Never stop Dreaming: Feyenoord Olympic Marseille

VK Sportphoto

Nieuws

Europa League: De resultaten van de tegenstanders

Thomas2001

De poulefase van de Europa League is in volle gang. Een overzicht van de Europa League tegenstanders van Feyenoord. Wat hebben ze dit weekend in hun nationale competitie gedaan?

Lazio

De ploeg uit Rome won zondag in de serie A met 2-0 van Hellas Verona. Geen hoogvlieger als tegenstander. Hellas behaalde tot nu toe 5 punten. Ciro Immobile opende de score waarna Luis Alberto in de absolute slotfase voor de tweede goal tekende. Lazio staat momenteel 6e in de Italiaanse competitie en hebben de winst tegen Feyenoord zo een goed vervolg gegeven.

Sturm Graz

De Oostenrijkers reizen met een goed gevoel af naar De Kuip. Strum Graz won met 0-2 bij Austria Klagenfurt. In minuut 27 scoorde invaller Ivan Ljubic de 1-0. In de blessuretijd verdubbelde oud-Spartaan Emanuel Emegha de score. De 19-jarige spits scoorde ook al de enige goal van de wedstrijd tegen Midtjylland afgelopen donderdag.

Midtjylland

Midtjylland is de enige ploeg uit groep F van de Europa League die niet wist te winnen dit weekend. Op bezoek bij  koploper FC Nordsjælland leek het er zelfs lang op, dat de ploeg uit de Deense stad Herning, zou gaan verliezen. Maar in de 11e minuut(!) van de blessuretijd kreeg Midtjylland dankzij het ingrijpen van de VAR nog een penalty. Deze strafschop werd benut door de Braziliaanse middenvelder Evander da Silva Ferreira: 1-1. Een knap punt waardoor Midtjylland op 10 punten komt na 9 wedstrijden. Opvallend detail is het doelsaldo van Midtjylland. Met 16 goals voor en 16 goals tegen lijken de wedstrijden van Midtjylland garant te staan voor doelpunten.