dilrosun

VK Sportphoto

Nieuws

Rijnmond: 'Bij het zien van de opstelling dacht ik: oei, dit is wel heel aanvallend'

Van de redactie

Vanwege de blessure van Sebastian Szymanski moest Arne Slot tegen Sparta puzzelen op het middenveld. Javairô Dilrosun speelde op de plek van de Pool.

“Maar bij het zien van de opstelling dacht ik wel van: oei, dit is wel heel aanvallend", zegt Dennis Van Eersel in Podcast Feyenoord. "Ja, ik was toch wel verbaasd. Natuurlijk weet ik dat Feyenoord niet veel smaken heeft op het middenveld op dit moment en bijvoorbeeld Mats Wieffer misschien nog niet klaar is om te starten." 

Het bleek een gouden greep van Slot, die Dilrosun ook nog (weliswaar met dank aan een blunderende Nick Olij) de 2-0 voor Feyenoord zag maken. Sinclair Bischop vond de speler die deze zomer van Hertha BSC overkwam sowieso goed spelen. "Bijvoorbeeld met het passje op Orkun Kökcü bij de 1-0, dat precies goed was. Maar óók wat betreft zijn verdedigende taken vond ik hem goed. Hij had ook nog een keer een goede interceptie toen Sparta erdoor was. Hij was al met al gewoon heel erg belangrijk."

Delen

Reacties

Bij het zien van Rijnmond dacht ik: oei, dit word weer onzin.
Wat precies vond jij dan onzin aan het verhaal?
We hebben ook niet zo heel veel andere opties dan "aanvallend".
Tot aan de winterstop is dat denk ik alleen een probleem tegen PSV, Twente, AZ en Lazio, voor de rest kun je best wegkomen met een "te aanvallend" middenveld.
Wel van belang dat we in de winterstop goed evalueren of Wieffer voldoende kwaliteit heeft om de verdedigende middenvelder rol op te pakken in de moeilijkere wedstrijden, of dat er toch iets bij moet.
En Geertruida heb je ook nog. Ook al zie ik die liever achterin
Denk dat Geertruida handelingssnelheid mist om in de grotere wedstrijden op het middenveld tot zijn recht te komen. Dus de winst die je boekt met verdedigende kwaliteiten ben je daarmee m.i. direct weer kwijt. Geertruida is beter als hij er op het middenveld bij komt vanuit de verdediging dan wanneer hij er al staat.
Die wieffer deed het in ieder geval goed vond ik
Dus zeg maar het is een probleem tegen de hele concurrentie?
We? dus jij schuift aan op 1908 om wieffer te gaan evalueren??
Lol, dat je aanvallend speelt. Mag ook wel tegen een club als Sparta