shakhtar-web

Nieuws

De oorlog in Oekraïne werpt een schaduw over de wedstrijd

Van de redactie

Vanavond speelt Feyenoord in de achtste finale van de Europa League tegen Sjachtar Donetsk. De wedstrijd wordt gespeeld in het stadion van Legia Warschau, als gevolg van de oorlog in Oekraïne. 

De oorlog werpt zijn schaduw over de wedstrijd. “Voetballen in oorlogstijd is heel lastig”, vertelt Igor Jovićević tegenover Algemeen Dagblad. De Kroatische trainer zegt dat  Sjachtar weliswaar noodgedwongen in Polen voetbalt, maar in gedachte bij de strijders is. “Er is een synergie met de soldaten die voor Oekraïne vechten. We willen die mensen trots maken. Zij gaan dood en wij spelen voetbal. Dat leer je niet op de trainerscursus. Natuurlijk heeft de oorlog in Oekraïne ook invloed op ons in het veld, maar wij weten dat de soldaten meekijken met onze wedstrijden. Dat motiveert ons extra, om hen trots te kunnen maken.”

Ook Arne Slot merkt dat de oorlog nadrukkelijker aanwezig is in aanloop naar de wedstrijd, zo vertelt hij aan ESPN. “Dat komt dan wel dichterbij. In Nederland volg je de oorlog behoorlijk, maar niet nauwgezet want het is toch op een afstand. Maar in de media volg je het en ben je steeds benieuwd of er al een keer een einde aan komt.”

De Feyenoordtrainer voelt in Polen mee met de mensen die te lijden hebben onder de oorlogssituatie. “Als je dan nu hier bent – en je ziet de Oekraïense mensen – dan beeld je je in dat zij misschien wel broers, zussen, vaders, moeders hebben die betrokken zijn bij de oorlog. Of misschien in een nog slechter geval overleden zijn. Dan komt alles dichterbij naarmate je hier bent.”

Delen

Reacties

Nog geen reacties