Bevestigd
opkomst vuurwerk

VK Sportphoto

Nieuws

De Noordzijde roept op tot boycot Legioenzaal Outdoor + UPDATE

FeyenoordTM

Aanstaande woensdag staat de halve finale van de beker tussen Feyenoord en Ajax op het programma. Het duel wordt om 20:00 afgetrapt in een uitverkochte Kuip. Voor de club een reden om een Klassieker-festival te organiseren, al gaat niet iedereen daar vrolijk in mee.

Net als voorafgaand aan de vorige Klassieker worden er woensdag verschillende events verzorgd. In De Vereeniging en aan de Groene zijde staat het een en ander op het programma; om 17:00 uur trapt DJ Icon De Legioenzaal Outdoor op de Gele zijde af, waar later ook Radiate en Rotterdam Terror Corps op zullen optreden.

De Noordzijde roept echter op om De Legioenzaal Outdoor ditmaal te boycotten. Hieronder het statement van het supportersinitiatief:

Over 2 dagen staat de halve finale beker op het programma. Een leuk affiche tegen de aartsrivaal. Zojuist heeft Feyenoord echter gecommuniceerd dat er weer een Legioenzaal Outdoor is georganiseerd. Leuk als je de air uit je nikes wilt stampen 3 uurtjes lang, voor de gele zijde gangers minder leuk. Dit zal zorgen voor wederom een overvol Vak S met alle irritaties tot gevolg. 9 v/d 10 mensen willen graag op de gele zijde komen om hun insta/snapchat te voorzien van selfies. Daarnaast pieken de mensen tijdens dit voorprogramma en is inmiddels gebleken dat dit de sfeer op het vak niet ten goede komt. Wij vragen dan ook aan eenieder om dit festijn voor nu over te slaan totdat Feyenoord gaat luisteren naar deze kritiek ipv met dovemansoren dit te blijven organiseren. Onze boodschap is dat alle Feyenoorders hun energie niet achter, maar op de tribune horen te steken. Tot woensdag!


UPDATE:

Na onze post van gisteravond zijn wij in contact geweest met Feyenoord. Ook zij onderschrijven de problemen met de overvolle vakken en willen hier ook oplossingen voor. Voor woensdag is in ieder geval afgesproken om sector scheidingen gesloten te houden en strenger te controleren op kaarten. Voor komende edities van Legioenzaal Outdoor gaan wij in gesprek met Feyenoord om de organisatie beter te laten verlopen. Wij zullen niet bij Legioenzaal Outdoor aanwezig zijn, maar hopen dat onze boycot wel heeft aangezet tot toekomstig betere organisatie. Ook roepen wij supporters op om zelf de juiste plek op te zoeken zodat vakken niet overvol raken.

En misschien nog wel het belangrijkste, volledige inzet op de tribunes! Op naar de finale!

Tot morgen!

De Noordzijde

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Gaan we nou serieus een tribune gatekeepen?
Pieken > inkakken > bijpakken.
Gewoon ff snel naar de wc voordat je je vak oploopt! ;-)
Is dat diezelfde Noordzijde die opperde om trommels te gebruiken in de Kuip om sfeer te maken? :')
Maar mss moeten dan gewoon de kaarten checken tegen Groningen tot me naad gefouilleerd en tegen neuzen kon je zo door lopen en staan er gasten die je nooit ziet
Ik maak dit ook op vak W mee. Tegen 020 en Europees zijn er allemaal mensen die je tegen RKC, NEC, Fortuna enz. Niet ziet. Laat het nu net zo zijn dat deze “toeristen” ook nog een heel veel irritatie veroorzaken, door midden in een vak op de stoeltjes te gaan staan, omdat ze anders niet goed het veld zien. Als je ze hier op aanspreekt krijg je ook nog een grote bek. Erg vervelend
Dat gebeurd in alle vakken. In grote wedstrijd zitten er bij ons ook elke keer groepen die zich anders gedragen dan de vaste supporters. Dat wekt irritatie op maar aan de andere kant is iedereen ooit voor het eerst naar een wedstrijd geweest.
Voor mensen als ik, die een paar keer per seizoen naar de Kuip gaan, is de houding van sommige seizoenkaarthouders anders ook niet echt tof. Die gedragen zich alsof je blij met zijn dat je een keertje naar hen mag zitten.
Nu je die clubs opnoemt merk ik bij mezelf op dat ik veel meer spanning voel bij Feyenoord-RKC aanstaande zondag dan dat ik voor morgen heb...
.. "totdat Feyenoord gaat luisteren naar deze kritiek ipv met dovemansoren dit te blijven organiseren."...

Met andere woorden ze moeten doen wat wij zeggen... Feyenoord moet helemaal niks... Supporters zijn niet de baas... Ze hebben recht op inspraak via de supportersvereninging en meer niet...
Verstandig van de Noordzijde .Sfeer ontstaat van wat we op het veld gebeurd
De wisselwerking tussen publiek en spelers..
Anders wordt t carnaval
onzin, je gaat er achter staan vooral als je achterstaat.
mensen die de spelers nodig hebben om sfeer te brengen kennen beter voor een andere club worden...
ja als je een successupporter bent snap ik dat je dat vind.
Mijn eerste wedstrijd was 24 november 1964.
Ga dat maar eens opzoeken