alireza

Nieuws

"Ik had nooit verwacht zoveel wedstrijden voor Feyenoord te spelen”

Van de redactie

Alireza Jahanbakhsh mocht de slachtpartij tijdens de afgelopen Klassieker als invaller vanaf het veld beleven. De wedstrijd was voor de Iraniër in meerdere opzichten memorabel. Niet alleen bezorgde de Rotterdammers de aartsrivaal de grootst nederlaag ooit, voor Jahanbakhsh betekende zijn invalbeurt eveneens zijn honderdste optreden voor de Rotterdammers. 

De aanvaller had genoten van de wedstrijd. “De avond na de wedstrijd hadden we echt een mooi feestje. Het was genieten”, zo vertelt hij bij Feyenoord Media. “Na de wedstrijd was de sfeer in de kleedkamer erg goed. Iedereen was heel blij. Daarna gingen we met z’n allen eten en hadden we nog een klein feestje. Dinsdag had iedereen nog een grote glimlach. Het was een wedstrijd om nooit te vergeten”. 

Honderd wedstrijden
Dat Jahanbakhsh tegen Ajax zijn honderdste wedstrijd voor Feyenoord speelde, hoorde hij pas na afloop. “Ik wist het niet voor de wedstrijd. Ik hoorde in Iraanse media wel eerder dat ik al 98 of 99 wedstrijden had gespeeld. Na de wedstrijd kwam iemand naar me toe. Ik dacht ‘wat een dag om mijn honderdste te spelen’. Ik had nooit verwacht dat ik zoveel wedstrijden voor Feyenoord zou spelen.”

Populair
Dit seizoen moet Jahanbakhsh het voornamelijk doen met invalbeurten. Ondanks zijn reserverol is hij nog steeds populair bij de Rotterdamse aanhang. Voor Alireza is dat belangrijk. "Bij een nieuwe club is het altijd belangrijk om een goede relatie te krijgen met de supporters. Dat probeerde ik ook bij Feyenoord. Die eerste indruk is heel belangrijk. Ik ben een harde werker en de mensen waarderen dat.”

Liedje
Sinds zijn komst in de Kuip wordt Jahanbakhsh met een eigen liedje toegezongen. Na verloop van tijd werd Santiago Gimenez op dezelfde wijze toegezongen. ''Ik had gewoon een liedje bij de fans. Nu is Santi gekomen en heeft hij hem afgepakt. Nu delen wij het hem.”, zo zegt hij lachend. “Iedere keer als ik het liedje hoor, voelt het als de eerste dag. Dat maakt me echt blij. Tijdens mijn eerste jaar probeerde ik mijn best te doen, maar mijn prestaties waren niet wat ik hoopte. Vorig jaar was wel beter en worden we uiteindelijk kampioen. Wat wil je nog meer?"

Delen

Reacties

Bah, wat zijn de lampies toch na-apers: 6-0.
Het moment dat jij de cameravrouw hielp om de camera weer rechtop te zetten , dat was voor mij een veelzeggend moment, altijd netjes en beleefd en als het moet mouwen opstropen en knallen!
Ali kan bij alle clubs onder de top 4 nog wekelijks van waarde zijn. Die kan nog gewoon elke week spelen. Voor een jonge ploeg die als los zand aan elkaar hangt, is Ali de ideale man. Bij ons heeft hij ook waarde, maar ik kan me voorstellen dat een voetballer vaker wil spelen.
Gewoon een ander contract geven. Ik denk dat hij zijn waarde nog kan bewijzen. Zeurt niet over een basisplaats.
Erg jammer dat hij weg moet.
Hij was altijd een heer.