneer een aanvaller wat moeizamer scoort. “Hij is niet de enige spits in Europa die ook wel eens een fase niet scoort. Die spitsen krijgen dan ook kritiek, dat geldt voor hem ook. Ook wij proberen aan te geven wat beter kan, maar dat deden we ook in de tijd dat hij wel scoorde. Als ik de beelden terugkijk, zie ik nog steeds dat hij meerdere keren helemaal vrij staat. Als wij de juiste keuzes hadden maken, had hij ook tegen Ajax twee of drie keer kunnen scoren."

De Feyenoordtrainer geeft aan op dit moment meer te kijken naar het positiespel van de Mexicaan dan naar de afronding. "Dat is waar het mij om gaat. Hij moet blijven zorgen dat hij in een scoringspositie komt. Blijven zorgen dat hij hard werkt voor het team. Dan ben ik ervan overtuigd dat die goals, net als bij alle andere topspitsen, ook bij hem weer gaan komen."

Delen

Reacties

Slot moet wel positief blijven, vertrouwen geven en hem op blijven stellen. Gaat de speler zijn die je voor het meeste geld verkoopt deze zomer als je hem weer aan de gang krijgt. Als Slot zegt zo goed is hij niet en Ueda opstelt is Gimenez ineens nog maar de helft waard. Gaat ook om beeldvorming in de media helaas tegenwoordig.
Ik steun hem, omdat hij er 1 van ons is. Om het goed te doen hier, moet een spits minimaal 20 doelpunten maken in een seizoen. Dat doet hij. Verder winnen we ook meestal wel als hij meedoet, dus echt slecht kan hij niet zijn. Nog een jaartje Giménez zou ik niet erg vinden, want er zit nog wel wat rek in. Maar als we hem nu, voor een mooie prijs kunnen verkopen, is het ook mooi. We hebben namelijk al eenzelfde type klaarstaan.