fey-telfey-012

Vrouwen

"We zijn nu de vruchten aan het plukken"

Van de redactie

Feyenoord Vrouwen 1 wist vorig weekend de ongeslagen reeks voort te zetten, door in eigen huis met 3-0 van Telstar te winnen. De ploeg van coach Jessica Torny is bezig aan een sterke periode, waarin het de weg naar boven vond op de ranglijst en de halve finale bereikte van de KNVB Beker. 

Na een tot dan toe teleurstellend seizoen, vond op 16 februari het kantelpunt plaats. Tot ieders verrassing wist Feyenoord V1 in het bekertoernooi ADO De Haag na strafschoppen uit te schakelen. Daarna volgde er overwinningen in de Azerion Vrouwen Eredivisie tegen Excelsior, PEC Zwolle en Telstar, en werd er verdienstelijk gelijk gespeeld tegen PSV. Tussendoor zorgde het team bovendien voor een daverende verrassing door FC Twente in de kwartfinale van de KNVB Beker met ruime cijfers te verslaan.

Torny is blij met de huidige vorm van Feyenoord V1. "We hebben het natuurlijk heel moeilijk gehad, maar we zijn ook heel rustig gebleven. We zijn nu de vruchten aan het plukken", zo zegt ze bij ESPN. De trainer was vooral benieuwd of haar ploeg ook tegen kleinere tegenstanders een goed niveau kon halen. "Tegen Telstar was wel een grote test, want tegen grote clubs is het altijd wat makkelijker om de underdog te spelen. Tegen Telstar moet je zelf het spel maken. Dat zie je ook, dat is lastig. Maar uiteindelijk pakte het goed uit."

Delen

Reacties

maak je geen illusies.
Geld maakt ajax vrouwen beter. Is toch de top in Nederland samen met Twente